INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Κάλεσμα της ΠΑΣυ Α.Μ.-Θ.

Το ακόλουθο κάλεσμα προς όλους τους αγροκτηνοτροφους της περιφέρειας απευθύνουν οι γραμματείες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, χαιρετίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους:

Φρούδες ελπίδες αποδείχτηκαν οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης δια στόματος του υφυπουργού του ΥπΑΑ-Τ κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην περιοχή μας, ότι θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και ότι θα καταβληθούν χωρίς περικοπές η ενιαία ενίσχυση, οι εξισωτικές αποζημιώσεις και οι αποζημιώσεις από την ευλογιά και τον καταρροϊκό πυρετό.

Συνάδελφοι αγροκτηνοτρόφοι,

Είναι καθαρό ότι οι αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ που πιστά υπηρετούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου έχουν οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίους κτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, στην απόγνωση.

Πολλά και οξυμένα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Το υψηλό κόστος παραγωγής και οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα.

Ο αποχαρακτηρισμός εκατομμυρίων  στρεμμάτων βοσκοτόπων, μετά από την έγκριση του Σχεδίου Δράσης της κυβέρνησης για τα βοσκοτόπια από την ΕΕ τον Ιούνη  2012, που ενσωματώθηκε στην εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ 2013, τη σημαντική μείωση της ενιαίας ενίσχυσης που σε κτηνοτρόφους αγγίζει το 90%, το σταμάτημα ή μείωση της εξισωτικής αποζημίωσης σε χιλιάδες κτηνοτρόφους.

Την ευλογιά και τον καταρροϊκό πυρετό που έχουν οδηγήσει στην καταστροφή και τον αφανισμό της αιγοπροβατοτροφίας της περιοχής μας και ειδικά του νοτίου Έβρου.

Τα κάθε είδους χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, συνεχόμενες αυξήσεις στα ασφάλιστρα ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, οι μικρότερες επιστροφές σε φόρο πετρελαίου και ΦΠΑ και η αυξημένη φορολογία που ισχύει από φέτος με το κράτημα λογιστικών βιβλίων και συντελεστή φορολόγησης 13% από το πρώτο ευρώ.

Οι συνέπειες του εμπάργκο της Ρωσίας σε προϊόντα των χωρών της Ε.Ε., αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στο έδαφος της Ουκρανίας, με ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ από τη μια και Ρωσίας από την άλλη.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση οι μικρομεσαίοι αγροκτηνοτρόφοι έχουν μόνο μια επιλογή, το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα.

Συντονισμένα σε όλη την περιοχή οι αγροκτηνοτρόφοι διεκδικούμε:

 • Να δοθούν κανονικά η ενιαία ενίσχυση και οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους όπως δίνονταν μέχρι σήμερα χωρίς καμιά περικοπή.
 • Να δίνεται η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους με βάση τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και όχι να απαιτούνται βοσκότοποι (όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες).
 • Την άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων για όλα τα ζώα που θανατώθηκαν λόγω ευλογιάς από την κτηνιατρική υπηρεσία, όπως επίσης και για όλα τα νεκρά ζώα από τον καταρροϊκό πυρετό.
 • Να υπάρξει αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που προήλθε από την ευλογιά και τον καταρροϊκό πυρετό.
 • Αποζημίωση σ όλους τους αγρότες για τις ζωοτροφές, κύρια της μηδικής που παραμένουν απούλητες στις αποθήκες των αγροτών της περιοχής λόγω των περιοριστικών μέτρων διακίνησής τους.
 • Να απαλλαγούν από τα χαράτσια, τα χρέη και τους πλειστηριασμούς.
 • Να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση των ασθενειών της ευλογιάς και του καταρροϊκού πυρετού.
 • Να στελεχωθούν άμεσα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
 • Να προμηθευτούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι που έχουν έγκλειστα τα κοπάδια τους με δωρεάν ζωοτροφές.
 • Να υπάρξει παρέμβαση προς τα Δασαρχεία ώστε να δοθεί η δυνατότητα – άδεια για κλαδωνομή στους κτηνοτρόφους.
 • Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα.
 • Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή.
 • Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές.
 • Στήριξη της εγχώριας παραγωγής με δραστικό περιορισμό των εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
 • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού, στάνης ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
 • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
 • ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα για την πλήρη ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής και του κεφαλαίου, αποζημίωση στο 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
 • Στελέχωση και εξοπλισμό των κρατικών Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.
 • Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών και θεώρηση βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
 • Μέτρα στήριξης για αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Αποζημιώσεις της Δ.Ε.Η. για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές

Super User

Νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 13,9 δισ. ευρώ άφησε πίσω του το 2016

Super User

Ένας τόνος ψάρια θα μοιραστεί την Κυριακή στην Αττική – δηλώσεις του προέδρου του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies