INDEXANTHI.GR
Παιδεία

Γονείς-κηδεμόνες μαθητών της Π.Α.Μ.-Θ. για την κατάσταση στα σχολεία

Με τίτλο “Δεν θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά, θέλουμε μόρφωση – υγεία – ασφάλεια σε όλα τα σχολεία“, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σημειώνει τα ακόλουθα:

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, όπως και στην περιοχή της Α.Μ.-Θ., που βρίσκονται δικαιολογημένα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους για

  • μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών – μέχρι δεκαπέντε μαθητές ανά τμήμα
  • μόνιμους μαζικούς διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό
  • επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας – μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία
  • ασφαλείς και συχνές μεταφορές μαθητών με τα λεωφορεία
  • με ευθύνη του Ε.Ο.Δ.Υ. να γίνονται δωρεάν tests σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού.

Τα υπαρκτά και χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης και τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, είναι αυτά που κινητοποιούν τους μαθητές σήμερα. Τις τελευταίες ώρες διεξάγεται μια ανηλεής επίθεση κατά των μαθητών, κατά των παιδιών μας που στοιβαγμένα στα 27μελή κλουβιά τους, αγανακτούν και αποφασιστικά διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για τη σχολική καθημερινότητα. Εισαγγελείς, στελέχη του υπουργείου Παιδείας, ορισμένοι διευθυντές και τοπικοί παράγοντες, έχουν «στηθεί» έξω από τα σχολεία, προσπαθώντας είτε να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τον δίκαιο αγώνα των μαθητών είτε να τον συκοφαντήσουν, ταυτίζοντάς τους με τα αντιεπιστημονικά σενάρια συνωμοσίας και τους “αρνητές της μάσκας”. Κατασυκοφαντούν τους μαθητικούς αγώνες εκείνοι που δεν αξιοποίησαν τον χρόνο που κερδίσαμε το προηγούμενο διάστημα, ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Εκείνοι που συνεχίζουν να τα ρίχνουν όλα στην ατομική ευθύνη, ξεχνώντας τη δική τους, την κρατική ευθύνη που περιμένουμε εδώ και επτά μήνες να εκφραστεί. Εκείνοι που επιχειρούν να καταστείλουν όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται για το δικαίωμά του στην υγεία, στην ισότιμη και ολόπλευρη μόρφωση, στη ζωή με δικαιώματα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα των σχολείων είναι αυτά που “υποκινούν” τους αγώνες των μαθητών. Τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα.

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τον δίκαιο και ελπιδοφόρο αγώνα των μαθητών, προκειμένου να παρθούν έστω και τώρα -καθυστερημένα- τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε τα σχολεία να λειτουργούν χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και να εξασφαλίζεται η ποιοτική μόρφωση των μαθητών από κάθε άποψη. Γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο δικαίωμα μας: τη μόρφωση και την υγεία.

Σχετικά άρθρα

Μαθητές ενάντια στη χρήση πλαστικής σακούλας

Super User

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

Super User

Το πρόγραμμα των προσεχών ημερών των Γιορτών Νεολαίας

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies