INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Καλέσματα-ανακοινώσεις για την επέτειο του πολυτεχνείου στην Ξάνθη

Στις 17 Νοέμβρη διαδηλώνουμε μαζικά!

   για ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!

     κόντρα σε ιμπεριαλισμό, φασισμό, εκμετάλλευση!

Ο φετινός γιορτασμός του Πολυτεχνείου βρίσκει το λαό και τη νεολαία μπροστά σε ένα «μαύρο Χειμώνα», που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

48 χρόνια μετά τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, για να γίνει ο λαός μας αφέντης στον τόπο του, για να μην είναι μια απέραντη Αμερικάνικη βάση, για να πάψει η χώρα μας να μετατρέπεται σε βάση εξόρμησης για να κομματιάζονται οι λαοί, παραμένει στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων του λαϊκού κινήματος. Οι πρόσφατες συμφωνίες για τα εξοπλιστικά με τους Γάλλους και για την ανανέωση των βάσεων με τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, δεν φέρνουν Ειρήνη, αλλά μεγάλους πολεμικούς κινδύνους για το λαό μας και για όλη την περιοχή. Η 5χρονη (στην πραγματικότητα… αορίστου χρόνου) ανανέωση της παραμονής και η αναβάθμιση αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων στη χώρα (Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο), άλλα και το στήσιμο νέων (Κάρπαθος, Καβάλα, Λιτόχωρο), με μια συμφωνία που υπογράφηκε απ΄ την κυβέρνηση της ΝΔ, που προχώρησε τις συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους αμερικάνους, δεν αποτελεί απλά μια «από τα ίδια»! Αλλά μια πολύ επικίνδυνη αναβάθμιση της εμπλοκής της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ισχυρών της Γης, και κύρια των ΗΠΑ! Ενώ, με την αγορά των φρεγατών απ΄ τους γάλλους ιμπεριαλιστές, αφενός εμπλέκεται παραπέρα η χώρας μας στις αντιπαραθέσεις ΗΠΑ-ΕΕ, αφετέρου ξοδεύονται δισεκατομμύρια ευρώ, που κατά τ’ άλλα «δεν υπάρχουν» για την προστασία του λαού απ’ την πανδημία! Η ντόπια άρχουσα τάξη παραχωρεί «Γη και ύδωρ» στα ξένα αφεντικά της, ζητώντας στήριξη απ΄ τις ιμπεριαλιστικές πλάτες, απέναντι στην ανταγωνίστρια άρχουσα τάξη της Τουρκίας. Κι όλα αυτά μέσα σ΄ ένα κλίμα που χαρακτηρίζεται από μια νέα αναζωπύρωση των αντιπαραθέσεων και της εμπλοκής των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια (Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Κόσοβο, Βοσνία), αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (Λιβύη).

Την ίδια στιγμή:

         Το νέο κύμα ακρίβειας στα βασικά είδη και τους λογαριασμούς δεν είναι εικόνα «μιας στιγμής». Είναι η μόνιμη πλέον πολιτική κάθε κυβέρνησης και της ΕΕ και έχει τις ρίζες στην ολόπλευρη κρίση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Το μέλλον που μπορεί να δώσει στις μάζες το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση. Μόνο η μαζική αντίσταση στα αντεργατικά μέτρα που θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν 10 ώρες τη μέρα και 7 μέρες τη βδομάδα για ένα κομμάτι ψωμί αποτελεί διέξοδο για τη νεολαία. Μόνο με τη διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς μπορεί να ζήσει ο λαός. Φέτος ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ είναι πέρα για πέρα επίκαιρος!

         Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων αποκαλύπτει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνηση για την πανδημία, που βάζει πλέον χωρίς προσχήματα τους δείκτες της οικονομίας και το καπιταλιστικό κέρδος πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Για να διαιρέσει το λαό και να αποτινάξει τις ευθύνες της, προωθεί ψεύτικα δίπολα όπως το «εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι» και το δόγμα της «ατομικής ευθύνης». Απέναντι στην πολιτική αυτή, η μόνη πραγματική λαϊκή  απάντηση είναι ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, η απαίτηση για πλήρη,  ίση και δωρεάν Περίθαλψη, για ΜΕΘ, τεστ και προσλήψεις, για καθολικό-ασφαλή εμβολιασμό.

         Ο κόσμος της εκπαίδευσης, οι μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, αντιμετωπίζουν μια ολομέτωπη επίθεση  στο λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές, με την εφαρμογή των νόμων της Κεραμέως για την πανεπιστημιακή αστυνομία, την ελάχιστη βάση εισαγωγής και την αυτοαξιολόγηση. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, απαιτεί τη συγκρότηση ενός μαζικού πανεκπαιδευτικού μετώπου, κόντρα στους χειρισμούς των συνδικαλιστικών ηγεσιών και των ρεφορμιστών, που θέλουν να «κλείσουν» τους αγώνες.

         Για να περάσει αυτή η πολιτική επιστρατεύεται η φασιστικοποίηση και η καταστολή. Γι’ αυτό το λόγο εφαρμόζεται όλο το αντιδραστικό κατασταλτικό πλαίσιο, που έχουν φτιάξει ενάντια στον εχθρό-λαό: το νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις, το νόμο Χατζηδάκη που βγάζει στην παρανομία τα σωματεία και την απεργία, τις φασιστικές συμμορίες που εκθρέφουν, τις δυνάμεις καταστολής. Φοβούνται το λαό και τους αγώνες!

 Φοβούνται ότι θα έρθουν και άλλες «Ν. Σμύρνες», κι άλλα «ΑΠΘ», κι άλλες e-food, και άλλες Cosco. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επιτακτική ανάγκη, τη στιγμή που δικάζονται δεκάδες διαδηλωτές και αγωνιστές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και της Οργάνωσης μας για τη συμμετοχή τους στο περσινό Πολυτεχνείο και την 6η Δεκέμβρη!

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. Δίνει μια σημαντική δυνατότητα να εκφραστεί η λαϊκή οργή, να συγκροτηθούν στο δρόμο οι λαϊκές δυνάμεις. Το φετινό Πολυτεχνείο πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για το ξεδίπλωμα μαζικών αγώνων ενάντια σε όλο το φάσμα της αντιλαϊκής πολιτικής!

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΥΣ!

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΠΟΛΕΜΟ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΕΣ! – ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 5:00μμ ΣΤΑ ΠΡΟΚΑΤ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Ξάνθης

 

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ – ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ

16600 νεκροί σε 20 μήνες πανδημίας, 113 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα σε 6 χρόνια, 43 γυναικοκτονίες σε 4 χρόνια, έμφυλη βία,
πνιγμοί μεταναστών στο Αιγαίο και στον Έβρο, καταστολή, δολοφονίες και επιθέσεις ακροδεξιών, κοινωνικός κανιβαλισμός, διάλυση του κοινωνικού ιστού

Σαράντα οχτώ χρόνια μετά το Νοέμβρη του ’73 τότε που η μαχόμενη νεολαία χέρι χέρι με ευρύτερα καταπιεσμένα κομμάτια της κοινωνίας συγκρούστηκε με το στρατιωτικό καθεστώς και το σύνολο της άρχουσας τάξης της εποχής. Οι εξεγερμένοι ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις κάνες των όπλων, απέναντι στο φόβο και τη συναίνεση που επικρατούσε, απέναντι στην ανελευθερία, τη φτώχια, την εξαθλίωση, τον ιμπεριαλισμό. Γνώριζαν ότι το τίμημα θα είναι βαρύ: νεκροί, τραυματισμένοι, βασανισμοί για τους συλληφθέντες, στοχοποίηση συγγενικών προσώπων. Γνώριζαν όμως ότι χωρίς να παλέψεις, χωρίς να θυσιάσεις κάτι, τίποτα δεν κερδίζεται.

Ποια η πραγματικότητα που βιώνουμε όλες και όλοι σήμερα;

Στο ετοιμόρροπο Ε.Σ.Υ., διαλυμένο από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεκαετιών, πεθαίνουν καθημερινά 50 άτομα, άνθρωποι που χρειάζονται κρεβάτι Μ.Ε.Θ. στοιβάζονται σε ράντζα στους διαδρόμους, κλείνουν κλινικές και αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία, μειώνεται το προσωπικό, οδηγούνται σε κλείσιμο τα κέντρα υγείας.

Από το Σεπτέμβρη και έπειτα γινόμαστε μάρτυρες ενός κύματος ακρίβειας που ενόψει του χειμώνα φαντάζει εφιαλτικό. Αύξηση 100% στο φυσικό αέριο, 50% στο πετρέλαιο θέρμανσης, 20% στα καύσιμα, 20% στα τρόφιμα, αύξηση στα ενοίκια, απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Την ίδια στιγμή οι μισθοί μας παραμένουν απελπιστικά χαμηλοί, οι ώρες εργασίας αυξάνονται και η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 0.52€/ ημέρα μόνο οργή μας προκαλεί.

Μέσα στο 2021 ήρθαν στο φως 13 γυναικοκτονίες και δεκάδες περιστατικά έμφυλης βίας. Η έμφυλη βία δεν είναι διαχωρισμένη από τις υπόλοιπες καταπιέσεις που δεχόμαστε λόγω εθνικότητας, κοινωνικής τάξης, σεξουαλικού προσανατολισμού κτλ. και φυσικά είναι το αποτέλεσμα μιας βαθιάς πατριαρχικής κοινωνίας, που σαφώς προϋπήρχε του καπιταλισμού, αναπαράγεται και θρέφεται από τη δομή του και προπαγανδίζεται από τα ΜΜΕ. Με την υποχρεωτική συνεπιμέλεια παρέχεται θεσμική κάλυψη στους κακοποιητές, ξεπλένονται βιαστές και παιδοβιαστές λόγω της «θέσης» τους, δίνονται νομικές συμβουλές on air από μπάτσους προς επίδοξους γυναικοκτόνους ώστε να τη γλιτώνουν με τις μικρότερες ποινές και αναπαράγονται σεξιστικά στερεότυπα με σκοπό να μοιραστεί η ευθύνη μεταξύ θυτών και θυμάτων, ψηφίζονται νομοσχέδια ενάντια στις αμβλώσεις και κρατιούνται χιλιάδες έγκλειστες μετανάστριες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης .

