Νέα προκήρυξη Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης βγήκε στο προσκήνιο μετά την παταγώδη αποτυχία της προηγούμενης χρονιάς να συμπληρωθούν οι θέσεις που είχαν προκηρυχθεί. Οι καταγγελίες που βρήκαν το φως της δημοσιότητας τους προηγούμενους μήνες είναι άκρως διαφωτιστικές για το τι περιμένει τους νέους που θεωρούν ότι η κατάταξη στους Ο.Β.Α. είναι μία ικανοποιητική λύση στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε: Πέρυσι από τα χίλια άτομα για τα οποία είχε γίνει η προκήρυξη σε όλα τα σώματα ( εξακόσια σε στρατό ξηράς, διακόσια σε Πολεμικό Ναυτικό, διακόσια σε Πολεμική Αεροπορία) μόλις τριακόσιοι δηλώνουν πρόθεση στον στρατό ξηράς! (για τα υπόλοιπα σώματα περιμένουμε απάντηση από το Γ.Ε.Σ.).

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, ενώ οι 120 καλούνται στην Αυλώνα, μόνο ογδόντα παρουσιάζονται και τουλάχιστον δέκα παραιτούνται με το τέλος της εκπαίδευσης. Οι συνάδελφοι που μπήκαν ανυποψίαστοι, προφανώς και είχαν κάποιους λόγους για να παραιτηθούν. Για κάποιους από αυτούς φαίνεται να είναι το σοκ όταν τους ανακοινώθηκε ο μισθός τους που είναι χαμηλότερος από αυτό που περίμεναν, οι μακρινές μεταθέσεις σε ακριτικά στρατόπεδα όπου πρέπει με 600€ να βγάλεις τα έξοδά σου, οι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευση και το "χώσιμο" από τους ανώτερους.

Ο μισθός πείνας που θα παίρνουν άνθρωποι για να μείνουν στις ένοπλες δυνάμεις δύο-τρία χρόνια με αβέβαιο το μέλλον τους, σημαίνει σε πολλές περιπτώσεις ότι αν βγάλεις τα έξοδα ενοικίου, διατροφής κτλ, ουσιαστικά καλείσαι να δουλέψεις σκληρά και πιθανότατα να βάλεις και κάτι από την τσέπη σου μόνο και μόνο για να επιβιώσεις χωρίς μέλλον (armynow.net).

Οι Ο.Β.Α. αντιμετωπίζονται σαν φαντάροι. Σύμφωνα με το ΥπΕθΑ είναι «αρχαιότεροι» από τους φαντάρους που υπηρετούν την θητεία τους, αλλά κατώτεροι από τους ΕπΟπ. Αυτό σημαίνει μία θητεία χωρίς ύπνο και ξεκούραση, γεμάτη υπηρεσίες, ενώ απαλλαγές δίνονται σύμφωνα με το Γ.Ε.Σ. σε Σ.Ξ. και Π.Α. και όχι σε Π.Ν. Και βέβαια ας μην ξεχνάμε σε ποιον στρατό τους στέλνουν. Στον στρατό των βυσμάτων και του ρουσφετιού και της άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης.

Γιατί όμως τώρα οι προσλήψεις των Ο.Β.Α.; Μήπως γιατί έχουν αυξηθεί οι ανάγκες του στρατού σε έτοιμο αναλώσιμο δυναμικό; Η κατάσταση στον στρατό έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπενθυμίζουμε τις διαρκείς ασκήσεις πολεμικής προετοιμασίας-ετοιμότητας, τα shows του ΥΠεθΑ και της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ, τις κοινές εκδηλώσεις και επισκέψεις στις μονάδες με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Αυτά περιγράφουν τη μαυρίλα στην οποία καλούν τη νεολαία να υπηρετήσει. Μία μαυρίλα στο βάθος της οποίας έχουμε τις αυτοκτονίες στελεχών που δεν μπορούν άλλο να αντέξουν κάτω από τέτοιες συνθήκες, παγιδευμένοι σε ένα μέλλον που δεν το επέλεξαν, δεν το περίμεναν, τα ελικόπτερα που πέφτουν με θύματα αξιωματικούς.

Αν κάποιος θέλει να υπηρετήσει στον στρατό, να ξέρει ότι πάει να δώσει τη ζωή του και τρία από τα πιο παραγωγικά χρόνια του για πενταροδεκάρες, για το κυνήγι των μεταναστών στα σύνορα και για το όραμα των Α.Ο.Ζ. και του ελληνικού κεφαλαίου. Αυτά είναι που περιγράφουν τα εθνικά οράματά το 2017 στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης.

Η νεολαία δεν έχει καμία προοπτική στους Ο.Β.Α. και στον στρατό. Γι' αυτό και όσες προκηρύξεις να γίνουν, το «χαστούκι» θα παραμείνει το ίδιο δυνατό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ Η.Π.Α. – Ε.Ε. - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος"