INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Απολογισμός φθινοπωρινών αιμοδοσιών αγάπης 2015

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η αγάπη» απευθύνει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσοι βοήθησαν και έφεραν σε πέρας τις Φθινοπωρινές Αιμοδοσίες Αγάπης 2015.

Συνεχίζουμε εν μέσω μιας γενικευμένης κρίσης -όχι μόνο οικονομικής αλλά και αξιών- να παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην ιδιαίτερη προσπάθειά μας συνεχούς ευαισθητοποίησης στην ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της άδολης και αλτρουιστικής προσφοράς στον συνάνθρωπό μας.

Σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, προσπαθήσαμε να συλλέξουμε για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης, προκειμένου με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν και ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως δεκατεσσάρων ετών από ολόκληρη την Ελλάδα (ανάμεσά τους και κάποια ξανθιωτάκια) που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» της Αθήνας.

 • Να ευχαριστήσουμε και πάλι θερμά τους διευθυντές όλων των λυκείων της περιοχής μας (γενικά ενιαία λύκεια, επαγγελματικά λύκεια, επαγγελματικές σχολές και Ι.Ε.Κ. όπως και το μειονοτικό λύκειο «Μουζαφέρ Σαλήχογλου») για τη συμπαράστασή τους και για την ενεργό συμμετοχή τους, όπως και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Κεραμάρη για τη συμπαράστασή του. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνουμε και πάλι στους μαθητές κυρίως της τρίτης τάξης των λυκείων, τους καθηγητές και τους δασκάλους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, γιατί «έδωσαν» εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν με άριστα!

Τονίζουμε την ιδιαίτερη συμβολική και ουσιαστική κίνηση να σταλούν συνολικά σε δύο αποστολές εκατόν επτά (107) φιάλες αίματος από τους εθελοντές της Ξάνθης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη μετάγγιση και ανακούφιση των προσφύγων. Το αίμα μας και η αγάπη μας -το έχουμε τονίσει πολλές φορές- κυκλοφορεί και «μεταγγίζεται» και σε άλλες περιοχές και καρδιές στην ελληνική επικράτεια και νιώθουμε περήφανοι για αυτή την αξιοσύνη και εθελοντική προσφορά των μελών μας.

 • Τις ευχαριστίες μας στο Δ’ Σ.Σ. για τη συνεχή συμπαράστασή του και για τη διάθεση της αίθουσας της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης στη μεγάλη κεντρική αιμοδοσία της πόλης.
 • Τις ευχαριστίες μας στον διευθυντή του Δημοτικού Ραδιοφώνου κ. Τηλέμαχο Αρναούτογλου για την παραγωγή του ραδιοφωνικού μηνύματος (σποτ) των αιμοδοσιών.
 • Τις ευχαριστίες μας στους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που κατευθύνανε τα μέλη τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες.
 • Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στους νέους και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Σμίνθης για τη δημιουργία ομάδας αιμοδοσίας και για την πρώτη πετυχημένη διοργάνωση αιμοδοσίας στα γραφεία τους.
 • Τις ευχαριστίες μας στα στελέχη και τους εθελοντές του Αθλητικού Ομίλου Βιστωνίδος για την πρώτη διοργάνωση αιμοδοσίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις τους στη Φελώνη. Ελπίζουμε η προσπάθεια να συνεχιστεί και από άλλα σωματεία της περιοχής μας.
 • Τις ευχαριστίες μας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».
 • Τις ευχαριστίες μας στις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος νοσηλευτικής, για τη συμπαράστασή τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες.
 • Τις ευχαριστίες μας στον δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου και τους συνεργάτες του για τις διευκολύνσεις που προσέφεραν για τη διοργάνωση των αιμοδοσιών μας.
 • Τις ευχαριστίες μας στον εθελοντή ιατρό του συλλόγου μας κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή που συνέδραμε στις προσπάθειές μας και συμμετείχε αφιλοκερδώς στις αιμοδοσίες.
 • Τις ευχαριστίες μας στη διοίκηση των “Πλαστικών Θράκης” Α.Ε. για τη συνεχή παρότρυνση και ηθική επιβράβευση των εργαζομένων του ομίλου τους να αιμοδοτούν.
 • Τις ευχαριστίες μας στην εταιρεία “Ελληνικά Γαλακτομεία” Α.Ε. (“Ροδόπη”) για τη διάθεση 710 τεμαχίων σοκολατούχων ροφημάτων (“Ροδοπάκι”) στους νεαρούς αιμοδότες μας.
 • Τις ευχαριστίες μας στην επιχείρηση “Ρούσσος επιγραφές”, στα αδέλφια Αντώνη και Μπενή (Βενέδικτο) αλλά και στις “Τσακίρης επιγραφές” για τις όποιες διευκολύνσεις μας προσφέρουν.
 • Τις ευχαριστίες μας στην επιχείρηση “Γερμανός” (κατάστημα Ξάνθης) για τη χορηγία της και την έμπρακτη και ουσιαστική συμπαράστασή της στις δράσεις μας από το 2006.

Συνολικά προσήλθαν 1.173 συμπολίτες μας και προσέφεραν το αίμα τους 942.

Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «αγάπης» έχουν ως εξής : σε σύνολο 942 εθελοντών, οι 668 ήταν άντρες και οι 274 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 25 ετών ήταν συνολικά 495 -ποσοστό 52,55% επί συνόλου. Αιμοδότες από 26 έως 35 ήταν συνολικά 149 -ποσοστό 15,82% επί συνόλου. Αιμοδότες από 36 έως 50 ήταν συνολικά 223 -ποσοστό 23,67% επί συνόλου. Αιμοδότες από 51 έως 65 ήταν συνολικά 74 -ποσοστό 7,86% επί συνόλου. Προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 408 νέα μέλη (ποσοστό 43,31% επί συνόλου).

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τις οργανωμένες μαζικές εθελοντικές και ομαδικές αιμοδοσίες από τις 10 έως τις 17 Ιανουαρίου 2016, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κυρίως στα ορεινά δημοτικά διαμερίσματα της Ξάνθης εάν μας βοηθήσει και το επιτρέψει ο καιρός.

Το να ζητάς είναι ανθρώπινο… το να προσφέρεις είναι θεϊκό…

 

Σχετικά άρθρα

Συνδιάσκεψη για την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Super User

Νέα δωρεάν rapid tests στην πλατεία Δημοκρατίας και στο “Αμοιρίδειο” Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης

Super User

Αναμένουμε τη συνέχεια…

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies