INDEXANTHI.GR
Παιδεία

Κάλεσμα της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης για τη σημερινή απεργία

Με τίτλο «στις 27 Νοέμβρη απεργούμε!» η Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση-κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση:

Ακόμα και ο πιο επιφυλακτικόςπολίτηςδεν έχει πια καμία αμφιβολία για τις επιπτώσεις της καταστροφικής, μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και τους στόχους των κυβερνητικών επιλογών. Όλες οι διακηρύξεις περί «εξόδου από την κρίση» και «επιστροφής στην ανάκαμψη», αποδεικνύονται θέατρο σκιών. Η ΕΕ και το ΔΝΤ επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας, της βαθιάς φτώχειας και ανεργίας, της διάλυσης όλων των κοινωνικών δομών θα συνεχιστεί και μάλιστα με αμείωτη ένταση.

Το Δημόσιο Σχολείο συνεχίζει να μετρά τις πληγές του από τα αδιάκοπα χτυπήματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής:

Τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς πουο υπουργός Παιδείας πρότεινε να καλύψει με «εθελοντές», δηλαδή απλήρωτους και ανασφάλιστους εκπαιδευτικούς και ο πρωθυπουργός με την εργασία των μητέρων σε άδεια ανατροφής καταπατώντας και ευτελίζοντας κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος.

Απολύσεις, διαθεσιμότητες και κατάργηση των πιο δημοφιλών τμημάτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης που δόθηκαν δώρο στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Ο νόμος για το νέο λύκειο απογυμνώνει ακόμη περισσότερο το σχολείο από τον μορφωτικό του ρόλο, μετατρέπει το Λύκειο σε εξοντωτικό εξεταστήριο και δυσκολεύει την προαγωγή των μαθητών από τη μια τάξη στην επόμενη, με αποτέλεσμα να ωθούνται σε πρώιμη έξοδο από το σχολείο και να οδηγούνται στην πρόωρη κατάρτιση και στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τη λεγόμενη «μαθητεία».

Η εφαρμογή της λεγόμενης αξιολόγησης τόσο στην εκπαίδευση όσο και συνολικά στο Δημόσιο τομέα, θα έχει ως συνέπεια το τσάκισμα των συλλογικών εργασιακών σχέσεων, νέες απολύσεις, την επιβολή φτώχειας διαρκείας για την πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου-πείνας, η ανατροπή του ασφαλιστικού και η κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών σηματοδοτούν τη συρρίκνωση και την αντιδραστική αναδιάρθρωση των κοινωνικών δομών του Δημοσίου (Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια) ώστε να υπηρετούνται ακόμα καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες.

Η βίαιη καταστολή σχεδόν όλων των κινητοποιήσεων ακόμη και των μαθητικών αποκαλύπτουν τις κυβερνητικές επιλογές:πολίτες χωρίς δικαιώματα, υποταγμένοι και χειραγωγήσιμοι.

Απέναντι στην βάρβαρη αυτή πολιτική στις 27 Νοέμβρη απεργούμε μαζί με όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία και στη μόρφωση των παιδιών μας.

  • Κανένας εκπαιδευτικός – κανένας μαθητής και καμιά μαθήτρια δεν περισσεύει
  • Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας
  • Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών εδώ και τώρα
  • Να καταργηθεί ο νόμος για την Αξιολόγηση
  • Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος για το Λύκειο
  • Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο που να χωρά όλα τα παιδιά.

Όλοι στην πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια όλης της χώρας! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

 

Σχετικά άρθρα

Γενική συνέλευση και εκλογές για τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Super User

Ανακοίνωση της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας

Super User

Εκδήλωση από Ε.Λ.Μ.Ε. και Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies