INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Η θερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην Π.Ε. Ξάνθης

Στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου εγκρίνονται οι προτάσεις του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου της Π.Ε. Ξάνθης και ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων των παρακάτω περιοχών:

  • Του περιαστικού δάσους του δήμου Ξάνθης που περικλείεται από τους δρόμους Κιμμερίων-Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και Παναγίας Καλαμούς προς 4,5 χιλ. Ξάνθης-Σταυρούπολης και ανάπαλιν, ως επίσης και του δρόμου που οδηγεί στην εκκλησιαστική σχολή (θέση Προφήτη Ηλία)
  • Του περιαστικού δάσους του οικισμού Τοξοτών-Γαλάνης του δήμου Τοπείρου
  • Των αλσυλλίων του Πόρτο Λάγους στη δυτική είσοδο του οικισμού και πέριξ της αποικίας των ερωδιών
  • Του αλσυλλίου στην παραλία Αβδήρων πέριξ των μαθητικών κατασκηνώσεων.

Όροι και προϋποθέσεις απαγόρευσης

Η απαγόρευση ισχύει από την υπογραφή της παρούσης απόφασης μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου (λήξη αντιπυρικής περιόδου), όταν ο δείκτης επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την έναρξη και εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών είναι 4 ή 5.

Μετά από εισήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος προς τον περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ., η απαγόρευση μπορεί να ισχύει και χωρίς τις ανωτέρω προϋποθέσεις.

Η εφαρμογή της παρούσης για όλο το εικοσιτετράωρο εφαρμόζεται από την Αστυνομική Διεύθυνση και τα Δασαρχεία (ανάλογα με τις οδούς αρμοδιότητας) με τη συνεργασία και τις υποδείξεις του Πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οχήματα δασαρχείων, Ε.Κ.Α.Β., δημοσίων υπηρεσιών και μόνιμων κατοίκων, ιδιόκτητων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ξενοδοχειακών μονάδων κ.α., με την προϋπόθεση ότι τις ημέρες υψηλού κινδύνου θα αποφεύγουν οποιεσδήποτε εργασίες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά (εργασίες με μηχανήματα και εργαλεία που δημιουργούν σπινθήρες, τροχοί, ηλεκτροκολήσεις, αλυσοπρίονα κ.α.).

H κατ’ εξαίρεση πρόσβαση των ειδικών κατηγοριών οχημάτων δημοσίας χρήσης και προσώπων θα πιστοποιείται με έγγραφη εξουσιοδότηση του φορέα τους και σε κάθε άλλη περίπτωση με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986, στην οποία θα αναφέρονται ο αριθμός του οχήματος και τα πλήρη στοιχεία των προσώπων, καθώς και ο λόγος εξαίρεσης (μόνιμος κάτοικος, ιδιοκτήτης επιχείρησης κλπ.).

Στο πρόγραμμα επιφυλακής του περιαστικού δάσους της Ξάνθης, το οποίο εφαρμόζεται με μέριμνα του Πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης από απλά και μικτά κλιμάκια των αρμοδίων φορέων, θα συμμετέχουν και οι εθελοντικές ομάδες της Περιφερειακής Ενότητας καθ’ υπόδειξη του Πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ξάνθης.

Στους παραβάτες του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 52 του Κ.Ο.Κ. (υψηλά χρηματικά πρόστιμα).

Σχετικά άρθρα

Η Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση Ε.Β.Ε. Ξάνθης για την κατάσταση στη χώρα

Super User

Κάλεσμα του Ε.Β.Ε. Ξάνθης

Super User

Πρόσκληση της Π.Α.Μ.-Θ. προς αγρότες της Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies