INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Αίτημα της Ε.Σ.Α.Κ. προς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης

Από την Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση (ΠΑΜε) κατατέθηκε προς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης το ακόλουθο θέμα προς άμεση συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο (παρατίθεται αυτούσιο):

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση της ΝΔ και η μεγαλοεργοδοσία, επιδιώκουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο να περιορίσουν, να καταστείλουν και να διαλύσουν το βασικό δημοκρατικό δικαίωμα, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες, το δικαίωμα να διαδηλώνει, να απεργεί, να διαμαρτύρεται.

Το “νομοσχέδιο”, αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971, ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα “ερμηνείας του νόμου”. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται. Φέρνουν ξανά το χωροφύλακα μέσα στα σωματεία, τις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις και δεν πάνε πολλά χρόνια που τις ΓΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης αποπειράθηκαν να τις παρακολουθούν άνθρωποι της κρατικής ασφάλειας.

Την περίοδο που στον Νομό μας βιώνουμε την δραματική αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και ιδιαίτερα των θανατηφόρων, μετά την δραστηριότητα που ανέλαβαν σωματεία της Ξάνθης, ο συντονισμός του αγώνα των εργαζομένων για των συνδικάτων, η υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία, στις διαδηλώσεις, στην διαμαρτυρία αποκτά χαρακτήρα ζωής και θανάτου, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και σε αυτό καλείται το ΔΣ του ΕΚΞ, να παίξει ρόλο οργανωτή της αντίστασης της εργατικής τάξης του Νομού, να καταδικάσει με ανακοίνωση το νομοσχέδιο, αλλά και να διοργανώσει συλλαλητήριο τις επόμενες μέρες.

 Ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Πέρα από τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, σήμερα έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία. Η κανονικότητα τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι. Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο.

Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Σχετικά άρθρα

Εθελοντική αιμοδοσία στη Χρύσα

Super User

Οι βουλευτές Ξάνθης του ΣυΡιζΑ για την ομάδα ρομποτικής του 1ου ΓεΛ

Super User

Ανοιχτή επιστολή συλλόγων της Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies