INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Ανεξέλεγκτη η διασπορά του κορονοϊού

Από τις 18 Αυγούστου διάφοροι λοιμωξιολόγοι της περιβόητης επιστημονικής επιτροπής που σύσσωμη χορεύει στον κυβερνητικό σκοπό προκειμένου να βοηθηθεί η λεγόμενη… βαριά βιομηχανία -ο τουρισμός- άρχισαν να ψελλίζουν για πενήντα ορφανά κρούσματα την ημέρα στη χώρα μας. Αριθμός πολύ μικρότερος και από αυτόν που βγαίνει από τα στοιχεία που δίνει καθημερινά ο Ε.Ο.Δ.Υ. με τις εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης.

Οι λοιμωξιολόγοι γνωρίζουν ότι τα ορφανά κρούσματα που πιστοποιούν ότι έχει γίνει μεγάλη και κυρίως ανεξέλεγκτη πλέον διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας, από τις 16 Ιούλη μέχρι τις 23 Αυγούστου έφτασαν τα 2.306 επί συνολικών κρουσμάτων 4.992. Γνωρίζουν ακόμη ότι ο Ε.Ο.Δ.Υ. διεξάγει πολύ περιορισμένο αριθμό ελέγχων και συγκέντρωση βιολογικού υλικού για τη διενέργεια μοριακών τεστ. Οι έλεγχοι είναι υποτυπώδεις, καθώς δεν υποχρεώνουν τους ελεγχόμενους στα σημεία εισόδου να παραμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής εισόδου. Οι τουρίστες έχουν το ελεύθερο να μετακινούνται στο εσωτερικό της χώρας για όλο το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη λήψη του βιολογικού υλικού μέχρι την ημέρα που θα βγει το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου.

Ενώ τα γνωρίζουν όλα αυτά, βγαίνουν και υπερασπίζονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη που εγκαλεί τον ελληνικό λαό για έλλειψη ατομικής ευθύνης και ισχυρίζεται ότι σ’ αυτήν οφείλεται δήθεν η μαζική και ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού.

Ο πίνακας που δημοσιεύουμε (φωτο) φτιάχτηκε με βάση τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ., που όπως έχουμε κατ’ επανάληψη αποδείξει είναι πολύ περιορισμένα. Στο διάστημα από τις 15 μέχρι τις 23 Αυγούστου τα ορφανά κρούσματα ανήλθαν σε 1.116. Είναι περισσότερα από το άθροισμα των εισερχόμενων και των γνωστών κρουσμάτων. Τη δουλειά αυτή την έχουμε κάνει και σε τρία προγενέστερα σχόλιά μας, στα οποία αναφέραμε τον αριθμό των εισερχομένων, γνωστών και ορφανών κρουσμάτων. Για να βρούμε τα ορφανά κρούσματα σε καθημερινή βάση δεν χρειάστηκε να κάνουμε σύνθετους υπολογισμούς. Απλά αθροίζουμε τα εισερχόμενα κρούσματα με τα γνωστά και το άθροισμά τους το αφαιρούμε από το συνολικό αριθμό. Έτσι βρίσκουμε τα ορφανά κρούσματα.

Εκτός από τον πίνακα που δημοσιεύουμε, ενημερώνουμε ότι:

  • Την περίοδο 10 με 15 Ιούλη, τα συνολικά κρούσματα ήταν 241 και τα ορφανά 33
  • Την περίοδο από 16 Ιούλη μέχρι 7 Αυγούστου, τα συνολικά κρούσματα ήταν 1.409 και τα ορφανά 492
  • Την περίοδο 8 με 14 Αυγούστου, τα συνολικά κρούσματα ήταν 1.397 και τα ορφανά 698
  • Από τον πίνακα μπορείτε να δείτε ότι για την περίοδο 15 με 23 Αυγούστου, τα συνολικά κρούσματα ήταν 2.109 και τα ορφανά 1.116.

Το συμπέρασμα εξάγεται εύκολα: η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και επικίνδυνη. Οι λοιμωξιολόγοι όμως περί άλλα τυρβάζουν, χορεύοντας στον κυβερνητικό σκοπό. Γι’ αυτούς όπως και για την κυβέρνηση, δεν έχει ιδιαίτερη αξία η δημόσια υγεία και η ανθρώπινη ζωή. Μέλημά τους είναι να λειτουργήσει στο σύνολό της η καπιταλιστική οικονομία. Έτσι, μετά το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού με τις καταστροφικές συνέπειές του, αποφάσισαν και το άνοιγμα των σχολείων από τις 7 Σεπτέμβρη.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Το τηλεοπτικό προεκλογικό spot του ΣυΡιζΑ

Super User

Μετά τον Χρυσόγελο ο Τρεμόπουλος

Super User

Απίστευτο! Παρά την εντολή Τσίπρα μόνο πέντε βουλευτές του ΣυΡιζΑ αρνήθηκαν να πάρουν αυτοκίνητο

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies