INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Κάλεσμα του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Ξάνθης για την 6η Δεκέμβρη

Οι χιλιάδες νεκροί στην χώρα από την πανδημία φανερώνουν την εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης που ακόμα και τώρα αφήνει το λαό να συνωστίζεται στα Μ.Μ.Μ. και στους χώρους εργασίας. Οι ασθενείς πεθαίνουν περιμένοντας να αδειάσει ένα κρεβάτι Μ.Ε.Θ., ενώ η κυβέρνηση προσλαμβάνει αστυνομικούς και αγοράζει F-16 από τους ιμπεριαλιστές πατρώνες της.

Την ίδια στιγμή, με αντεργατικά τερατουργήματα όπως το νομοσχέδιο Βρούτση, χτυπιούνται το 8ωρο και βασικές εργατικές κατακτήσεις. Πλέον η φτώχεια και η ανεργία απλώνουν με πρωτοφανείς ρυθμούς, ενώ το κεφάλαιο κάνει την κρίση ευκαιρία ζητώντας ακόμα μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Παράλληλα η χώρα γοργά μετατρέπεται σε πεδίο βολής φτηνό, προς πάσα χρήση για τους ιμπεριαλιστές μεγαλώνοντας τους πολεμικούς κινδύνους.

Ιδιαίτερα στη νεολαία, είτε σπουδάζει είτε εργάζεται, της φανερώνεται ότι τα όνειρα και οι προσδοκίες της δε χωρούν στη σύγχρονη βαρβαρότητα. Αντιμετωπίζει καθημερινά τους ταξικούς φραγμούς και την καταπίεση, ενώ την περιμένει ο εργασιακός μεσαίωνας και ο κίνδυνος να γίνει κρέας για πολεμικά κανόνια.

Για αυτό, δώδεκα χρόνια μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου, η πολιτική της φασιστικοποίησης που όπλισε το χέρι του Κοροκονέα βρίσκεται στο απόγειο της. Με αιχμή του δόρατος την κρατική τρομοκρατία επιχειρείται να επιβληθεί σιωπητήριο στους λαϊκούς αγώνες. Με πρόσχημα την πανδημία, η αστυνομοκρατία, οι απαγορεύσεις συναθροίσεων με χουντικά διατάγματα, τα πρόστιμα και οι συλλήψεις σε διαδηλωτές γνωρίζουν νέες δόξες. Ο Χρυσοχοΐδης με στόχο να τρομοκρατήσει, κυνικά δηλώνει ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που δεν έχουμε ακόμα νεκρούς από την κρατική καταστολή.

Ο νόμος για την απαγόρευση διαδηλώσεων, το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας ανοίγουν νέους κύκλους κλιμάκωσης της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Η κρατική τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει! Η ανάγκη για ζωή και δικαιώματα λαού και νεολαίας είναι ασυμβίβαστη με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Για αυτό και οι αντιστάσεις και οι αγώνες δεν παίρνουν αναβολή. Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς, η μαζική λαϊκή πάλη είναι μονόδρομος για να μπορέσει ο λαός να πάρει ανάσες. Με αγώνες θα τιμήσουμε τους νεκρούς από την κρατική τρομοκρατία. Με την πάλη μας θα διεκδικήσουμε τα δίκια μας. Στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις θα σπάσει το κλίμα φασιστικοποίησης και τρομοκρατίας.

Όλοι στη συγκέντρωση στις 6 Δεκεμβρίου στις 13.30 στην κεντρική πλατεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση του Σ.Ε.Κ. στην Ξάνθη

Super User

Εκδήλωση της ΑντΑρΣυΑ Ξάνθης

Super User

Το Κ.Κ.Ε. για τη συμφωνία στο Eurogroup

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies