Πολιτισμός

Τον Στέλιο Κούλογλου και το βιβλίο του «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» παρουσιάζουν το βράδυ (20.00) της Παρασκευής 30 Ιουνίου στην αυλή του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης, η λέσχη ανάγνωσης και η ομάδα δημιουργικής γραφής της Φ.Ε.Ξ. σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Πυργελή.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιδηρόπουλος και θα μιλήσουν ο συγγραφέας, ο καθηγητής και στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα Χρήστος Χούχος και ο δημοσιογράφος-διαχειριστής του indexanthi.gr Θοδωρής Μπακάλης.

Περισσότερα...

Διάλεξη με θέμα «Διαβατήριες λαϊκές τελετουργίες και έθιμα του καλοκαιριού: από του Κλήδονα μέχρι τη λαϊκή λατρεία του κύκλου του Δεκαπενταύγουστου» θα δώσει το βράδυ (20.00) του Σαββάτου 24 Ιουνίου στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης η υποψήφια διδάκτωρ λαογραφίας του Δ.Π.Θ. Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου.

Περισσότερα...

Το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών και Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων διοργανώνεται στο Άβατο στις 24 και 25 Ιουνίου (19.00) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αβάτου Ξάνθης, με τη συμμετοχή των ακόλουθων 21 χορευτικών συγκροτημάτων συλλόγων (με σειρά εμφάνισης) με 550 μικρούς χορευτές από όλη τη χώρα:

Περισσότερα...

Τα καθιερωμένα "Αλεκτόρεια" διοργανώνει και αυτή τη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετεινού από την Τρίτη 27 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουλίου, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Περισσότερα...

Η συναυλία «Ανατολή, ανατολή μου» με την ορχήστρα και τη χορωδία του εργαστηρίου παραδοσιακής και ανατολικής μουσικής της Φ.Ε.Ξ. διοργανώνεται το βράδυ (21.00) της Παρασκευής 23 Ιουνίου στην αυλή με τα χαμάμ του Λαογραφικού και ιστορικού Μουσείου Ξάνθης.

Περισσότερα...

Λογιστικά - Φοροτεχνικά