INDEXANTHI.GR
Αυτοδιοίκηση

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξάνθης για το άνοιγμα σχολείων και παιδικών σταθμών

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης υποβλήθηκε η ακόλουθη ερώτηση (παρατίθεται αυτούσια) προς τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα παιδικών σταθμών. Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και σχολείων Ειδικής Αγωγής στις 11 Ιανουάριου. Είναι εμφανείς οι ολιγωρίες και οι παλινωδίες της κυβέρνησης σ’ ό,τι αφορά την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, και μέχρι σήμερα φαίνεται πως δεν προτίθεται να αλλάξει τίποτα υλοποιώντας τα αιτήματα που διεκδίκησαν γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί το προηγούμενο διάστημα και που στο κάτν» – κάτω είναι οι ελάχιστες προϋποθέσεις ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με ασφάλεια (αραίωση τμημάτων με εξεύρεση αιθουσάιν και προσλήψεις εκπαιδευτικών, περισσότερο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ.κτλ).

Σε πρόταση – ερώτημα που κάναμε προς την Δημοτική Αρχή στις 30-11-2020 με αριθμ. πρ. 32706 θέσαμε ζητήματα για την αντιμετώπιση προβλημάτων της εκπαίδευσης αλλά οι απαντήσεις που πήραμε σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας ικανοποίησαν.

Επανερχόμαστε λοιπόν και ρωτάμε την Δημοτική αρχή σε τι ενέργειες θα προχωρήσει ώστε:

Να απαιτήσει από την κυβέρνηση την μετατροπή όλο)ν το^ν συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας σε πλήρους ωραρίου, αλλά και την πρόσληψη κι άλλου προσωπικού καθαριότητας. Τα παραπάνω είναι επιτακτική ανάγκη γιατί με το υπάρχον προσωπικό σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτονται όλες τις ώρες που χρειάζονται τα σχολεία, ενώ παρατηρήθηκαν και φαινόμενα υπερεντατικοποίησης, υπερωριακής απασχόλησης καθαριστριών μερικής απασχόλησης, σπαστών ωραρίων που σε καμιά περίπτωση δεν είναι νόμιμες και δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις των υγειονομικών συνθηκών καθαριότητας και απολύμανσης.

Να βρεθούν αίθουσες για να μπορούν να δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα με 15 μαθητές το ανώτερο με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων.

Την αξιοποίηση δωρεάν επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ που έχει αγοράσει ο Δήμος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ώστε να γίνει ο απαραίτητος υγειονομικός έλεγχος και να εξετασθούν εκπαιδευτικοί το προσωπικό των παιδικών σταθμών, καθαρίστριες, μαθητές, κι έτσι να μπουν στους σχολικούς χώρους με ένα πρώτο έλεγχο.

Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, αλλά και απολυμαντικά μέσα.

Να διεκδικηθεί από την Περιφέρεια η αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς που μεταφέρουν τους μαθητές.

Να διεκδικηθεί από το Υπουργείο η αναπροσαρμογή της ύλης και η στήριξη όλων των μαθητών με ενισχυτική διδασκαλία και φροντιστηριακά μαθήματα

Οφείλετε να πάρετε συγκεκριμένη και δημόσια θέση τόσο απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς αλλά και απέναντι στην κυβέρνηση.

Οφείλετε να δηλώσετε δημόσια εάν είναι εξασφαλισμένες οι βασικές προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, οπότε και με δική σας ευθύνη ανοίγουν σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί.

Σχετικά άρθρα

Ο δήμος Ξάνθης για τις εκπτώσεις σε δημοτικά τέλη και Τ.Α.Π.

Super User

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης

Super User

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies