INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Για τη συνεδρίαση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης

Έγινε επιτέλους κατορθωτό να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης μετά από δύο μήνες, όχι στο κτίριό του που παραμένει ακόμη στο σκοτάδι λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης για οφειλόμενα ποσά, αλλά στο παράρτημα Ξάνθης του Ινστιτούτου Εργασίας.

Συζητήθηκε το φλέγον θέμα που έθεσαν οι δύο εκλεγμένοι των ταξικών δυνάμεων της Ε.Σ.Α.Κ. (στηρίζεται από το ΠΑΜε) για την προκήρυξη απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία, ενόψει της κατάθεσης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση της Ν.Δ. τις προσεχείς μέρες, στον αγωνιστικό δρόμο που χάραξαν δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες κι εργατικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι της Ε.Σ.Α.Κ. κατέθεσαν και τέσσερα ψηφίσματα ενάντια στον περιορισμό των διαδηλώσεων, ενάντια στην συμφωνία Η.Π.Α.-Ελλάδας, για την καταδίκη της υπογραφής της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. από την πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. και για έκφραση αλληλεγγύης σε διωκόμενους συνδικαλιστές από την Αλεξανδρούπολη και της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, για κινητοποίηση σε επιχείρηση συμφερόντων Ζούρα το 2016.

Αφού έβγαλαν αρκετή χολή σε αντι-ΠΑΜε γραμμή, (μέχρι και τον Στάλιν θυμήθηκαν), πέταξαν λάσπη, ψέματα, επανέλαβαν για μια φορά ακόμη την απέχθειά τους για το μοναδικό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι -την απεργία- πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και πρότειναν άλλες μορφές «αντίδρασης» όπως το να μην πηγαίνουμε συντονισμένα στο super market, να μην βάζουμε βενζίνη και άλλα τέτοια «χαριτωμένα». Προτείναμε στον γενικό γραμματέα του Ε.Κ.Ξ. που εκφράζει χρόνια αυτές τις αντιλήψεις, να γραφτεί στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης γιατί τέτοιες απόψεις εκφράζουν μόνο οι εργοδότες και οι κολαούζοι τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, γι’ αυτό και το εργατικό κέντρο έχει να οργανώσει απεργιακή κινητοποίηση με περισσότερα από δέκα άτομα πάνω από τρία χρόνια. Οι εργαζόμενοι δεν τους εμπιστεύονται πια!

Αρνήθηκαν να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για απεργία, είπαν θα επανέρθουν σε νέο διοικητικό συμβούλιο, όπως επίσης αρνήθηκαν να στηρίξουν οποιοδήποτε ψήφισμα. Είναι επικίνδυνοι!

Από αυτή τη στιγμή πρέπει να σημάνει συναγερμός, να πάρουν την πρωτοβουλία τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού Ξάνθης, να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα που φέρνει η κυβέρνηση. Μπροστά στη στάση της πλειοψηφίας του Ε.Κ.Ξ., στη νέα προσπάθεια που κάνουν να αφοπλίσουν τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δικαίωμά τους στην απεργία, κάθε εργατικό-συνδικαλιστικό δικαίωμα, να έχουν οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους.

Καλούμε όλα τα σωματεία του νομού, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο, να καταδικάσουν αυτή τη στάση της πλειοψηφίας του Ε.Κ.Ξ. και να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνεται ενάντια στο νέο ασφαλιστικό την Πέμπτη 6 Φλεβάρη στις 18.00 στην πλατεία Ελευθερίας. Να οργανώσουμε μαζί εκ νέου την απεργιακή απάντηση όποτε έρθει προς ψήφιση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Γραμματεία  Ξάνθης του ΠΑΜε

Σχετικά άρθρα

Η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. Ξάνθης για το πολυτεχνείο

Super User

Καταγγελία ΠΑΜε και Ταξικής Πορείας

Super User

Ανακοίνωση της ΔημΑρ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies