INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης

Για ακόμα μια χρονιά αυτές τις μέρες και για τις επόμενες εβδομάδες, χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι θα λιώσουμε στην κυριολεξία μέσα στα καταστήματα, στις αποθήκες και στα τηλεφωνικά κέντρα, θα κάνουμε «μαύρα μάτια» να δούμε τις οικογένειές μας.

Εδώ και μέρες μπροστά στην «black Friday» και στο εορταστικό ωράριο, η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε τροποποιήσεις προγραμμάτων και ωραρίων επιβάλλοντας δεκάωρα, σπαστό, κόψιμο ρεπό. Ακόμα και το διάλειμμα τίθεται υπό διαπραγμάτευση, ενώ για άδειες ούτε συζήτηση. Πηγαίνουμε για δουλειά χωρίς να ξέρουμε τι ώρα θα σχολάσουμε. Πολλοί από εμάς θα δουλέψουμε σερί χωρίς ανάσα μέχρι και την πρωτοχρονιά! Έχει ήδη προηγηθεί η περίοδος από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, που σε πολλές περιπτώσεις τα καταστήματα άνοιξαν 32 Κυριακές.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Η εργοδοσία έχοντας στην διάθεση της ένα πλούσιο αντεργατικό πλαίσιο βασισμένο σε νόμους όλων των κυβερνήσεων, μπορεί και μας επιβάλλει ό,τι όρους εργασίας επιθυμεί, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη την ίδια ώρα που εμείς καλούμαστε να τα φέρουμε βόλτα με μισθούς που εξανεμίζονται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Για ακόμα μια φορά οι μεγαλέμποροι θα δουν τους τζίρους και τα κέρδη τους να εκτοξεύονται από το δικό μας ξεζούμισμα, αλλά και από το στράγγισμα των λαϊκών οικογενειών που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε καθεστώς τεράστιας ακρίβειας, κάνοντας σαφάρι για να βρουν τις πιο οικονομικές προσφορές και να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι κράτος και εργοδοσία από κοινού τσακίζουν τις ζωές μας για να εξασφαλίζουν κέρδη μια χούφτα παράσιτα. Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι για εμάς τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν του συλλογικού οργανωμένου αγώνα με το σωματείο μας, διεκδικώντας όλα αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη για να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Στην επίθεση της εργοδοσίας, στον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν επιβάλει, απαντάμε με την οργάνωση μας στο κλαδικό μας σωματείο, με τους αγώνες μας. Πιο πολλοί – πιο δυνατοί!

Απαιτούμε να τηρούνται σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες, να σταματήσουν τα σπαστά ωράρια εργασίας, να δοθούν κανονικά τα ρεπό, να πληρωθούν με τις ανάλογες προσαυξήσεις οι παραπάνω ώρες εργασίας, να δοθεί επιπλέον εβδομαδιαίο ρεπό σε όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε ελέγχους για να μην υπάρξει καμία καταστρατήγηση ωραρίου και προγραμμάτων, να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων. Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν με το σωματείο μας για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο. Να κάνουν το βήμα και να γίνουν μέλη του.

Σχετικά άρθρα

Η θερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην Π.Ε. Ξάνθης

Super User

Γενική συνέλευση για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης

Super User

Πανελλήνιοι αγώνες badminton για πρώτη φορά στην Ξάνθη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies