INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Κάλεσμα του ΠΑΜε Ξάνθης

Το ακόλουθο “Κάλεσμα για πανεργατικό συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη και πραγματοποίηση του ετήσιου συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης για το 2020” κοινοποίησε η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜε:

Το ΠΑΜε σημαίνει συναγερμό για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.

Τα όσα βιώνει τις τελευταίες ημέρες η εργατική και λαϊκή οικογένεια είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνηση και το κράτος δεν θέλουν και δεν μπορούν να πάρουν μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια του λαού, που να προστατεύουν τη δουλειά και το εισόδημα των εργαζομένων σε συνθήκες νέας καπιταλιστικής κρίσης. Δεν θέλει και δεν μπορεί να προστατέψει ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του συστήματος εκπαίδευσης και των παιδιών μας, που δικαιολογημένα είναι το τελευταίο διάστημα σε κινητοποιήσεις.

Στις 14 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση πέρασε ένα νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της αποζημίωσης των υπερωριών και το πετσόκομμα του δώρου Χριστουγέννων, όπως έκανε πριν με το δώρο Πάσχα και το επίδομα άδειας. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο. Προετοιμάζει συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα φέρει τους επόμενους μήνες -ίσως και από τον Οκτώβριο- και αφορούν σε:

  • Εφαρμογή και γενίκευση του κεφαλαιοποιητικού πυλώνα ασφάλισης, ξεκινώντας δηλαδή το πετσόκομμα από την επικουρική ασφάλιση, ανοίγοντας το δρόμο και για την κύρια ασφάλιση
  • Αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, γενικεύοντας τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την ευελιξία μέσα στο έτος ή στο εξάμηνο, καταργώντας την πληρωμή των υπερωριών, τον σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, τις Σ.Σ.Ε.
  • Νέα παρέμβαση στις εργατικές συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, τόσο με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου «για τον περιορισμό των διαδηλώσεων», όσο και για τη νέα παρέμβαση που αφορά στην αναδιάρθρωση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82, ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να «εκσυγχρονιστεί» με τις νέες απαιτήσεις για την παραπέρα προώθηση του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας, βάζοντας ταυτόχρονα και νέα εμπόδια στην παρέμβαση των συνδικάτων.

Ακόμη έχουμε τα εργατικά ατυχήματα -θανατηφόρα και μη- στους εργασιακούς χώρους της Ξάνθης, που έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας, απαιτούνται επαγρύπνηση, παρεμβάσεις κι αγώνας από τα σωματεία του νομού και το εργατοϋπαλληλικό κέντρο.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, οι εκλεγμένοι της Ε.Σ.Α.Κ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης κατέθεσαν πρόταση για την πραγματοποίηση πανεργατικού συλλαλητηρίου στις 13 Οκτώβρη, που θ’ αποτελέσει απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ. και των άλλων αστικών κομμάτων, αλλά και την πραγματοποίηση του ετήσιου συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης για το 2020 που αναβλήθηκε τον Μάρτιο λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν τότε για την Ξάνθη, σε μέρος που εξασφαλίζει την προστασία της υγείας, όπως το δημοτικό αμφιθέατρο ή το ανοιχτό θέατρο απέναντι από το δημαρχείο.

Σχετικά άρθρα

Για τη σημερινή ημέρα δράσης των εργαζομένων

Super User

“STOP στην ισλαμοφοβία και τον εθνικισμό”

Super User

Προβολή ντοκιμαντέρ στη “Ρωγμή”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies