INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Δουλεμπόριο νεολαίας από την “αριστερο”-δεξιά κυβέρνηση!

Σε αντιδραστικές επιλογές που δεν γνωστοποιήθηκαν στο εκλογικό σώμα πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και στρέφονται αναίσχυντα εναντίον της νεολαίας και συνολικά του κόσμου της εργασίας, προχωρά η “αριστερο”-δεξιά συγκυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ. Στόχος να καλυφθούν με δωρεάν εργασία φαντάρων τα κενά σε παιδεία και υγεία!

Το κυβερνητικό σχέδιο που αφορά σε στρατιωτική θητεία στα σχολεία και στα κέντρα υγείας νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας, έφερε στο φως η εφημερίδα “Νέα” και ήδη προκαλεί τον αναμενόμενο “θόρυβο” στην κοινωνία.

Η πολιτική ηγεσία των Καμμένου, Ήσυχου και Τόσκα πάτα πάνω στον θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης και εκμεταλλεύεται με βίαιο τρόπο εργασιακά και οικονομικά τους φαντάρους, με σκοπό να καλύψει τα τεράστια κενά του κρατικού μηχανισμού που δημιουργούν τα παλιά και νέα μνημόνια. Ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ πιάνει το νήμα της εργασιακής εκμετάλλευσης από την προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠαΣοΚ και επιχειρεί να επιβάλλει αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που τις προσπάθησε ανεπιτυχώς και ο πρώην υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος (δίνοντας… μόρια αντί μισθού σε “εθελοντές εκπαιδευτικούς”!), γνωρίζοντας την κατακραυγή του κινήματος αλλά και την αντίδραση –τότε- του ΣυΡιΖα.

Τι έλεγε τότε ο ΣυΡιζΑ – η αναγωγή της κωλοτούμπας σε επιστήμη

«Το σκηνικό που διαμορφώνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τα τελευταία 24ωρα ξεπερνά κάθε φαντασία. Αποκορύφωμα (μέχρι στιγμής!) είναι οι σκέψεις που δημοσιοποίησε ο υπουργός Παιδείας για εθελοντική εργασία των αδιόριστών εκπαιδευτικών», αναφερόταν σε ανακοίνωση του βουλευτή και συντονιστή της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣυΡιζΑ Τάσου Κουράκη, στην οποία περιέχονταν και τα εξής: «Στις σκέψεις για μια πολιτική που στους εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων θα προσθέσει άλλη μία, τη “νεκρή” ταχύτητα. Αυτή των απλήρωτων εκπαιδευτικών που θα δουλεύουν και θα αμείβονται με υποσχέσεις και μόνο. Είναι άγνωστο σε ποιους εκπαιδευτικούς αναφέρεται ο κύριος Λοβέρδος. Ίσως σε κάποιους που θα σιτίζονται από το οικογενειακό τους εισόδημα, ενώ θα δουλεύουν χωρίς αμοιβή. Είναι προφανές ότι η δήλωση του υπουργού δεν αποτελεί μόνο σκέψη, αλλά συγκεκριμένη κατεύθυνση της κυβέρνησης. Η μέχρι στιγμή μετατροπή της εργασίας σε απασχόληση, οργανώνεται να μετατραπεί σε χόμπι. Και σε όποιον αρέσει! Για να σοβαρευτούμε λοιπόν, ο ΣυΡιζΑ δηλώνει σήμερα ευθαρσώς ότι στοχεύοντας πάντα στην μόνιμη εργασία για όλες και όλους, θα καταργήσει κάθε αντεργατική διάταξη και δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε προϋπηρεσία εθελοντικού χαρακτήρα και αν θεσμοθετήσει ο κύριος Λοβέρδος. Απορούμε τι άλλους “άσους” θα βγάλει ο κύριος Λοβέρδος από το μανίκι του τις επόμενες ημέρες».

(με πληροφορίες από το διαδίκτυο και την Κίνηση Αλληλεγγύης Στρατευμένων)

 

Σχετικά άρθρα

Εμβολιασμένα τα προσφυγάκια αλλά μη εμβολιασμένα τα μισά Ελληνάκια

Super User

Οι πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων του Σεπτεμβρίου

Super User

Γυναίκες δήμαρχοι

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies