INDEXANTHI.GR
Πολιτισμός

Γνωρίζοντας το βυζαντινό Πολύστυλον

Στο πλαίσιο του υποέργου «Αποκατάσταση και Ανάδειξη τμήματος του Πολυστύλου», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης οργανώνει στοχευμένες περιηγήσεις-ξεναγήσεις στον λόφο του Πολυστύλου, ένα χώρο που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά και την ιστορία.

Το Πολύστυλον βρίσκεται δίπλα στο οργανωμένο τμήμα του αρχαιολογικού χώρου Αβδήρων και αποτελεί συνέχεια της σημαντικής αρχαιοελληνικής πόλης. Απλώνεται στον χώρο της ακρόπολης, στον λόφο πάνω από το αρχαίο λιμάνι της πόλης.

Aν επιθυμείτε να κάνετε μια «βουτιά» στο παρελθόν και να ανακαλύψετε μαζί μας τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, δεν έχετε παρά να «ενδυθείτε» την καλή σας διάθεση και να μας ακολουθήσετε στην περιήγηση. Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την εξέλιξη της ανασκαφής του πύργου και την υλοποίηση του προγράμματος αποκατάστασης.

Οι περιηγήσεις θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη του Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 3, 10, 17, 24 και 31 Ιουλίου και ώρα 10.00. Σημείο συνάντησης αποτελεί ο χώρος στάθμευσης απέναντι από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου των Αβδήρων. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε είναι απαραίτητο να είστε κατάλληλα ενδεδυμένοι και να έχετε μαζί σας νερό. Συνιστάται η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 25410 51003 και 25410 52041 (Π. Κατσάκη, αρχαιολόγος-μουσειολόγος). Η ξενάγηση προσφέρεται δωρεάν στο κοινό.

Σχετικά άρθρα

Η Ιωάννα Καρυστιάνη στο “Δύο”

Super User

Έκθεση των εργαστηρίων της ΦΕΞ

Super User

Η Αρχοντούλα Διαβάτη στο “Δύο”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies