Τριήμερες εκδηλώσεις διοργανώνει από τις 13 μέχρι τις 15 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Τοξοτών Ξάνθης με τη στήριξη του δήμου Τοπείρου, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Κυριακή 13 Αυγούστου

  • 20.30 - προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου Τοξοτών: «Το χωριό μας, οι ρίζες μας, οι άνθρωποί μας». Προβολή φωτογραφιών (η προβολή θα συνεχιστεί όλο το τριήμερο).

Δευτέρα 14 Αυγούστου

  • 20.30: Ζωντανή ποντιακή και λαϊκή μουσική στο κέντρο του χωριού. Λύρα-τραγούδι: Στέφανος Πετρίδης και Σίμος Αναστασιάδης. Στο λαϊκό πρόγραμμα: Στέλιος Κολοβός (κιθάρα, μπάσο, λαϊκό τραγούδι), Δημήτρης Κυριακίδης (κρουστά), Κώστας Ουζουνίδης (μπουζούκι), Δημήτρης Μαρατζάς (αρμόνιο, λαϊκό τραγούδι). Είσοδος δέκα ευρώ (φαγητό και ένα αναψυκτικό), ενώ το κοινό θα μπορεί να γευτεί και παραδοσιακές γεύσεις.

Τρίτη 15 Αυγούστου

  • 21.00: Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρνης Καβάλας και από τα δύο χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Τοξοτών Ξάνθης.
  • 21.30: Λαϊκή βραδιά με τη Σοφία Εμφιετζή και τον Φώτη Θεοδωρίδη. Μαζί τους οι Σάκης Κοντονικόλας (πιάνο), Παύλος Παφρανίδης (μπουζούκι) και Κώστας Ματσίγκος (κιθάρα).

 

Mustafa