Με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, το Επιμελητήριο Βοιωτίας ζητά να μην κλείσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού. Το γιατί, διαβάστε το στην επιστολή και γελάστε ή κλάψτε:

Αξιότιμε κύριε υπουργέ

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικότητας, επιθυμεί να σας θέσει ένα σημαντικό θέμα που έχει ανακύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα και απασχολεί έντονα το τοπικό επιχειρείν, προκαλώντας ανησυχίες και εύλογους προβληματισμούς. Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα και φήμες φέρουν την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανασυγκρότησης των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων Οπλιτών.

Οφείλουμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο θα περιλαμβάνει το κλείσιμο ή τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του κέντρου εκπαίδευσης.

Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια η επιχειρηματικότητα του τόπου μας, ιδιαίτερα η μικρομεσαία, διανύει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και τα λουκέτα καταγράφονται σωρευτικά. Οποιαδήποτε σκέψη για την παύση ή τον περιορισμό της λειτουργίας του στρατοπέδου θα ήταν καταστροφική για τις τοπικές επιχειρήσεις και θα αποτελούσε τη χαριστική βολή στη βιωσιμότητα τους.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ, σας καλούμε για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να σταματήσει κάθε παρόμοιος καταστροφικός σχεδιασμός και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία.

 

Mustafa