INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Για τη νέα πανελλαδική καραντίνα

Από το Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Ξάνθης κοινοποιήθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του κόμματος για το νέο lockdown (παρατίθεται αυτούσια):

Νέα πανελλαδική καραντίνα 24 ημερών (και βλέπουμε): Ένα ακόμη φόρτωμα της κρίσης και της πανδημίας σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών δικαιωμάτων

Κατέρρευσε το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν αξιοποίησης του τελευταίου 6μήνου για την θωράκιση της χώρας από την πανδημία. Τα φιλτραρισμένα δεδομένα που ο πρωθυπουργός, τα κυβερνητικά στελέχη και οι επιδημιολογικοί συνοδοιπόροι τους παρουσιάζουν, αποδεικνύουν ότι τίποτε δεν έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα στους βασικούς χώρους υπερμετάδοσης του ιού. Στους χώρους μαζικής εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία, εκεί δηλαδή που πεισματικά αρνείται η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα.

Τώρα, μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να γεμίσουν τα νοσοκομεία με ασθενείς με covid αλλά και κυρίως να πεθαίνει μαζικά κόσμος γιατί δεν θα βρίσκει κρεβάτι σε ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός, αντιγράφοντας την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία της Ευρωπαικής Ένωσης, ανακοίνωσε ένα 2ο lockdown ως τα τέλη Νοέμβρη και βλέπουμε. Όλο το περιοριστικό, απαγορευτικό και κατασταλτικό πλαίσιο που ζήσαμε την άνοιξη θα ξαναπέσει στη πλάτη του λαού και της νεολαίας, μήπως και μπορέσει το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης να ρεφάρει κάποιες απ’ τις έως τώρα χασούρες του την περίοδο των γιορτών, τον Δεκέμβρη-Γενάρη.

Οι μόνοι σίγουρα χαμένοι για πολλοστή φορά θα είναι ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία που θα ξαναδούν τα εισοδήματά τους να κατακρημνίζονται, την ανεργία να γιγαντώνεται, τα δικαιώματά τους να κατακρεουργούνται. Ούτε μπορεί να ξεπλύνει την κυβέρνηση το αναλογικό (!) οκτακοσάρι που εξήγγειλε. Ταυτόχρονα βλέπουν τη ζωή τους να παραμένει σε θανάσιμο κίνδυνο, σαν αποτέλεσμα των ελλείψεων σε υποδομές (ο υφυπουργός υγείας φρόντισε να τονίσει ότι τα διαθέσιμα μέσα είναι πεπερασμένα!) καθώς και σε υγειονομικό προσωπικό (απόδειξη γι’ αυτό η απαγόρευση λήψης κανονικής άδεις σε όλους τους εργαζόμενους του κρατικού συστήματος περίθαλψης).

Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που μετρούνται πλέον καθημερινά σε χιλιάδες, οι θάνατοι που ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες και οι διασωληνωμένοι και νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ που ήδη έχουν οδηγηθεί σε διακομιδές εκτός της περιοχής τους γιατί δεν βρίσκουν κρεβάτι, δίπλα στη δημιουργία υποψίας ότι ήδη γίνεται διαλογή για το ποιος θα τύχει κλίνης ΜΕΘ. Όσο για τα γηροκομεία, πολλοί είναι οι ηλικιωμένοι που ακόμη αναζητούν κρεβάτι σε νοσοκομείο, με το θάνατο να έρχεται όλο και πιο κοντά τους. Για να μη μιλήσουμε για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Δεν μας λέει τίποτε το “επιχείρημα” της κυβέρνησης ότι και στις “προηγμένες” χώρες του ευρωπαϊκού βορρά ήδη κηρύχθηκαν lockdown και μεταφέρονται ασθενείς σε αναζήτηση κλίνης ΜΕΘ ακόμη και εκτός των συνόρων τους. Είναι μια κυνική ομολογία ότι για όλους τους λαούς το σύστημα δεν διατίθεται να ξοδέψει το παραμικρό, θεωρώντας τους αναλώσιμους. Αυτή την κατεύθυνση ακολουθούν όλες οι χώρες  του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού κόσμου και η ντόπια αστική τάξη ανάμεσά τους.

Νέες μαύρες μέρες ενάντια στο λαό και τη νεολαία αναμένονται όλο το επόμενο διάστημα. Η Ελλάδα ήδη είναι μια αστυνομοκρατούμενη χώρα, με τις ορδές όλων των κατασταλτικών σωμάτων να έχουν στρατοπεδεύσει σε κάθε δημόσιο χώρο. Τα πρόστιμα κόβονται αβέρτα και κυρίως η κρατική τρομοκρατία υπενθυμίζει την στάση του συστήματος σε όποιον επιχειρεί να οργανωθεί, να αντισταθεί και να διεκδικήσει. Η διαχείριση της πανδημίας έρχεται να προστεθεί στη σωρεία του παλιού και νέου νομοθετικού και δικαστικού οπλοστασίου ενάντια στις συγκεντρώσεις, τις απεργίες, τα σωματεία και τις διαδηλώσεις. Είναι βέβαιο ότι θα επιδιωχτεί να εφαρμοστεί και στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία οδηγούνται να φυλακιστούν στα σπίτια τους, την ώρα που το σύστημα συνεχίζει ακάθεκτο την επίθεσή του, την εγκατάλειψη σ’ όσους δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί, το ξεζούμισμα σ’ εκείνους που έχουν ακόμη δουλειά-εισόδημα και την χρησιμοποίηση της νεολαίας ως φτηνή καύσιμη ύλη σε καιρό ειρήνης ή πολέμου.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τον οργανωμένο μαζικό αγώνα του λαού, γιατί είναι και ο μόνος αρμόδιος για τη ζωή του. Δεν θα επαρκούν τα νοσοκομεία, οι κλίνες ΜΕΘ και οι νοσοκομειακοί, τα λεωφορεία και οι οδηγοί τους, οι εκπαιδευτικοί, οι καθαριστές και τα σχολειά, οι υποδομές και ο εξοπλισμός, δεν θα φτάνουν οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συντάξεις και τα εισοδήματα, όσο κυριαρχεί η πολιτική του καπιταλιστικού κόστους-οφέλους. Όσο ο λαός δεν παίρνει τη ζωή και την τύχη στα χέρια του. Όσο δεν βγαίνει οργανωμένα, μαζικά και αποφασιστικά στο στίβο του αγώνα. Αυτό είναι που πρέπει να κάνει! Σ’ αυτό έχει δικαίωμα και υποχρέωση να συμβάλει καθοριστικά η Αριστερά.

Δωρεάν τεστ και μέσα ατομικής προστασίας σε όλους και παντού!

Νέες κλίνες και κλίνες ΜΕΘ σ’ όλη τη χώρα! Μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών!

Οικονομική ενίσχυση σε όλους τους εργαζόμενους στους τομείς που κλείνουν στο ύψος του μισθού τους!

Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας!

Κάτω τα χέρια από τα λαϊκά δικαιώματα, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες!

Σχετικά άρθρα

Οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜε Ξάνθης ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο

Super User

Πανό και ανακοίνωση από το Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης

Super User

Για το συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης και τις επερχόμενες εκλογές

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies