INDEXANTHI.GR
Παιδεία

Αποφάσεις-καλέσματα του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, θέλουμε πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές!

Η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στην κοινή λογική, την επιστήμη και τα δικαιώματα των φοιτητών!

Το νομοσχέδιο που ανακοινώνει δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις σπουδές, τα πτυχία και την εργασιακή μας προοπτική! Είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την κατάσταση στις σπουδές μας!

Η ΝΔ σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων και ακολουθώντας τα πρότυπα της ΕΕ, προχωρά στην αναθεώρηση/παράκαμψη του άρθρου 16 το οποίο προβλέπει τον αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Σήμερα μάλιστα βλέπουμε τις προσπάθειες του υπουργού παιδείας Πιερρακάκη να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην παράκαμψη του άρθρου, φέρνοντας νομοσχέδιο για την ίδρυση των πρώτων ιδιωτικών «πανεπιστημίων»στις αρχές του νέου έτους.

Κάτω τα χέρια από τα πτυχία μας!

Αυτό το νομοσχέδιο είναι απέναντι στις ανάγκες μας

Κάνει την αδικία νόμο!

Ενώ εμείς για να σπουδάσουμε περνάμε χίλια δυο εμπόδια, άγχος, πανελλαδικές εξετάσεις με ελάχιστη βάση εισαγωγής, πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά σε ενοίκια και άλλα έξοδα… η κυβέρνηση μας λέει ότι όποιος έχει λεφτά θα περνάει σε όποια σχολή θέλει και θα αγοράζει ισάξιο πτυχίο με το δικό μας! Ενώ παράλληλα βαφτίζουν πανεπιστήμια τα κολέγια που λειτουργούνε ήδη!

Διαλύει τα πτυχία μας!

Απαιτούμε πτυχία με αξία!

Με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και το μεγάλο παζάρι πτυχίων που στήνεται, θα πουλιούνται και αγοράζονται πτυχία διαφορετικών ειδών και ταχυτήτων στην λογική… “ότι πληρώνεις, παίρνεις”, εντείνοντας την κατηγοριοποίηση σχολών, πτυχίων, αποφοίτων.

Αυτό θα οδηγήσει σε αποστοίχιση επαγγελματικών δικαιωμάτων από το πτυχίο, ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών του καθενός. Στην ουσία, δημιουργούνται απόφοιτοι πολλών ταχυτήτων και καταργείται το ενιαίο ισχυρό πτυχίο και, εν συνεχεία, η ενιαία ένταξη στην αγορά εργασίας έτσι τα πτυχία πλέον υποβαθμίζονται και μετατρέπονται σε φακέλους προσόντων. Ενώ από την άλλη, κατακερματίζεται ο κλάδος των μηχανικών, αποτρέποντας έτσι οποιαδήποτε έννοια συλλογικής διεκδίκησης  και αναγκάζοντας τους αποφοίτους να διαπραγματεύονται ατομικά για τους όρους εργασίας τους (ωράριο, μισθός κλπ). Οδηγώντας μας στην τελική σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων (μέσα από μεταπτυχιακά, σεμινάρια κλπ) μέχρι να θεωρηθούμε άξιοι και άξιες για μια θέση εργασίας.

Ταυτόχρονα, όμως, προχωράει και η επί του πρακτέου ισοτίμηση των πτυχίων μας με αυτά των κολλεγίων με την είσοδο των αποφοίτων του κολλεγίων στο ΤΕΕ(Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος)! Το 2018 η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέρασε με fasttrack διαδικασίες τροπολογία που όριζε ότι οι απόφοιτοι των κολλεγίων θα έχουν αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των ΑΕΙ, σε συνέχεια η ΝΔ το 2020 προσπάθησε να περάσει τροπολογία δίνοντας την δυνατότητα στους απόφοιτους κολεγίων να δίνουν εξετάσεις στο ΤΕΕ μαζί με τους αποφοίτους των ΑΕΙ. Τα τελευταία χρόνια γίνεται συνεχής προσπάθεια να εφαρμοστεί στην πράξη αυτή η ισοτίμηση, με χαρακτηριστικό ότι αυτή η κουβέντα έχει ανοίξει και στη σχολή μας, αλλά οι μαζικές παρεμβάσεις των συλλογικών φορέων και των φοιτητικών συλλόγων το έχουν εμποδίσει. Παλεύουμε κόντρα στην ισοτίμηση των πτυχίων μας με αυτά των κολλεγίων ώστε να μην αφήσουμε να διαλυθεί το ενιαίο και αδιάσπαστο 5ετες πτυχίο μας και να χτυπηθεί η επαγγελματική μας προοπτική.

Υποβαθμίζει τις σχολές μας!

Ενώ από τις σχολές μας λείπουν η κρατική χρηματοδότηση, οι καθηγητές, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, η κυβέρνηση επιλέγει να ενισχύσει την επιχειρηματική λειτουργία και να οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τα ιδρύματα. Η δήθεν “απελευθέρωση” του δημοσίου πανεπιστημίου από το κράτος ουσιαστικά σημαίνει την πλήρη απελευθέρωση του κράτους από την ευθύνη χρηματοδότησης και στήριξης των δημοσίων πανεπιστημίων!

Είναι δεδομένο πως σε λίγο καιρό οι εισακτέοι των σχολών του ΔΠΘ θα μειωθούν δραματικά, αφού αρκετές οικογένειες θα διαλέγουν να στείλουν το παιδί τους να σπουδάσει στο ιδιωτικό της πόλης τους. Μείωση εισακτέων όμως σημαίνει και μείωση χρηματοδότησης, μέχρι και κλείσιμο τμημάτων. Δεν πάει πολύς καιρός από όταν ο πρώην πρύτανης ανακοίνωνε ότι λόγω ΕΒΕ τμήματα όπως οι Μηχ Περ θα απειληθούν με κλείσιμο ή από όταν οι αρχιτέκτονες έμειναν πάλι λόγω ΕΒΕ χωρίς εισακτέους. Όταν αυτά γίνονταν χωρίς το Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τι έρχεται με την ίδρυση τους.

Αντίστοιχα η μείωση εισακτέων άρα και χρηματοδότησης και η παραπέρα προώθηση της λειτουργίας και των δημοσίων ΑΕΙ ως επιχειρήσεις θα έχουν τραγικά αποτελέσματα στην ποιότητα σπουδών μας. Αν τώρα αντιμετωπίζουμε ελλείψεις σε καθηγητές, αν τώρα τα εργαστήρια σε ΗΜΜΥ, ΜΠΔ είναι υποβαθμισμένα με το Νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά οι σχολές μας θα φτάσουν στα όρια τους και το τι θα μαθαίνουμε και πώς θα φτάσει στον πάτο, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και καλούς καθηγητές να φεύγουν προς τα ιδιωτικά και να μην αναπληρώνονται και πότε, αν οι μισθοί εκεί είναι καλύτεροι.

Όσο για την μέριμνα, αν μια φορά τώρα το Πανεπιστήμιο πετάει από πάνω του την ευθύνη για την σίτιση, την στέγαση, τις μετακινήσεις τότε αν τσακιστεί κι άλλο η χρηματοδότηση λόγω έλλειψης εισακτέων θα μας βάλουν να πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε!

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση πως σε ένα μόλις εξάμηνο έχουμε χάσει το μέτρημα με τις κλοπές προσωπικών αντικειμένων με αποκορύφωμα την κλοπή δωματίου στις εστίες. Αντίστοιχα εδώ και δυο χρόνια πολλοί φοιτητές ξεσπιτώθηκαν, και δεκάδες πρωτοετείς δεν μπήκαν στις εστίες λόγω της ανακαίνισης που πάει από παράταση σε παράταση. Όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαία αλλά απορρέουν από το ότι οι ανάγκες μας αποτελούν κόστος. Αλλιώς δεν θα παρέδιδαν τη φύλαξη, τη σίτιση, την καθαριότητα σε εργολάβους που κερδοφορούν στις πλάτες μας, θα νοικιάζοταν χώρους που θα αντικαθιστούσαν τα ανακαινιζόμενα δωμάτια για όσο χρειαζόταν και δεν θα καθυστερούσε τόσα χρόνια μια ανακαίνιση για την οποία δόθηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ σε ανάδοχη εταιρία.

Επίσης, η αξιολόγηση μετά την ίδρυση ιδιωτικών θα αποτελέσει μοχλός πίεσης προς τα δημόσια, θέτοντας τα ιδιωτικά ως πρότυπα, αναγκάζοντας τα να συμμορφώνονται με τις μεταρρυθμίσεις που θέλει η κυβέρνηση. Άρα, αυτό σημαίνει αλλαγές στα προγράμματα σπουδών που θα είναι προσαρμοσμένα στο εντατικοποιημένο μοντέλο των ιδιωτικών αλλά και θα θέτει στο προσκήνιο το ζήτημα των αντιστοιχιών των τμημάτων. Εμείς, γνωρίζουμε τι σημαίνει εντατικοποιημένο πρόγραμμα, όπως εργαστήρια, απουσίες, εργασίες και προόδους που εγχαράσσει πειθήνια χαρακτηριστικά στους φοιτητές και μετέπειτα στους εργαζομένους, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει συνδικαλισμός και πολιτική ζύμωση μέσα στο πανεπιστήμιο το οποίο οραματίζονται. Μάλιστα η αξιολόγηση είναι συνδεδεμένη με τη χρηματοδότηση. Τη στιγμή που στην Ελλάδα η χρηματοδότηση για την εκπαίδευση είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη και τα δημόσια πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν τερατώδεις ελλείψεις. Ενώ τα ιδιωτικά θα διεκδικήσουν κομμάτι του δημόσιου προϋπολογισμού καταδικάζοντας τα δημόσια πανεπιστήμια σε περαιτέρω υποβάθμιση λόγω υποχρηματοδότησης.

Κοροϊδία της διοίκησης του ΔΠΘ αποτελεί και η ανακοίνωση της φοιτητικής μέριμνας πως εν μέσω εξεταστικής θα πρέπει να οι φοιτητές  να μετακομίσουν σε δωμάτια με προβλήματα συντήρησης στα πλαίσια ανακαίνισης του Α2 ενώ λίγους μήνες πριν, το πανεπιστήμιο υποσχόταν πως θα μετακομίσουν στα ανακαινισμένα κτήρια που εν τέλει δεν έχουν ολοκληρωθεί!

Δεν ανεχόμαστε να μειώνεται η χρηματοδότηση για τα ιδρύματά μας στο όνομα του να μην θιχτούν τα ιδιωτικά, να κλείνουν τμήματα επειδή δεν βρίσκουν χορηγούς, να αναζητούν έσοδα με δίδακτρα και επί πληρωμή παροχές, να μεγαλώνουν τα κενά σε καθηγητές επειδή θα αναζητούν καλύτερους μισθούς στα ιδιωτικά.

Η κυβέρνηση κάνει το επόμενο αποφασιστικό βήμα στο δρόμο της υποχρηματοδότησης της ανώτατης εκπαίδευσης εκτοξεύοντας τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στην λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων.

Απαιτούμε να αναβαθμιστούν οι σπουδές μας, τα πτυχία μας να αποτελούν μοναδική προϋπόθεση για δουλειά. Η πλήρη υποβάθμιση των ιδρυμάτων θα έχει επίπτωση συνολικότερα στην φοιτητική καθημερινότητα και την ολοκληρωτική αλλαγή του δημόσιου δωρεάν δημοκρατικού χαρακτήρα του πανεπιστημίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, προώθησαν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων της ανώτατης εκπαίδευσης, την πολιτική της ΕΕ και τώρα έρχονται να ολοκληρώσουν το έγκλημα με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Ξεσηκωμός!

Είναι δική μας υπόθεση η υπεράσπιση των σπουδών και των πτυχίων μας!

Όλοι οι φοιτητές μια γροθιά μαζί με τους μαθητές και τους εργαζόμενους να σηκώσουμε ένα μεγάλο πανελλαδικό κίνημα αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που αποτελεί αντιδραστική τομή στην εκπαίδευση.

Με τους αγώνες μας έχουμε αφήσει στα χαρτιά και άλλους νόμους. Έχουμε ακυρώσει αντίστοιχη προσπάθεια στο παρελθόν για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Όλα θα κριθούν στο δρόμο του αγώνα!

Απαιτούμε:

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο!

Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16!

Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές!

Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας – Πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα!

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια και τις ανάγκες μας!

Παιδεία δικαίωμα και όχι εμπόρευμα!

Επαρκή φύλαξη των εστιών στην ευθύνη του πανεπιστημίου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων

Καμία μεταφορά, κανένα ξεσπίτωμα φοιτητή από το σπίτι του εν μέσω εξεταστικής, καμίαεκκένωσηκτηρίουμέχριναολοκληρωθείηανακαίνισηστοΒ2.

Άμεση ενημέρωση και ολοκλήρωση της ανακαίνισης. Οι οικότροφοι του κτηρίου Α2 να μεταφερθούν στα ανακαινισμένα Β κτήρια όπως δεσμεύτηκε η πρυτανεία.

ΠΡΟΧΩΡΆΜΕ ΣΕ:

Κινητοποίηση την Πέμπτη 25/01 στις 12:00 στην κεντρική πλατεία

Για την Παλαιστίνη

ΕίμαστεστοπλευρότηςνεολαίαςκαιτουηρωικούλαούτηςΠαλαιστίνης!Εκφράζουμετηναμέριστημας αλληλεγγύη μας!

Καταγγέλλουμε την επίθεση της αστυνομίας σε διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που έγινε την Δευτέρα 21/1 στην Αθήνα όπου συμμετείχαν οργανώσεις, συλλογικότητες και αλληλέγγυος κόσμος. Οι αστυνομικοί δημιούργησαν από την αρχή της πορείας ασφυκτικό κλοιό ενώ προσπάθησαν δύο φορές να την σταματήσουν με χημικά και επιθέσεις σε διαδηλωτές.

Ο λαός της Παλαιστίνης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να υπερασπιστεί τη χώρα και τη ζωήτουαπέναντιστηξένηκατοχήμεόλατααναγκαίαμέσα.Ηπεριφανήκαιμαχητικήτουστάσηπουδενπαραδίδεταικαισυνεχίζειτο δίκαιο αγώνα του, κερδίζει το σεβασμό όλων!

Τρομοκράτεςείναιαυτοίπουσπέρνουντοθάνατοκαιτοξεριζωμό,όχιοιλαοίπουπαλεύουνγια το δίκιο τους. Εδώ και 75 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης βρίσκεται κάτω από το ζυγό της δολοφονικής Ισραηλινής κατοχής που γίνεται με τις πλάτες ΝΑΤΟ– ΗΠΑ -ΕΕ. Ο λαός της Παλαιστίνης για ακόμα μια φορά παλεύει για την ανεξαρτησία του, για την ζωή του κόντρα στον εποικισμό και την ισραηλινή κατοχή. Άδικος είναι ο διαρκής πόλεμος του κράτους του Ισραήλ για τη διατήρηση της παράνομης κατοχής της παλαιστινιακής γης και τις βίαιες επιθέσειςπουεξαπολύειπροςτονλαότηςΠαλαιστίνης.ΌλααυτάταχρόνιαοιελληνικέςκυβερνήσειςέχουνγίνειοικαλύτεροισύμμαχοιτουΙσραηλινούκράτους-δολοφόνουκαιμάλιστααρνούνταινααναγνωρίσουντοπαλαιστινιακόκράτοςσύμφωναμετησχετικήομόφωνηαπόφασητηςελληνικής βουλής από το 2015.Στα 75 χρόνια γεμάτα εγκλήματα του κράτους δολοφόνου τουΙσραήλμεπογκρόμ,επιθέσειςκατάτωνΠαλαιστίνιωνκαιαμάχων,μεχιλιάδεςφυλακίσειςνέων,τοαίμα που έχει χύσει ο λαός της Παλαιστίνης είναι αμέτρητο.

Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες αυτής της απαράδεκτης επίθεσης από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ. Από τις αρχές Οκτώβρη 24 χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν χάσει την ζωή τους, πάνω από 60 χιλιάδες είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους χιλιάδες μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη! Κοντά στα 2 εκατομμύρια είναι οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι! Καθημερινές είναι πλέον οι χερσαίες επιθέσεις, σε νοσοκομεία και προσφυγικούς καταυλισμούς σε Γάζα και Δυτική Όχθη.

Αυτές οι βαρβαρότητες αναπαράγονται από ΜΜΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και όσους στηρίζουν τις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ με fakenews προσπαθώντας παρουσιάσει τον λαό της Παλαιστίνης ως τρομοκράτη.

Εδώ και 16 χρόνια, οι περίπου 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας ζουν τοναπάνθρωποαποκλεισμόαπότοισραηλινόκράτοςκαιμιαζωήγεμάτηστερήσεις,μεηλεκτρικό ρεύμα 4 ή 5 ώρες τη μέρα, με ακάθαρτο τρεχούμενο νερό 3 ώρες τη μέρα, με τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά…Εδώ και χρόνια αποτελούν καθημερινότητα οι τρομοκρατικέςεισβολέςτουισραηλινούκατοχικούστρατούσεπόλειςτηςΔυτικήςΟχθης,πουαφήνουνπίσωτουςπλήθος νεκρών και τραυματιών, ισοπεδωμένα χωριά και συνοικίες, ρημαγμένους προσφυγικούς καταυλισμούς. Μόνο από την αρχή του χρόνου και πριν από τη νέα ανάφλεξη, πάνω από 220 Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο από ισραηλινά πυρά, ανάμεσά τους δεκάδες έφηβοι και παιδιά.

Το κράτος του Ισραήλ είναι ένας κράτος – δολοφόνος που εξαπολύει καθημερινά επιθέσειςστονπαλαιστινιακόλαό,πουτου“φυλακίζει”στηνΛωρίδατηςΓάζας,πουκόβεικαθημερινάτορεύμα,τονερό,τιςπρομήθειες.Ηχώραμαςέχειαναβαθμίσειτατελευταίαχρόνιατιςσχέσειςμε το κράτος-τρομοκράτη, συμμετέχοντας ενεργά στον δολοφονικό άξονα Ελλάδας – Κύπρου -Αιγύπτου – Ισραήλ. Για ακόμα μία φορά, η επικίνδυνοι σχεδιασμοί των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στουςοποίουςσυμμετέχεικαιηχωράμαςμεευθηνήόλωντωνκυβερνήσεων,πυροδοτούντηνευρύτερηπεριοχή της χώρας μας και αποσταθεροποιούν ακόμα περισσότερο την ρευστή κατάσταση που επικρατεί.

Παράδειγμα αυτού είναι, τις προηγούμενες μέρες τον άξονα ΝΑΤΟ-ΕΕ να οργανώνεται και να εξαπολύει επίθεση στην Υεμένη και Βυρητό για να προστατέψουν τα συμφέροντα του Ισραήλ. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι τα κέρδη τους είναι πάνω από τις ζωές του λαού.

Καταδικάζουμε επίσης την στάση της ΝΔ, όπως και του Σύριζα και του ΠΑΣΟΚ που με τιςαπαράδεκτεςανακοινώσειςτουςστηρίζουντιςδυνάμειςκατοχήςκαιτιςδολοφονικέςεπιδρομές του κράτους του Ισραήλ. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη γιατί δηλώνει «παρούσα»στησφαγήτουΠαλαιστινιακούλαού,βάζονταςπλάτηστιςεπιχειρήσειςτωνΙσραηλινώνμακελάρηδων στην Παλαιστίνη. Η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» – με πλήρωμα και ομάδα ασφαλείας συνολικά πάνω από 200 άτομα- έλαβε εντολή να ενταχθεί στη ΝΑΤΟική δύναμη που θα συνοδεύει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USSGeraldFord», το οποίο κινείται προς το Ισραήλ, στο πλαίσιο της απόφασης των ΗΠΑ να στηρίξουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ, κι ενώ η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια ανάσα από την παραπέρα κλιμάκωση και μια γενικευμένη στρατιωτική σύγκρουση.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με του λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του. Νίκη στο λαό της Παλαιστίνης!

Να τερματιστεί τώρα η ισραηλινή κατοχή!

Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές

Προχωράμε σε:

Κινητοποίηση το Σάββατο 27/01 στις 12:00 στην Κεντρική πλατεία

Ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος του!

Σχετικά άρθρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης

Super User

“Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!”

Super User

Εκδήλωση της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies