INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Κάλεσμα του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης

Ο Παύλος Φύσσας ζει! Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί. Να καταδικαστούν οι φασίστες δολοφόνοι.

Συμπληρώνονται επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της δίκης της εν λόγω οργάνωσης. Από τότε μέχρι σήμερα, τα αντιλαϊκά μέτρα πάνεχέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής. Οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων, το γεγονός ότι απεργίες τίθενται παράνομες, η κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τα αντεργατικά νομοσχέδια, η κατάργηση του ασύλου, το πάρσιμο των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και η καταστολή των λαϊκών αγώνων με Μ.Α.Τ. και κλομπ, είναι κάποια από τα πολλά παραδείγματα.

Οι φασιστικές αντιλήψεις θέλουν να δείξουν για εχθρό τον πιο αδύναμο, για να αποπροσανατολίσουν από το ποιος πραγματικά παίρνει αποφάσεις σε βάρος των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας. Έρχονται να χτυπήσουν διαδηλώσεις, απεργίες και αγώνες, για να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τις φωνές που αντιδρούν. Βελόπουλοι και χρυσαυγίτες είναι γέννημα-θρέμμα αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος και πάντα θα είναι απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι η απόδειξη ότι όπου δεν φτάνει το επίσημο κράτος, επιστρατεύεται το φασιστικό φίδι για να τρομοκρατήσει και να βυθίσει στο σκοτάδι τη νεολαία με μια… “απλή δολοφονία” όπως τη χαρακτήρισε ο φασίστας Ρουπακιάς στην απολογία του.

Στις 7 Οκτωβρίου η δίκη αυτή ολοκληρώνεται χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί το αποτέλεσμά της. Ήδη η πρόταση της εισαγγελέως Οικονόμου πριν λίγους μήνες, για αθώωση όλων των κατηγορούμενων -πλην Ρουπακιά- φανερώνει τις διαθέσεις του συστήματος να ρίξει στα μαλακά τη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Η πληθώρα των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο δεν αφήνει περιθώρια ούτε αμφιβολίες για τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης. Μίας οργάνωσης με δολοφονική δράση επί τριάντα και πλέον έτη, που τελικά έφθασε πολύ αργά ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται τα μέλη και η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι δεκάδες. Υπάρχουν και πολλές άλλες υποθέσεις δολοφονικών επιθέσεων που θεωρήθηκαν μεμονωμένα περιστατικά και για τα οποία η ηγεσία δεν κατηγορήθηκε ποτέ. Όμως μια απλή επισκόπηση όλων αυτών των υποθέσεων καταδεικνύει τον κεντρικό σχεδιασμό της εγκληματικής δράσης.

Ως μέλη της κοινωνίας, να καταστήσουμε σαφές ότι το κοινωνικό σύνολο δεν δέχεται στο σώμα του φασίστες δολοφόνους, εχθρούς της ελευθερίας και του ίδιου του ανθρώπου. Ο φασισμός δεν “τιμωρείται” από την αστική δικαιοσύνη, ακριβώς επειδή αποτελεί εργαλείο στα χέρια του συστήματος. O φασισμός τσακίζεται στο δρόμο από το λαϊκό κίνημα που αντιδράει στο χτύπημα των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών του δικαιωμάτων, που φωνάζει ενάντια στο πόλεμο και το θάνατο, που υπερασπίζεται πρόσφυγες και μετανάστες κόντρα σε εθνικιστικές και φασιστικές ρητορείες.

  • Να καταδικαστούν οι φασίστες δολοφόνοι – Εγκληματική οργάνωση το ναζιστικό μόρφωμα
  • Πάλη ενάντια στην πολιτική του συστήματος που γεννά και θρέφει το φασισμό. Ενάντια στην καταστολή, το χτύπημα εργασιακών, κοινωνικών, μορφωτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ενάντια σε εθνικισμό, πόλεμο, ιμπεριαλισμό
  • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες
  • Πορεία του Σ.Φ.Ξ. την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου (18.00) με προσυγκέντρωση στα προκατ.

Σχετικά άρθρα

Μια ενδιαφέρουσα μαθητική θεατρική παράσταση

Super User

Εκδήλωση στο 3ο ΓεΛ Ξάνθης

Super User

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Ξάνθη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies