Στην Κρήτη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, κι εκτός από συναντήσεις που αφορούν στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και για το αεροδρόμιο στο Καστέλι Πεδιάδας Ηρακλείου.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο μετατρέπεται από στρατιωτικό που είναι σήμερα σε πολιτικό, επεκτείνεται σε έκταση έξι χιλιάδων στρεμμάτων σε γη υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας και οι αγρότες διαφωνούν και με την κατασκευή του αλλά και με τις τιμές που έχουν δοθεί από το ελληνικό δημόσιο για απαλλοτριώσεις.

Συγκέντρωση στην ομιλία Τσίπρα ετοιμάζουν οι αγρότες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες της Κρήτης την πρώτη ημέρα του αναπτυξιακού συνεδρίου της κυβέρνησης στο Ηράκλειο. Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, στις 17.00 το απόγευμα και με πορεία θα πάνε στον χώρο του συνεδρίου όπου θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως κεντρικός ομιλητής.

Η σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας καλεί τον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας και όλους τους πολίτες, να βρίσκονται σε εγρήγορση για πορεία διαμαρτυρίας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης όπου θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 20 Σεπτεμβρίου στις 17.00 το απόγευμα.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από κοινή σύσκεψη με τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων της Κρήτης και θα έχει παγκρήτιο χαρακτήρα. Η κατάσταση που έχουν περιέλθει όχι μόνο οι αγρότες της Ιεράπετρας αλλά ολόκληρος ο ελληνικός λαός, απαιτεί να ακουστεί και η φωνή μας. Διαφορετικά θα υποστούμε σιωπηλά τη νέα κοροϊδία, αλλά και τις αντιλαϊκές συνέπειες των αποφάσεων για μας χωρίς εμάς. Είναι η ώρα να καταλάβουν ότι η κοροϊδία θα σταματήσει».

Άννα Στεργίου – "Ύπαιθρος"