Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για τα κατοικίδια ζώα στο πάρκο Λιμνίο. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης «Βάτραχοι», οι Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης και ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης, σημειώνουν τα ακόλουθα:

Παρότι ο καιρός «προσπάθησε» να ματαιώσει την προσπάθειά μας, τελικά δεν κατάφερε να σταθεί εμπόδιο και να διώξει τον κόσμο που ήρθε και στήριξε την εκδήλωση. Η σημερινή εκδήλωση δείχνει τον δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε και αυτός δεν είναι άλλος από τη διαρκή και στενή συνεργασία δήμου, φορέων, συλλόγων και πολιτών, προκειμένου όλοι μαζί να βοηθήσουμε να λυθεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων με θετική κατάληξη για τους πολίτες αλλά και για τα ίδια τα ζώα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες ξανθιώτες που μαζί με τα παιδιά τους αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και έδειξαν την ευαισθησία τους για τα αδέσποτα της πόλης. Η παρουσία τους αποδεικνύει ότι μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων η αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα, με στόχο μία όμορφη πόλη για τους ανθρώπους και τα ζώα. Σήμερα βρήκαν οικογένεια επτά από τα αδέσποτα ζώα του δήμου μας που φιλοξενούνταν προσωρινά στο κυνοκομείο και θα επέστρεφαν στον δρόμο. Ελπίζουμε σε νέες παρόμοιες δράσεις με ακόμα μεγαλύτερη απήχηση. Η αρχή έγινε και δεν μας σταματάει κανείς.

Ευχαριστούμε θερμά τους κτηνιάτρους Γιώργο Αγγελόπουλο και Γιώργο Ζαγκλιαβό που για ακόμη μια φορά ήταν δίπλα μας. Θα επιστρέψουμε.