INDEXANTHI.GR
Αυτοδιοίκηση

“Για την αναβολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Ξάνθης και για την προστασία από την επιδημία του κορονοϊού”

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης εκδόθηκε με τον παραπάνω τίτλο η ακόλουθη ανακοίνωση (παρατίθεται αυτούσια):

Με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια και εν συνεχεία μέσω Κοινής Διυπουργικής Απόφασης και Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ενημερωθήκαμε ότι ματαιώνονται οι καρναβαλικές, εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ώστε να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο κορονοϊός. Αυτό ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης των επικεφαλής των παρατάξεων την Πέμπτη 27/2 και του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης την Παρασκευή 28/2 που έγινε με πολλές απουσίες.

Η ματαίωση των εκδηλώσεων στενοχωρεί, δυσαρεσκεί και απογοητεύει όλους όσοι πάλεψαν για να υπάρχει ένα από τα κορυφαία Καρναβάλια της χώρας. Ταυτόχρονα προκαλεί μεγάλα οικονομικά προβλήματα στα μέλη των πληρωμάτων και στους επαγγελματίες της πόλης μας.

Η  προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συνδημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας, είναι πρώτιστο καθήκον για όλους μας. Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων που είναι επιφορτισμένοι με τη δημόσια υγεία. Κατανοούμε πολύ καλά ότι αυτή η εξέλιξη ανέτρεψε τον σχεδιασμό όλης της πόλης μας.

Η απόφαση της κυβέρνησης για τη ματαίωση των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τις πολιτικές ευθύνες της σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της εξέλιξης της επιδημίας του νέου κορονοϊού. Πρέπει τώρα να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της νόσου. Οι μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας δεν καλύπτονται με τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό, απαιτούμε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία, τα εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και οι ανενεργές δομές Υγείας.

Άμεσα να λειτουργήσουν, σε 24ωρη βάση, όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής.

Να αναλάβει η κυβέρνηση το κόστος των εξετάσεων των συμπολιτών μας κατ’ οίκον.

Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ.), να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει ανάγκη. Να παταχθεί ταυτόχρονα η αισχροκέρδεια στα υλικά προφύλαξης.

Ο Δήμος Ξάνθης να διεκδικήσει έκτακτη επιχορήγηση  και την  αποζημίωση των καρναβαλικών πληρωμάτων και των επαγγελματιών που θα υποστούν οικονομικές συνέπειες από αυτή τη ματαίωση.

Την πρόταση αυτή θα βάλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα

Μόνο Σάββατα το παζάρι της Ξάνθης

Super User

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Τοπείρου

Super User

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies