Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και οι εκδόσεις Σπανίδη παρουσιάζουν το απόγευμα (19.00) της Τετάρτης 5 Απριλίου στην καπναποθήκη «Π» το διήγημα του ιατρού-συγγραφέα Γεώργιου Γεωργίου «Κατ’ οίκον ιατρική επίσκεψη»
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Θανάσης Μουσόπουλος (φιλόλογος-συγγραφέας), Βασίλης Παπαδόπουλος (ιατρός-παθολόγος), Μόνα Σαββίδου-Θεοδούλου (ποιήτρια-συγγραφέας, πρόεδρος Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου) και ο συγγραφέας. Τη βιβλιοπαρουσίαση συντονίζει ο εκδότης Μιχάλης Σπανίδης.
Αφηγήσεις για ασθενείς και οδοιπόρους του πολέμου του ’40 και του ’74, ο καθείς με τα απωθημένα του. Μια ηρωίδα με παράσημα αλλά ενδεής, ο τραυματίας και το συναξάρι του δικτάτορας Μεταξάς με τις μεθόδους του. Η εφημερία στο ΑΧΕΠΑ και η μοναξιά του χειρούργου πριν το κρίσιμο χειρουργείο. Το απέραντο νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ και η δίκη στο γκέτο του Soweto. Είναι και ο ασθενής με το parkinson που αντιστέκεται, ο γιατρός που υποφέρει, ο ορειβάτης που επιμένει. Αναπόφευκτη η σύγκρουση με τους αγγλόπαιδες, οι πιτσιρικάδες στην αλάνα ακόμα διαφωνούν για την εγκυρότητα του γκολ και ο Σεϊτάν Αλαμάν ο παλαιστής, δεν αρέσει στην εξέδρα. Ο σεβάσμιος καλόγερος πεισματικά εμμένει στον δογματισμό του. Συμπυκνωμένα στιγμιότυπα εξήντα χρονών βρίσκουν διέξοδο σε μια «κατ’ οίκον ιατρική επίσκεψη», όπου ο γιατρός απεκδύεται την ιατρική του ιδιότητα και αφηγείται».
O Γεώργιος Κ. Γεωργίου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1955. Σπούδασε ιατρική στο «Αριστοτέλειο» Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στη γενική χειρουργική στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη. Μετεκπαιδεύτηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και στη Λυών της Γαλλίας. Σήμερα είναι διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Ξάνθης. Συμμετείχε με επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Η συλλογή διηγημάτων «Κατ’ οίκον ιατρική επίσκεψη», είναι η πρώτη του απόπειρα στον χώρο της λογοτεχνίας.