INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Εκδήλωση-συζήτηση στο “Φίλοιστρον”

Η Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση της Ανατρεπτικής Αριστεράς καλεί σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τα καθήκοντα της ανατρεπτικής αριστεράς σήμερα» το απόγευμα (19.00) της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου στο «Φίλοιστρον καφεποτείον».

Ομιλητές θα είναι οι Μαρία Λουκοπούλου (μέλος της «Αναμέτρηση, οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική αριστερά» και πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης), Μαριάννα Πανίτσα (μέλος της «Μετάβαση, οργάνωση για την κομμουνιστική προοπτική» και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης) και Νίκος Παραφέστας. Η συζήτηση φιλοδοξεί να μεταφέρει στο σήμερα τη σημασία της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 και να συζητήσει για τα αιτήματα του τότε που παραμένουν αδικαίωτα. Από το «Ψωμί – παιδεία – ελευθερία» μέχρι το «Έξω οι Η.Π.Α .- έξω το Ν.Α.Τ.Ο.», τα συνθήματα του τότε παραμένουν ενεργά.

Βιώνουμε όλοι και όλες καθημερινά τις συνέπειες των κυρίαρχων πολιτικών και ειδικά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ακρίβεια στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στεγαστική κρίση, στάσιμοι μισθοί αλλά και ιδιωτικοποίηση των βασικών κοινωνικών αγαθών είναι το κυρίαρχο μίγμα πολιτικών που μας οδηγούν στο να βγάζουμε τον μήνα με το ζόρι. Την ίδια στιγμή η επίθεση στο πανεπιστήμιο αλλά και στο σχολείο εντείνονται όλο και περισσότερο, με τους ψηφισμένους νόμους του υπουργείου παιδείας (ιδιωτικά πανεπιστήμια, διαγραφές, πειθαρχικά, αξιολόγηση και νέοι κανονισμοί λειτουργίας στα σχολεία) να απειλούν την καθημερινότητα και την προοπτική των μαθητών, των φοιτητών αλλά και των εκπαιδευτικών. Όλα αυτά σε ένα τοπίο όπου τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες στήνονται στο απόσπασμα με την γενικευμένη καταστολή, την αστυνομοκρατία σε πανεπιστήμια και στον δρόμο αλλά και το κρεσέντο συνδικαλιστικών διώξεων ενάντια σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και οποιαδήποτε αντιστέκεται απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης.

Ανησυχούμε και οργιζόμαστε για τα ενεργά πολεμικά μέτωπα στην περιοχή μας. Από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι την γενοκτονία του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστινίους και την εισβολή στον Λίβανο, δηλώνουμε ότι παλεύουμε για την ειρήνη και την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς από τους οποίους οι στρατιώτες, ο λαός μας και όλοι οι λαοί γενικότερα δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν. Δεν ανεχόμαστε η χώρα μας να γίνεται πολεμικός στόχος, ούτε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου, κατοχή και γενοκτονίες. Αγωνιζόμαστε για την αυτοδιάθεση των λαών και του λαού μας κόντρα στα σχέδια του ιμπεριαλισμού.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποδεικνύει ότι ο λαός και η νεολαία μπορούν ακόμα και σήμερα να σηκώνουν ανάστημα, να αντιστέκονται, να ανατρέπουν καθεστώτα και πολιτικές και να χαράσσουν την δικιά τους πορεία. Στο νέο τοπίο κοινωνικών αναταραχών που έχουμε μπροστά μας οφείλουμε να ανασυγκροτήσουμε την ενωτική, ανατρεπτική, μαχητική αριστερά που έχουν ανάγκη οι κοινωνικοί αγώνες και η κοινωνία ευρύτερα. Σε αυτήν την κατεύθυνση φιλοδοξεί να συμβάλει η Πρωτοβουλία μας αλλά και η συγκεκριμένη συζήτηση που οργανώνουμε, στην οποία θα χαρούμε να σας δούμε και να σας ακούσουμε όλους, όλες, όλα.

Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση της Ανατρεπτικής Αριστεράς

Σχετικά άρθρα

Ερώτηση του Κ.Κ.Ε. για το Δ.Π.Θ.

Super User

Ανοιχτή συζήτηση στο Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης

Super User

Εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στην Ξάνθη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies