INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Δράσεις και ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης – Α.Α.Σ. Ξάνθης

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεών της ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και σε συνέχεια της παρέμβασης που έκανε το Σάββατο 6 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία, η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ξάνθης προγραμματίζει τις παρακάτω δράσεις:

 • Τρίτη 9 Ιουνίου: συγκέντρωση στις 19.00 στην πλατεία Ελευθερίας, παρέμβαση στον πεζόδρομο της οδού Δαγκλή.
 • Τετάρτη-Παρασκευή: παρεμβάσεις σε εργοστάσια, νοσοκομείο, αντιπεριφέρεια, μειονοτικά καφενεία, σχολές.
 • Σάββατο 13 Ιουνίου: συγκέντρωση στις 11.00 στην κεντρική πλατεία.

Με τον λαό στους δρόμους, ενάντια στη νέα συμφωνία υποταγής

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υποτίθεται ότι θα υπηρετούσε τα λαϊκά συμφέροντα, συνεχίζει να υποτάσσεται στις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ για μια νέα συμφωνία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, μια συμφωνία με νέα δυσβάσταχτα βάρη για το λαό.

Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα από μια κυβέρνηση που θεωρεί «εταίρους» την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, δηλαδή αυτούς που ποδοπάτησαν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και της εργατικής τάξης. Ο «νέος αέρας» που θα… έφερνε στη χώρα και στην Ευρώπη η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται αέρας κοπανιστός και η γραμμή της «εθνικής υπερηφάνειας» τσαλακώθηκε κάτω από την απειλή της οικονομικής  ασφυξίας και τα παρακάλια για νέα χρηματοδότηση, δηλαδή νέα δάνεια και μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική εξάρτηση από τους δυνάστες του λαού.

Όσο για τα μνημονιακά μέτρα, όχι μόνο δεν έχει έρθει το τέλος τους, αλλά παραμένουν, ενώ είναι βέβαιο ότι η συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές θα φέρει και νέα:

Ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται, όπως και η έκτακτη εισφορά, η φοροληστεία μέσω ΦΠΑ θα επεκταθεί, η αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ παραμένει στα αζήτητα.

Τα 751 ευρώ κατώτερος μισθός παραπέμπονται στο μέλλον, ενώ συνεχίζεται το ξεζούμισμα των ανέργων και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων μέσα από τα κάθε λογής ευρωπαϊκά προγράμματα.

Αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης και επανέρχονται οι κακόφημες συζητήσεις για δήθεν «εξυγίανση» του ασφαλιστικού.

Αποδέχεται να φορτώσει στο λαό το χρέος της άρχουσας τάξης προς τους ιμπεριαλιστές και βάζει χέρι σε διάφορα αποθεματικά ταμεία, ακόμη και σε αυτά του ΟΑΕΔ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θέλει το λαό στους δρόμους να διεκδικεί και να κερδίζει. Θέλει να στήσει και να στερεώσει πολιτικές γέφυρες με το κεφάλαιο και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Γι’ αυτό δεν χάνει ευκαιρία να στήνει τραπέζια διαλόγου μαζί τους.  Δεν διστάζει να μπλέκει ακόμη περισσότερο το λαό και τη χώρα στα νατοϊκά πλοκάμια προσφέροντας την Κάρπαθο για τη δημιουργία νέας βάσης. Δεν διστάζει να προωθεί τη γραμμή της ταξικής υποταγής στο κεφάλαιο, να διευρύνει τους δεσμούς της με τον ΣΕΒ και τα νέα μιντιακά κέντρα.

Όμως, τα συμφέροντα του λαού και της εργατικής τάξης ήταν και είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των εκμεταλλευτών. Και οι λύσεις για το λαό και την εργατική τάξη θα βρεθούν μόνο στη σύγκρουση με την πολιτική της υποταγής. Στην απόρριψη των εκβιασμών με τον μπαμπούλα του χρέους. Ο λαός δεν χρωστά τίποτε σε κανέναν!

Οι λύσεις βρίσκονται στη μαζική πάλη, στο συλλογικό αγώνα και στη διεκδίκηση και όχι στην αποδοχή θεωριών περί των «αντοχών της αγοράς», της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας». Είναι καιρός, ο λαός να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν, αυτά που του χρωστάνε! Κόντρα στη νέα συμφωνία υποταγής, κόντρα στα νέα δεσμά που χαλκεύονται σε βάρος του.

 • ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
 • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!
 • ΚΑΤΩ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!
 • ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ – ΝΑΤΟ
 • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
 • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
 • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.
 • ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ- ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

 

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. Ξάνθης

Super User

“Για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Π.Ε. Ξάνθης”

Super User

Επετειακό

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies