INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Ταξικής Πορείας Ξάνθης

6 ΑΠΡΙΛΗ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια και την εργασιακή βαρβαρότητα!

Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και η κατάσταση της εργατικής τάξης και των λαών σε όλο τον κόσμο, ένα δείχνουν: Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από το σάπιο σύστημα της εξαθλίωσης και της εκμετάλλευσης που γεννά τον πόλεμο, την προσφυγιά και τη φτώχεια. Όταν οι λαοί δεν γίνονται κρέας για τα κανόνια τους, ξεζουμίζονται για να αυγατίζει το κεφάλαιο τα κέρδη του!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

Η ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι οι ιμπεριαλιστές του πλανήτη δεν διστάζουν να αιματοκυλήσουν λαούς και να διαλύσουν χώρες για τα συμφέροντά τους. Οι λαοί και η εργατική τάξη πληρώνουν όλο και πιο ακριβά τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Πίσω από τις υποκριτικές δικαιολογίες τους για δήθεν υπεράσπιση της «ειρήνης» και της «δημοκρατίας», ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία προετοιμάζουν τους όρους για μια ακόμη πιο οξυμένη αναμέτρηση. Τώρα που ο πόλεμος ξέσπασε και στην Ευρώπη, ο κίνδυνος ενός γενικευμένου μακελειού είναι πολύ κοντά, το ομολογούν και οι ίδιοι.

Την ίδια στιγμή, η ντόπια άρχουσα τάξη μπλέκει τη χώρα μας ολοένα και περισσότερο στα δολοφονικά σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία δεν γίνεται για να στηρίξει τον ουκρανικό λαό. Είναι ένας επικίνδυνος τυχοδιωκτισμός, μια επίδειξη δουλικότητας στους αμερικανονατοϊκούς. Τι άλλο θα περίμενε κανείς από την ντόπια άρχουσα τάξη και τις κυβερνήσεις της, την τωρινή και τις προηγούμενες (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ), που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη νατοϊκή βάση; Αυτοί που σήμερα δήθεν νοιάζονται για τον ουκρανικό λαό, είναι αυτοί που εδώ και δεκαετίες υπονομεύουν τη ζωή και το μέλλον του ελληνικού λαού, αλλά και των λαών της περιοχής.

Να βγούμε μαζικά στο δρόμο! Λαός και εργαζόμενοι να καταδικάσουμε τη ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή. Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που έστρωσαν το δρόμο γι’ αυτό το μακελειό περικυκλώνοντας τη Ρωσία. Να καταδικάσουμε την υποτελή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και της εξαρτημένης από τους ιμπεριαλιστές ντόπιας άρχουσας τάξης, που μπλέκουν τη χώρα στα σχέδια των μεγαλύτερων φονιάδων του πλανήτη!

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Ο αγώνας ενάντια στο σφαγείο που έστησαν οι ιμπεριαλιστές στην Ουκρανία δεν είναι μόνο ένδειξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Είναι αγώνας για τα συμφέροντα συνολικά των λαών και της εργατική τάξης. Είναι αγώνας ενάντια στο ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα που καταδυναστεύει τους λαούς. Ένα σύστημα που ακόμη και μέσα από την πολεμική σφαγή συνεχίζει να κερδοφορεί. Ένα σύστημα που θα εκμεταλλευτεί τον πόλεμο για να χτυπήσει τα εργατικά δικαιώματα, να βυθίσει τις πλατιές λαϊκές μάζες στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Όταν οι μισθοί πείνας και οι πενιχρές συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, όταν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι λαού και εργαζομένων αγωνίζεται για την επιβίωση:

  • Πρέπει να αποδεχτούμε ως «αναγκαίες» τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες!
  • Πρέπει να αποδεχτούμε ως «μοιραίες» τις τεράστιες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, τα καύσιμα και τα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου!
  • Και φυσικά, πρέπει να θεωρείται «δεδομένο» ότι κάθε συζήτηση περί αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις είναι από την αρχή της καταδικασμένη να προσκρούσει στον «τοίχο» της «αντικειμενικής αδυναμίας» των εργοδοτών να τα βγάλουν πέρα!

Κι ας συνεχίζεται αμείωτη η απροκάλυπτη κερδοφορία μιας ολόκληρης αλυσίδας κεφαλαιοκρατών που εκμεταλλεύονται την πολεμική σύγκρουση για να κάνουν «χοντρές μπίζνες». Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια δεν μπορούν να πείσουν κανέναν! Προσπαθούν να διασκεδάσουν την οργή και την αγανάκτησή μας, για να μην διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.   

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ!

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να αντισταθούμε στην ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική βαρβαρότητα, στην πολιτική της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης και του πολέμου. Πρέπει να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας! Να αντισταθούμε στην φοροληστρική πολιτική που ρίχνει τα βάρη στις δικές μας πλάτες!

Κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που όλο αυτό το διάστημα κάνουν τα πάντα για να περάσει αδιαμαρτύρητα η αντεργατική πολιτική! Η προκήρυξη της γενικής απεργίας στις 6 Απρίλη δεν μπορεί να ξεπλύνει το βρώμικο ρόλο τους. Δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία τους μην τυχόν και οι εργαζόμενοι βγουν στο προσκήνιο!  

Κόντρα στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που φοβάται τους αγώνες μας και γι’ αυτό βάζει τον συνδικαλισμό στο γύψο! Με το ν. 4808/2021 ποινικοποιεί τον ανεξάρτητο και ταξικό συνδικαλισμό. Βαφτίζει παράνομες τις απεργίες, διώκει αγωνιστές και φακελώνει τα σωματεία μας!

Να μην αποδεχτούμε καμία εφαρμογή του ν. 4808/21. Ο αγώνας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του είναι μονόδρομος, και πρέπει να δοθεί από το σύνολο των εργαζομένων!

ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

ΞΑΝΘΗ: 10:00π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΦΑΙΡΗ ΤΟΥΦΕΚΙΑ

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ • ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4808/21! – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ!

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση για την τροπολογία που κατέθεσε το Κ.Κ.Ε. για τους απλήρωτους εργαζόμενους

Super User

Εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης

Super User

Εκδήλωση του Σ.Ε.Κ. στην Ξάνθη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies