INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Αυθαίρετα πρόστιμα στην εποχή του κορονοϊού

Παραθέτουμε την περιπέτεια πολίτη όπως καταγράφεται στον τύπο:

Την 1η Απρίλη, στο δεύτερο σημείωμα αυτής της σειράς, περιγράφαμε ως εξής την «περιπέτεια» αναγνώστη μας που είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε καβλόμπατσους την προηγούμενη μέρα:

Και για να καταλάβετε τι εννοούμε όταν λέμε μπάτσος-σερίφης, μεταφέρουμε την καταγγελία αναγνώστη μας γι’ αυτό που υπέστη στην Καλλιθέα. Δυο μέλη της ίδιας οικογένειας (δηλαδή, άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά σε στενή επαφή μεταξύ τους) βγήκαν να κάνουν έναν περίπατο στη γειτονιά τους. Και οι δύο τηρούν αυστηρά τα μέτρα απομόνωσης. Συνειδητά, όχι επειδή επιβάλλονται. Έστειλαν τα απαιτούμενα SMS, έκαναν τη βόλτα τους, πήραν από ένα παγωτό και καθώς επέστρεφαν στο σπίτι τους έπεσαν πάνω στους «σερίφηδες» της ΔΙΑΣ, που τους σταμάτησαν για έλεγχο. Έδειξαν τα κινητά με τις απαντήσεις στα SMS και ο ένας από τους «σερίφηδες» απεφάνθη: «Αυτό που κάνετε, να τρώτε παγωτό, δεν είναι σωματική άσκηση. Εγώ είμαι αθλητής και ξέρω τι είναι σωματική άσκηση»! Ο αναγνώστης μας «έκανε το λάθος» να του πει ότι δεν είναι αυτός (ο μπάτσος) αρμόδιος να αποφανθεί τι είναι και τι δεν είναι σωματική άσκηση και πως σωματική άσκηση μπορεί να είναι ακόμα κι ένας περίπατος συνοδεία παγωτού. Αυτό ήταν! Ο μπάτσος απεφάνθη ότι έπρεπε να τους κόψει πρόστιμο 150 ευρώ στον καθένα. Έπρεπε, όμως, και να τους καψονάρει. Τους είπε πως του έχει τελειώσει το μπλοκ και πως θα ειδοποιήσει περιπολικό να έρθει. Αφού περίμεναν ώρα (οι τέσσερις Διάδες έκαναν έλεγχο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας) ήρθε ένα περιπολικό. Οι «καπελάκηδες» ήταν ευγενέστατοι, όμως ο «σερίφης» της ΔΙΑΣ πήρε το μπλοκ και έκοψε και στους δύο πρόστιμο, διότι… περπατούσαν χωρίς να τηρούν την επιβεβλημένη απόσταση του ενάμισι μέτρου μεταξύ τους! Όταν έφυγαν οι «σερίφηδες», οι δύο αστυνομικοί του περιπολικού ενημέρωσαν τον αγανακτισμένο πολίτη να πάει και να κάνει ένσταση. Μόνο που για να κάνει την ένσταση θα πρέπει να φύγει από την Καλλιθέα και να πάει στην Καισαριανή όπου εδρεύουν οι Διάδες!

Τελικά δε χρειάστηκε να πάει στην Καισαριανή, όπως του είπαν. Αφού έχασε κάνα δίωρο στα τηλέφωνα, «βεβαιώθηκε» ότι αρμόδιο είναι το ΑΤ Μοσχάτου. Έγραψε μια μακροσκελέστατη ένσταση, στην οποία περιέγραψε όλα όσα υπέστη από τους μπάτσους, και την πρωτοκόλλησε στο ΑΤ Μοσχάτου. Μετά από μερικές μέρες, έλαβε με e-mail την απάντηση: δε γίνονται δεκτές οι ενστάσεις και επικυρώνονται τα πρόστιμα! Έτσι απλά. Χωρίς καμιά αιτιολογία. Σε στιλ χούντας!

Ο νόμος, βέβαια, λέει ότι η απάντηση σε «αίτηση θεραπείας» που υποβάλει ένας πολίτης πρέπει να περιλαμβάνει εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Όχι να σου γράφει ο πολίτης δυο σελίδες αίτηση και εσύ να του απαντάς «απορρίπτεται, επειδή έτσι γουστάρω». Πρέπει να εξηγήσεις στον πολίτη γιατί απορρίπτεται η αίτησή του και να αιτιολογήσεις νομικά την απόρριψη.

Ο αναγνώστης μας δεν το ‘βαλε κάτω (δεν του περίσσευαν και τα 300 ευρώ για τον ίδιο και τον ανιψιό του) και έκανε ιεραρχική προσφυγή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά. Η προσφυγή του έγινε δεκτή στις 23 Απρίλη και τα πρόστιμα θα σβηστούν. Δηλαδή, ο άνθρωπος «έφαγε» σχεδόν ένα μήνα, για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Η δίκη της υπόθεσης Λαμπράκη

Super User

Καταδίκη Ελλάδας και Ιταλίας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παράνομες απελάσεις μεταναστών

Super User

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας “Safe Evros 2016”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies