Το κακό έχει παραγίνει στον στρατό του Πάνου Καμμένου, που διαρκώς επιβάλλει αντιδραστικές, φιλοπόλεμες και εθνικιστικές-μιλιταριστικές πολιτικές, έχοντας την πλήρη στήριξη του Δημήτρη Βίτσα. Δεν πάει άλλο με την περιφρόνηση που δείχνει απέναντι στους φαντάρους.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική που παραβιάζει στυγνά τα δικαιώματά μας, μετατρέποντάς μας σε άμισθους δούλους που τους δουλεύουμε ΔΩΡΕΑΝ, ενώ συνεχώς μας φορτώνει με τα τεράστια οικονομικά βάρη της υποχρεωτικής στράτευσης.

Στις περισσότερες μονάδες οι μερίδες φαγητού είναι λειψές και δεν τρώγονται με τίποτε. Για να πιεις νερό και να μην τρέχεις στα ιατρεία πρέπει να γίνεις "μέτοχος" στο Κ.Ψ.Μ. Τα απορρυπαντικά είναι άγνωστη λέξη, τα γάντια αγνοούνται, ενώ για κάθε σειρά κατάταξης ο εμβολιασμός είναι στοίχημα. Οι μονάδες είναι σε άθλια κατάσταση και οι επιθεωρήσεις γίνονται μόνο για δημόσιες σχέσεις. Στα Σ.Π.Ε.Ν. μας εκβιάζουν να αγοράσουμε εμείς ό,τι χρειάζεται. Στα περισσότερα στρατόπεδα ο "εσωτερικός εχθρός" είναι… οι κοριοί που βγαίνουν νικητές σε όλες τις μάχες, αφού τα κτίρια είναι "αρχαία" και κακοσυντήρητα, ενώ η απεντόμωση άγνωστη λέξη γιατί το υπουργείο Άμυνας κάνει περικοπές. Μας στέλνουν στη κάθε άκρη της Ελλάδας ουσιαστικά για να δουλεύουμε τσάμπα για τους στρατιωτικούς και για τους δημάρχους, για να κάνει κοινωνική πολιτική ο υπουργός Υγείας και ο ΥΕθΑ Π. Καμμένος στις πλάτες μας, μας βάζουν να πληρώνουμε και τα πανάκριβα εισιτήρια, να καλύπτουμε εμείς το κόστος των μετακινήσεων…

Αντί λοιπόν να κοιτάξουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που μας δημιουργούν, το Πεντάγωνο προσλαμβάνει παπάδες! Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας ενημερώνει για την προκήρυξη δεκατριών θέσεων στρατιωτικών ιερέων: "Διαγωνισμός για την κατάταξη κληρικών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας προς πλήρωση δεκατριών (13) κενών θέσεων Στρατιωτικών Ιερέων Α' και Β' Τάξης (Λοχαγών ή Υπολοχαγών)".

Εμείς τους λέμε

  • δεν θέλουμε άλλους παπάδες
  • δεν θέλουμε τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό και τη μισαλλοδοξία σας
  • φτάνει πια με την στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και την αντιδραστική πολιτική σας.

"Πατρίδα – θρησκεία - οικογένεια" προπαγάνδιζε η χούντα των συνταγματαρχών, "λαός – στρατός – ορθοδοξία" προπαγανδίζει η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ, του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, της αντεργατικής λεηλασίας και πολεμοκαπηλείας! Συνάδελφοι φαντάροι, γονείς, πρέπει να αγωνιστούμε.

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος"

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων