INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Ανακοινώσεις της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Α.Μ.-Θ.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εκδόθηκαν τα ακόλουθα δελτία τύπου αναφορικά με τις αλιευτικές δραστηριότητες και το μέτρο “Κομφούζιο”:

Όροι και ρυθμίσεις σχετικά με τη διαχείριση, τον έλεγχο και την υλοποίηση της δράσης “δ” του μέτρου 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της CoViD-19»,της Ενωσιακής Προτεραιότητας 1, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020»

Δημοσιεύτηκε απόφαση του ΥπΑΑΤ με Α.Δ.Α. 6ΖΨ84653ΠΓ-ΔΑΑ με την οποία καθορίζεται το θεσμικό πλαίσιο της δράσης. Με αυτή, προβλέπεται η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την προσωρινή παύση αλιευτικής δραστηριότητας την περίοδο μεταξύ 1ης Μαρτίου και 31ης Δεκεμβρίου 2020, ως συνέπεια της έξαρσης της νόσου CoViD-19,περιλαμβανομένων των σκαφών που αλιεύουν στο πλαίσιο συμφωνίας σύμπραξης βιώσιμης αλιείας. Η στήριξη δύναται να χορηγείται για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών μηνών (ήτοι ενενήντα ημερών) για κάθε σκάφος.

Δικαιούχοι της δράσης θα είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών, τα σκάφη των οποίων είναι νηολογημένα ή λεμβολογημένα/εγγεγραμμένα σε Β.Ε.Μ.Σ. ως ενεργά σκάφη, φέρουν Δορυφορική Συσκευή Αυτόματου Εντοπισμού Σκάφους (V.M.S.) και έχουν ασκήσει αλιευτική δραστηριότητα στη θάλασσα για τουλάχιστον εκατόν είκοσι ημέρες, κατά τη διάρκεια των δύο ημερολογιακών ετών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης στήριξης.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής (http://www.ependyseis.gr). Οι ημερομηνίες έναρξης/λήξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα οριστούν στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης, που θα εκδοθεί από τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.

Για επιπλέον ενημέρωση μπορείτε να απευθύνεστε:

  • Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π.Α.Λ.Θ., Μιχαλακοπούλου 103, 11527, Αθήνα, τηλέφνωα 213 1501186, -84, -62, fax 210 7774090. Πληροφορίες: Ι. Κουντουράκης (213 1501186, ikountourakis@mou.gr)
  • Στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Π.Α.Μ.-Θ.

Ανάρτηση προσωρινού πίνακα αποτελεσμάτων 3ης πρόσκλησης της δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (“Κομφούζιο”)» του μέτρου 10 “Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα” του Π.Α.Α. 2014-2020»

Ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση και κατάταξη των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της υπ’ αριθμό 3645/13.7.2020 3ης πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στη δράση. Τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησης και κατάταξης, με τη μορφή προσωρινού πίνακα παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης, έχουν αναρτηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Υποστήριξης της

υλοποίησης της δράσης στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/M1018/ και οι υποψήφιοι της δράσης μπορούν να λάβουν αναλυτική πληροφόρηση για τα αποτελέσματα μέσω της πρόσβασης που έχουν στο σύστημα, κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών πρόσβασης.

Εφόσον οι υποψήφιοι δεν συμφωνούν με τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησης και κατάταξης, όπως αυτά αποτυπώνονται στον προσωρινό πίνακα παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά -μέσω του συστήματος της δράσης- ενδικοφανή προσφυγή,κατά την έννοια του άρθρου 25 του Ν.2690/1999, εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης, δηλαδή μέχρι και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/M1018/, κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών πρόσβασης. Οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν οδηγίες σχετικά με την υποβολή των ενδικοφανών προσφυγών στο σχετικό «Εγχειρίδιο χρήσης» (manual) της 3ης πρόσκλησης της δράσης 10.1.08,το οποίο είναι αναρτημένο στον ιστότοπο https://registration.dikaiomata.gr/user_ registration, πεδίο «Χρήση εφαρμογής – Επιλέξτε εφαρμογή – Μέτρο 10 (δράσεις 10.1.08 – 10.1.07) – Εγχειρίδιο χρήσης “Κομφούζιο” (πρόσκληση 3)».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται και στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων που υπάγονται.

Σχετικά άρθρα

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Π.Α.Μ.-Θ.

Super User

Για το πρόβλημα στον μεθοριακό σταθμό Νυμφαίας

Super User

Μετεκλογικοί κραδασμοί στο Τ.Ε.Ε. Θράκης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies