INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη

Σε απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης καλεί το πρωί (11.00) της Τετάρτης 15 Ιουλίου ο Συντονισμός Ενάντια σε Κλεισίματα, Ιδιωτικοποιήσεις και Εργολαβίες, με σύνθημα “συνεχίζουμε τη μάχη του όχι – το νέο μνημόνιο δεν θα περάσει” και κοινοποιώντας τα εξής:

Την Τετάρτη ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς, απεργούμε όλοι και όλες στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά από σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Είναι η πρώτη μεγάλη δική μας απάντηση στο νέο μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση. Είναι η συνέχιση της μάχης του ΟΧΙ που δώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες πρίν λίγες ημέρες. Αυτή τη φορά στη μάχη δεν χρησιμοποιούμε σαν όπλο την ψήφο μας, αλλά το πιο δυνατό όπλο που έχουν οι εργάτες, την ΑΠΕΡΓΙΑ. Και την απεργία, δεν μπορεί καμία κυβέρνηση και κανένας ευρωπαϊκός θεσμός να την «αγνοήσει».

Με το μαζικό 61% υπέρ του ΟΧΙ, οι εργαζόμενοι δώσαμε την Κυριακή 5 Ιούλη την πιο μεγάλη απάντηση στους εκβιασμούς της ΕΕ του ΔΝΤ και των δανειστών. Σε αυτή τη μάχη, οι τάξεις στην ελληνική κοινωνία στοιχήθηκαν, με τον πιο καθαρό τρόπο. Ήταν μια κρίσιμη μάχη. Η πλευρά των καπιταλιστών έριξε στη μάχη για το ΝΑΙ, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τον έλεγχο της πάνω στις τράπεζες, τον έλεγχό της στα ΜΜΕ, την εργοδοτική τρομοκρατία, όλο της το πολιτικό προσωπικό, εν ενεργεία ή αποστρατευμένο, τη «διανόηση» που είναι στο πλευρό της, τις εφεδρείες τύπου Μπουτάρη, Καμίνη, την γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ κλπ. Και έχασαν πανηγυρικά σε τεράστια διαφορά απο τους εργαζόμενους.

Αυτός που έφερε αυτη τη μεγάλη νίκη είναι η εργατική τάξη, που έδωσε σκληρούς αγώνες για μια ολόκληρη πενταετία, και ανέτρεψε τρείς μνημονιακές κυβερνήσεις. Όχι μόνο δεν έχει «γυρίσει πίσω» αλλά προχωράει μπροστά, ριζοσπαστικοποιείται ακόμη περισσότερο. Το ΟΧΙ της Κυριακής, για την πλειοψηφία του κόσμου (και σε αυτό είχε απόλυτο δίκιο η πλευρά των αφεντικών), ήταν ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ρήξη, στη σύγκρουση με το Χρέος, την ΕΕ, το ευρώ και τα αφεντικά.

Τώρα αυτό το ΟΧΙ θα χρειαστεί να το ξαναπούμε με απεργίες. Για να επιβάλλουμε ότι δεν θα περάσει το νέο μνημόνιο. Ότι θα τσακίσουμε την προσπάθεια των αφεντικών, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης που προχώρησε στο δικό τους στρατόπεδο να πληρώσουν για άλλη μια φορά με αιματηρές θυσίες οι εργαζόμενοι για τα κέρδη των τραπεζιτών και την δική τους κερδοφορία.

Να επιβάλλουμε από τα κάτω την επιτυχία της απεργίας και την κλιμάκωση.

Την Τρίτη ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς, ενημερώνουμε και να οργανώνουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και των σωματείων με τα πανό τους στην απεργιακή συγκέντρωση.

Στήνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, απεργιακές επιτροπές και επιτροπές βάσης για να οργανώσουμε τη συνέχεια.

Με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση με νέα 48ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα. Για να ανοίξουμε το δρόμο για επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Να δώσουμε τη μάχη και στα σωματεία του ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν στην απεργία.

Η απάντηση στους συνεχιζόμενους εκβιασμούς ΕΕ-ΔΝΤ-δανειστών, είναι μόνο μία. Η μονομερής διαγραφή του χρέους, η έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ, η κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.

 

Σχετικά άρθρα

Ευχαριστήριο του γηροκομείου Ξάνθης για τον Μάιο

Super User

Ευχαριστήριο και ενημέρωση από τους αιμοδότες της Ξάνθης

Super User

Συλλογή υπογραφών για τη “Θηλιά”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies