INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Ανοιχτή πρόσκληση της Π.Ε. Ξάνθης για δράσεις

Ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλα τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματεία, συλλόγους, εκπαιδευτικούς και λοιπούς φορείς της Π.Ε. Ξάνθης προκειμένου να καταθέσουν σχετικές προτάσεις για τη συνδιοργάνωση δράσεων, απευθύνει η αντιπεριφέρεια Ξάνθης στο πλαίσιο του έγκαιρου σχεδιασμού και προγραμματισμού πολιτιστικών και λοιπών δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και της ένταξής τους στο Ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, έτους 2021.

Οι φορείς μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους το αργότερο ως τις 9 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση ddygeias.xanthi@pamth.gov.gr. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και από αυτές θα επιλεγούν οι αρτιότερες, οι πιο ενδιαφέρουσες και αυτές που μπορούν να υλοποιηθούν σύμφωνα με τις υπάρχουσες δυνατότητες, κυρίως όμως όσες εμπίπτουν στους στόχους, στις αρχές και στις προδιαγραφές που έχει θέσει η Π.Α.Μ.-Θ. μετά από εισήγηση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη.

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

 • Να προέρχονται από συλλόγους-φορείς που έχουν επιδείξει ως τώρα αξιόλογη δράση
 • Να είναι ευρείας απήχησης/ υπερτοπικής σημασίας και να μην υπηρετούν ιδίους σκοπούς
 • Να είναι δυναμικές και καινοτόμες
 • Να καλύπτουν όλους τους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού
 • Να παρουσιάζουν ανταποδοτικό χαρακτήρα σε σχέση με τις τοπικές κοινωνίες και να συμβάλλουν στην πολιτιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη
 • Να προβάλουν τον πολιτισμό, την ιστορία, τα τοπικά ήθη και έθιμα
 • Να αναδεικνύουν στοιχεία της τοπικής πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας
 • Να συμβάλουν στη δημιουργία νέων πολιτιστικών προτύπων που θα χτίσουν την πολιτιστική ταυτότητα της κάθε περιοχής.

Επιπλέον:

 • Οι σύλλογοι που θα καταθέσουν τις σχετικές προτάσεις, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ξάνθης και να έχουν ενημερώσει τον φάκελό τους τουλάχιστον τα τελευταία τρία έτη
 • Να έχουν δωρεάν είσοδο-συμμετοχή και οι φορείς που αιτούνται της συνδιοργάνωσης να μην έχουν έσοδα από αυτές
 • Να δεσμεύονται για την εξασφάλιση των απαιτούμενων σχετικών με την εκδήλωση αδειών ή εγκρίσεων
 • Οι προτάσεις που θα κατατεθούν να περιλαμβάνουν: αναλυτική περιγραφή της δράσης, αναφορά στους συμμετέχοντες φορείς-συνδιοργανωτές, το κοινό στο οποίο απευθύνονται, αιτιολόγηση για την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα της εν λόγω δράσης και οπωσδήποτε ένα κατά προσέγγιση συνολικό προϋπολογισμό δαπανών της όλης εκδήλωσης.

Καταθέτοντας την πρότασή τους, οι φορείς αναλαμβάνουν την υποχρέωση (εφόσον επιλεγούν) μετά το πέρας της δράσης να προσκομίσουν:

 • Απολογιστικά στοιχεία (αριθμό επισκεπτών-συμμετεχόντων, ανταποδοτικότητα στην τοπική κοινωνία, αποτελέσματα δράσης κ.α.)
 • Οπτικοακουστικό υλικό σε ψηφιακή μορφή για τη δημοσιότητα της δράσης (φωτογραφίες, βίντεο κλπ.).

Οι επιλεγείσες προτάσεις βάσει των παραπάνω, θα περιληφθούν στον ετήσιο πολιτιστικό σχεδιασμό της Π.Α.Μ.-Θ. που θα ενταχθεί στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμά της. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, η Π.Α.Μ.-Θ.-Π.Ε. Ξάνθης δεν επιτρέπεται να επιχορηγεί ή να στηρίζει οικονομικά δράσεις άλλων φορέων, παρά μόνο να συνδιοργανώνει. Στην περίπτωση αυτή αναλαμβάνει μόνο μέρος των δαπανών και όχι το σύνολο των δαπανών της δράσης. Ο έγκαιρος σχεδιασμός του πολιτιστικού προγράμματος της Π.Ε. Ξάνθης θα συμβάλει αποτελεσματικά στη διοργάνωση ποιοτικά αναβαθμισμένων και ελκυστικών εκδηλώσεων και η συμβολή των φορέων στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας είναι καθοριστικής σημασίας.

Σχετικά άρθρα

Γενική συνέλευση του ΣΥΠΕΞα

Super User

Καθαρισμός της παραλίας Μαγγάνων

Super User

Κάλεσμα της Ε.Ι.Υ.Ε. Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies