Είχαμε τη χαρά και την τιμή να τον γνωρίσουμε σ' ένα ταξίδι δημοσιογραφικής αποστολής στην Κωνσταντινούπολη. Και αντιγράφουμε το σχόλιο του Θωμά Κοροβίνη που τα περιγράφει όλα:

Απεβίωσε αιφνιδίως χτες τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο του Μπαλουκλί ο κυρ-Δημητρός, ο πιο φωτισμένος και αγαπημένος δάσκαλος της ομογένειάς μας στην Κωνσταντινούπολη και πραγματικός πατέρας μας.

Ο Δημήτριος Φραγκόπουλος, για τριάντα πέντε χρόνια διευθυντής του Ζωγραφείου, γνώστης και λάτρης της γενέτειράς του όσο κανείς, λόγιος, φιλομαθής, κιμπάρης, αρχοντικός, χιουμορίστας και άνθρωπος της ζωής, μας αποχαιρετά αφήνοντας την αίσθηση μιας βαθιάς, άδολης πατρικής αγάπης και πνευματικής αδερφοσύνης. Ήταν ο τελευταίος και πιο σπουδαίος Ρωμιός της παλαιάς φρουράς. Η διαδρομή και η στάση του εξέφραζαν επιτομικά τον αγώνα για την επιβίωση της ρημαγμένης ελληνορθόδοξης μειονότητας.

Άφησε δυο λαμπρά κορίτσια, τις φίλτατες Αιμιλία, νηπιαγωγό στο "Ζάππειο", και Μάγδα, φιλόλογο στο "Ζωγράφειο". Συλλυπητήρια στις θυγατέρες, τους γαμπρούς και τα εγγόνια του. Συλλυπητήρια σε όλη την ομογένεια. Συλλυπητήρια και σε μας που τον ζήσαμε και τον πονέσαμε σαν άνθρωπο της οικογένειάς μας. Η απώλεια αυτής της προσωπικότητας είναι υπόθεση όλου του Γένους.

Ταξιδεύω απόψε το βράδυ για την Πόλη, για τον τελευταίο μας χαιρετισμό. Την Κυριακή η εξόδιος.

Αντίο λατρεμένε μου, ανεκτίμητε κυρ-Δημητρό, η αγάπη σου, οι χάρες σου και η πνευματική σου φλόγα θα μας συνοδεύουν για πάντα.

 

Mustafa