INDEXANTHI.GR
Παιδεία

Ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Π.Α.Μ.-Θ.

Από την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εκδόθηκαν οι ακόλουθες ανακοινώσεις (παρατίθενται αυτούσιες):

Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι αποτέλεσμα του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου της Κυβέρνησης

Πριν ακόμα προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από το νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο της Κυβέρνησης για την «Αναβάθμιση του Σχολείου» τα αποτελέσματα του γίνονται ορατά στην υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας.

Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καταργεί μαθήματα, ενώ παράλληλα μειώνει ώρες από διδασκόμενα μαθήματα. Υποβαθμίζεται η όποια καλλιτεχνική εκπαίδευση υπήρχε και καταργούνται μαθήματα κοινωνικών και πολιτικών επιστημών. Ακόμα και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (πχ Γραμμικό και Ελεύθερο Σχέδιο) καταργούνται και οι μαθητές στρέφονται αποκλειστικά στα φροντιστήρια για να τα διδαχθούν.

Πλέον το Λύκειο μετατρέπεται σε «εξεταστική αρένα» που υπηρετεί μόνο έναν σκοπό, την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υποβαθμίζοντας τη γενική μόρφωση. Με όλες αυτές τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, μόνο υποκριτικό θα μπορούσε να θεωρηθεί το «κόντρα μάθημα» που εισάγεται στη Γ Λυκείου, αφού πλέον ο μαθητής από το Γυμνάσιο έχει ήδη «αποστεωθεί» από μαθήματα που ενισχύουν την κριτική του ικανότητα.

Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο που θα ενισχύει τη γενική μόρφωση. Δεν μπορούν να υπάρχουν μαθήματα διαφορετικών ταχυτήτων. Όλα τα μαθήματα έχουν την ιδιαίτερη παιδαγωγική σημασία τους στην ολόπλευρη  μόρφωση των μαθητών. 

Εμείς οι γονείς αρκετά πληρώνουμε στην παραπαιδεία για μια όλο και πιο φθηνή σε περιεχόμενο μόρφωση για τα παιδιά μας. Δε θα ανεχτούμε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα να μην διδάσκονται στο σχολείο. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να διεκδικούμε ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των σχολικών τροχονόμων

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αν. Μακεδονίας-Θράκης δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Ν. Καβάλας, που μας κοινοποίησαν με ανακοίνωσή τους, τα οποία αγκαλιάζουν και αφορούν όλους τους σχολικούς τροχονόμους, είτε έχουν σωματείο, είτε όχι.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, που δηλώνονται εθελοντές, με πάνω από 15 χρόνια υπηρεσία, εργάζονται ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς δικαίωμα αναρρωτικής άδειας, χωρίς πολλές φορές μέσα ατομικής προστασίας. Αμείβονται με το ποσό των 176€ (173€ + 3€ χαρτόσημο) ως «έξοδα μετακίνησης». Εν μέσω πανδημίας, και λόγω του κλεισίματος των σχολείων κόπηκε και αυτή η ελάχιστη αποζημίωση και δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο έκτακτο επίδομα από τη στιγμή που δεν έχουν ένσημα.

Στεκόμαστε πλάι στον αγώνα τους για:

Αλλαγή του καθεστώτος εργασίας από εθελοντική προσφορά  που ισχύει μέχρι σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης  εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αφού καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες  για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από  τα σχολεία. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Κάλυψη όλων των  κενών που υπάρχουν με νέες προσλήψεις.

Μόνιμη και σταθερή  δουλειά  με συλλογική σύμβαση εργασίας.

Σχετικά άρθρα

Για τις βαθμολογίες και τους ελέγχους προόδου μαθητών

Super User

Το υπουργείο Παιδείας προκαλεί

Super User

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Α.Μ.-Θ.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies