INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Αίτημα των λογιστικών γραφείων της Π.Ε. Ξάνθης

Αίτημα τροποποίησης χρονοδιαγραμμάτων και υποβολών δηλώσεων των λογιστικών γραφείων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Προς

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση

Τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη

Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μαυρουδή Βορίδη

Τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο

Τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Χαρδαλιά

Τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γεώργιο Πιτσιλή

Τον βουλευτή Ξάνθης Σπυρίδωνα Τσιλιγγίρη

Τον βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Τον βουλευτή Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν

Τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο

Τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νικόλαο Ευφραιμίδη

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Το Επιμελητήριο Ξάνθης

Την Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Κύριοι,

Γνωρίζετε ότι δύο μεγάλοι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης βρίσκονται σε καραντίνα από την 1η Απριλίου 2020. Ο δήμος Μύκης στην ορεινή περιοχή του νομού και ο μητροπολιτικός δήμος της Ξάνθης.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος λογιστών φοροτεχνικών είναι τεράστιο. Το 99% των λογιστικών γραφείων βρίσκονται στην πόλη (δήμος Ξάνθης), η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα. Τα περισσότερα γραφεία έχουμε αναστείλει τη λειτουργία μας, φοβούμενοι τις συνέπειες του κορωνοϊού για τους εργαζόμενους υπαλλήλους μας, για τους πελάτες μας, για εμάς τους ίδιους και τις οικογένειές μας. Τα κρούσματα του κορωνοϊού είναι πολλά και έχουμε συνδημότες μας που απεβίωσαν από τον ιό.

Οι λογιστές φοροτεχνικοί με υπεράνθρωπες προσπάθειες, με αίσθημα ευθύνης και με πολλή μελέτη, προσπαθούν να ανταποκριθούν στον καταιγισμό των νέων νομοθετημάτων και να ενημερώσουν υπεύθυνα πελάτες-επιχειρήσεις και πελάτες-ιδιώτες για τα νέα μέτρα και τις Π.Ν.Π., έτσι ώστε να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης και της κοινωνίας στις δύσκολες αυτές μέρες. Η επικοινωνία γίνεται χωρίς φυσική παρουσία, αποκλειστικά με e-mail, διαδικτυακά και τηλεφωνικά. Δεν υπάρχει δυνατότητα προσκόμισης παραστατικών στα γραφεία μας λόγω της καραντίνας και ως εκ τούτου δεν έχουμε εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία της κάθε επιχείρησης. Άλλωστε και τα έγγραφα πρέπει να απολυμανθούν.

Όπως γνωρίζετε, το μεγαλύτερο ποσοστό είναι επιχειρήσεις πολύ μικρών και μικρών οντοτήτων, που έχουν εξωτερικούς συνεργάτες λογιστές. Αδυνατούμε να παραλάβουμε στοιχεία, να προλάβουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από τα υπουργεία και να είμαστε συνεπείς στις ημερομηνίες που έχουν τεθεί, γιατί όπως καταλαβαίνετε όλα υλοποιούνται από εμάς τους λογιστές φοροτεχνικούς.

Επειδή αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο και επειδή θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα από την πολιτεία για τις περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω του ιού, ζητούμε να επανακαθοριστούν οι προθεσμίες υποβολής οποιασδήποτε δήλωσης ή αίτησης είτε στην Α.Α.Δ.Ε. είτε στην “Εργάνη” είτε στο MinAgric είτε και σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα ή άλλο φορέα (δημόσιο και μη). Είναι ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξει μια υγειονομική βόμβα στην περιοχή μας και σε αντίστοιχες άλλες περιοχές που ήδη πλήττονται και βρίσκονται σε καραντίνα.

Σχετικά άρθρα

Συμμετοχή του Σ.Ο.Ξ. σε τουρνουά σκακιού

Super User

“Εβδομάδα κινητικότητας” και στην Ξάνθη

Super User

Κάλεσμα του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies