INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Ανακοίνωση των νεολαίων του Κ.Κ.Ε.(μ-λ)

Με τίτλο «Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό – Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά του» οι νεολαίοι του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) κοινοποιούν τα ακόλουθα:

Οι νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Προχωρώντας στο ύστατο αυτό μέσο πάλης από τις 10/11, με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη, ο Νίκος Ρωμανός διεκδικεί το αυτονόητο: να έχει τη δυνατότητα απόκτησης εκπαιδευτικών αδειών, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί μαθήματα στη σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχει περάσει.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τη διοίκηση των φυλακών και τους λοιπούς παρατρεχάμενους της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης», οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία ακολουθούν μια πολιτική ρεβανσισμού που παραβιάζει στοιχειώδη δικαιώματα των κρατουμένων. Η αναλγησία τους έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να μην τους ενδιαφέρει αν τσαλαπατούν κάθε έννοια ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας, θέτοντας μάλιστα και σε κίνδυνο τις ζωές των απεργών πείνας.

Η όλη προσπάθεια συνολικής επανεξέτασης του νομοθετικού πλαισίου των αδειών και εξόδων των κρατουμένων, η οποία εντάθηκε με αφορμή την περσινή απόδραση του Ξηρού, έχει σαν στόχο να τους περιθωριοποιήσει και να τους απομονώσει βίαια από την κοινωνία και καμία σχέση δεν έχει με τον «σωφρονισμό» και τις «προοπτικές επανένταξης» που επικαλούνται οι ιθύνοντες. Συνδέεται άρρηκτα με τα σχέδια για την ενίσχυση των μηχανισμών επιτήρησης, καταστολής και ελέγχου με τις φυλακές τύπου Γ, οι οποίες ως άλλα «Γκουαντανάμο» θα αξιοποιηθούν τόσο για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των κρατουμένων, όσο και κυρίως ως φόβητρο απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό, τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχουν βαφτίσει «τρομοκράτη» και «εγκληματία».

Συνολικά η προώθηση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που έχει ως συστατικά της στοιχεία τα παραπάνω, βασικό στόχο έχει το μαζικό κίνημα και τις αντιστάσεις λαού και νεολαίας. Ο νέος αντι-συνδικαλιστικός νόμος κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία, η βιομηχανία διώξεων αγωνιστών συνδικαλιστών, οι επιστρατεύσεις, οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων, τα απανωτά χτυπήματα στο λαϊκό Άσυλο, τα χημικά και το ξύλο στις πορείες, είναι μερικά μόνο από τα στιγμιότυπα μιας επίθεσης που θέλει να βάλει στο «γύψο» τους αγώνες και τις διεκδικήσεις. Έτσι μόνο μπορεί το σύστημα να θωρακίσει μια πολιτική εξαθλίωσης και φτώχειας απέναντι στον «εχθρό λαό» και τη δίκαιη οργή του.

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού, όπως και του Η. Κωστάρη, που πρόσφατα σταμάτησε ύστερα από 30 ημέρες την απεργία πείνας με τα ίδια αιτήματα! Για οτιδήποτε συμβεί στον απεργό πείνας, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση και το σύστημα της εκμετάλλευσης που υπηρετεί.

 

Σχετικά άρθρα

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜε

Super User

Εγγραφές στο Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του “Kardelen”

Super User

Δελτίο τύπου των βουλευτών Ξάνθης και Ροδόπης του ΣυΡιζΑ

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies