Ο πόλεμος νεύρων μεταξύ του Λευκού Οίκου και του κόσμου του αμερικάνικου ποδοσφαίρου (N.F.L.) συνεχίζεται. Ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. Μάικ Πενς πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ της "Colts" και των "49ers" στην Ινδιανάπολη, αλλά εγκατέλειψε την εξέδρα μετά τη συνηθισμένη διαμαρτυρία των παικτών του N.F.L. που γονατίζουν στη διάρκεια του εθνικού ύμνου.

Πρόκειται για τη συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην αστυνομική βία και των φυλετικών διακρίσεων που ξεκίνησε από την περασμένη σεζόν. «Έφυγα από τον αγώνα, γιατί ο πρόεδρος Τραμπ και εγώ δεν πρόκειται να τιμήσουμε κανένα γεγονός που δεν σέβεται τους στρατιώτες μας, τη σημαία μας και τον εθνικό μας ύμνο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Πένς. Λίγο μετά ο Ντόναλνt Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Ζήτησα εγώ από τον αντιπρόεδρο Πένς να αποχωρήσει από το γήπεδο αν οι παίκτες γονάτιζαν προσβάλλοντας τη χώρα μας, είμαι περήφανος γι' αυτόν και τη γυναίκα του κυρία Κάρεν».

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. έχει εδώ και καιρό προτρέψει τους ιδιοκτήτες των ομάδων να διώχνουν τους παίκτες που γονατίζουν κατά τη διάρκεια του ύμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και τους οπαδούς να φεύγουν από το γήπεδο, προκαλώντας τη σχεδόν ομόφωνη αντίδραση του κόσμου του N.F.L. που ζήτησε τον σεβασμό του δικαιώματος να εκφράζει τη γνώμη του.

 

Mustafa