INDEXANTHI.GR
Πολιτισμός

Εργαστήρι comic στη Φ.Ε.Ξ.

Εργαστήρι comic που απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους από δεκαπέντε ετών, ξεκινά τη λειτουργία του στη Φ.Ε.Ξ. με υπεύθυνη τη Μαρία Καραλιά και κόστος συμμετοχής είκοσι ευρώ.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει μια σειρά τεχνικών ασκήσεων σχεδίου, σύνθεσης και οργάνωσης της αφήγησης. Οι ασκήσεις πλαισιώνονται από προβολή και σχολιασμό επιλεγμένων παραδειγμάτων, με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και των σχεδιαστικών και αφηγηματικών ικανοτήτων των μαθητών.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες (Οκτώβριος 2020-Μάιος 2021). Κάθε συνάντηση θα διαρκεί μιάμιση ώρα. Το πρώτο μισάωρο θα είναι αφιερωμένο σε θεωρία και μεθοδολογία, ενώ η επόμενη ώρα σε ασκήσεις και παιχνίδια δημιουργικότητας, κατά τα οποία οι συμμετέχοντες χτίζουν τους δικούς τους κόσμους, χαρακτήρες και ιστορίες, με σκοπό να συνθέσουν τελικά τα δικά τους ολοκληρωμένα πρωτότυπα κόμικς.

Τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν οι εκπαιδευόμενοι είναι τα εξής:

  • Θεωρία: Τα είδη και η ιστορία της ένατης τέχνης
  • Εργαστήρια: Θέμα της ιστορίας και εξέλιξη της πλοκής, αφήγηση, χαρακτήρες, περιβάλλον, εξοικείωση με τη διαδικασία κατασκευής ενός comic (αρχικά σκίτσα, μολύβια, μελάνι, χρώμα, lettering), έντυπα και webcomics-layout και δυνατότητες κάθε είδους.

Σχετικά άρθρα

“Όταν παίζω δεν σκέφτομαι τίποτε”

Super User

Βιβλιοπαρουσίαση στην καπναποθήκη “Π”

Super User

“Cinema of Earthly Delights vol.2”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies