Κοινωνία

Τέλος στις δωρεάν πλαστικές σακούλες από την πρωτοχρονιά. Οι επιχειρήσεις που τις χρησιμοποιούν θα πρέπει να αναγράφουν σε εμφανές σημείο ότι υπόκεινται σε περιβαλλοντικό τέλος (εξαιρούνται περίπτερα και υπαίθριο εμπόριο) και να τις χρεώνουν τρία λεπτά την κάθε μία, ποσό που ανέβει στα επτά λεπτά το 2019.

Περισσότερα...

Αντιμέτωποι με κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών βρέθηκαν έως και τον Οκτώβριο 1.014.295 φορολογούμενοι. Μόνο τον Οκτώβριο επιβλήθηκαν αναγκαστικά μέτρα σε 22.903 φορολογούμενους, κάτι που σημαίνει ότι κάθε εργάσιμη ημέρα του μήνα γίνονται κατασχέσεις σε περίπου χίλιους οφειλέτες.

Περισσότερα...

Έχουμε ένα νέο ή μία νέα, ηλικίας γύρω στα τριάντα. Κάνει κάτι μεροκάματα από δω κι από κει και καταφέρνει να έχει ένα εισόδημα γύρω στα έξι χιλιάρικα το χρόνο. Να στήσει δικό του νοικοκυριό μ' αυτά τα λεφτά δεν μπορεί. 'Η θα συγκατοικήσει ή θα μείνει στο πατρικό. Άπαξ και οι γονείς δεν δικαιούνται το περιβόητο «κοινωνικό μέρισμα», το χάνει και ο χαμηλόμισθος νέος. Αυτή είναι η περίπτωση των «φιλοξενούμενων» που στερούνται τα 450 ευρώ του «κοινωνικού μερίσματος». Δεν πρόκειται για μερικές δεκάδες, αλλά για πολλές χιλιάδες νέους εργαζόμενους.

Περισσότερα...

Αποκαλυπτική για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων είναι η έρευνα «European Consumer Payment Report 2017» σύμφωνα με την οποία δύο στους τρεις καθυστερούν να πληρώσουν εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους λόγω έλλειψης χρημάτων. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ 24 ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση για τις καθυστερήσεις πληρωμών από φυσικά πρόσωπα-καταναλωτές, που διενήργησε φέτος η Intrum.

Περισσότερα...

Στο διαδίκτυο στρέφονται όλο και περισσότερο για τις αγορές τους οι Έλληνες καταναλωτές, καθώς το 2017 παρουσιάζεται αύξηση τόσο του αριθμού όσων αγοράζουν online όσο και του τζίρου που πραγματοποιείται στα ηλεκτρονικά καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα οι πληρωμές με κάρτες παρουσιάζουν σημαντική αύξηση και τείνουν να εξελιχθούν στο κυρίαρχο μέσο πληρωμής.

Περισσότερα...

Mustafa