Παράλληλα, επιχειρείται σε παγκόσμια κλίμακα μία προσπάθεια συντηρητικοποίησης της κοινωνίας και αμφισβητούνται κεκτημένα. Στην συνθήκη αυτή, που οι ζωές μας αξίζουν όλο και λιγότερο, το κράτος απαντά με περισσότερους μπάτσους, περισσότερη καταστολή, περισσότερο έλεγχο. Σε κάθε διαδήλωση, σε κάθε εργατικό αγώνα, σε κάθε διαμαρτυρία επιτίθεται η αστυνομία για να εξαλείψει κάθε παράδειγμα αγώνα και να δείξει ότι το κράτος και οι διαχειριστές του παίζουν δίχως αντίπαλο. Τα σώματα ασφαλείας αποτελούν ξανά το βασικό πυλώνα του κράτους. Γι’ αυτό και δολοφονούν και επιτίθενται χωρίς δεύτερες σκέψεις ξέροντας ότι λαμβάνουν πλήρη κάλυψη και χρηματοδότηση, ενώ τα ΜΜΕ πασχίζουν να μας πείσουν ότι ο εχθρός βρίσκεται εκτός των συνόρων.

Με πρόσχημα την πανδημία έχει επιβληθεί ένα πλέγμα ελέγχου και επιτήρησης σε όλη την κοινωνία. Απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση συγκεντρώσεων κατά το δοκούν, ελεγχόμενη μετακίνηση, πιστοποιητικά, πρόστιμα. Η ατομική ευθύνη έχει γίνει το άλλοθι για τους νεκρούς που μετράμε καθημερινά ενώ το κράτος μοιράζει απλόχερα λεφτά στα σώματα ασφαλείας.

Τα μέτρα αποκλεισμού των μη εμβολιασμένων για αποκλεισμό από την κοινωνική ζωή, ενισχύουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Απομακρυνόμαστε από την αίσθηση και την έννοια της αλληλεγγύης και οδηγούμαστε στον ωχαδερφισμό, στην ιδιώτευση, στην ατομική διαχείριση της μιζέριας. Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ στο θάνατο που καθημερινά μπροστά στις οθόνες της τηλεόρασης πιπιλάμε: «εμείς να είμαστε καλά και ας πάνε οι άλλοι».

Πέντε δεκαετίες πριν έγραφε ο Ρίτσος: Πως γίνεται οι άλλοι να ορίζουν λίγο – λίγο τη μοίρα μας, να μας την επιβάλλουν κ’ εμείς να το δεχόμαστε; Πως γίνεται μ’ ελάχιστα νήματα κάποιων δικών μας στιγμών να μας υφαίνουν ολόκληρο το χρόνο μας, τραχύ και σκοτεινό..

Μέσα στο σκοτάδι όμως γεννιέται η ελπίδα. Από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα και ενάντια στον κρατικό ρεβανσισμό, στην αυτοοργάνωση των κατοίκων που αντιμετώπισαν τις φωτιές στην Εύβοια με τα ίδια τους τα χέρια, στις μεγαλειώδεις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τους νικηφόρους εργατικούς αγώνες των ντελιβεράδων της e–food και των εργαζομένων της COSCO. Αυτή η μικρή φωτίτσα που κρατούν ζωντανή όσοι τολμούν και αγωνίζονται, όσοι τολμούν και νικάνε είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που πρέπει να διαφυλάξουμε.

Να μην περιμένουμε τα «χειρότερα» για να βγούμε στο δρόμο. Μας κλέβουν τη ζωή εδώ και δέκα χρόνια. Υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να βγούμε στους δρόμους, για να αγωνιστούμε, για να νικήσουμε. Να μην βάλουμε πάλι πλάτη για να ξεπεράσουν και πάλι την χασούρα τους οι δυνάστες μας. Δεν θα ανεχτούμε άλλο τις καταπιέσεις που δεχόμαστε καθημερινά στη ζωή μας. Να κατέβουμε στο δρόμο, σπάζοντας στην πράξη το κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να μας επιβάλλουν. Να δείξουμε ότι είμαστε και εμείς εδώ και έχουμε φωνή και δύναμη!

ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ || ΤΕΤΑΡΤΗ 17.11 στις 17:00 στα ΠΡΟΚΑΤ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕΛΟΤΟ

ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ – ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΞΑΝΘΗΣ

XANADU

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) τιμά την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλη του λαού μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φορείς του λαϊκού κινήματος και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, την Τετάρτη 17 Νοέμβρη. Η προσυγκέντρωση των Επιτροπών Ειρήνης της Αττικής έχει οριστεί για τις 16.30 στα Προπύλαια, μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος.

Η πρόσφατη ανανέωση και υπογραφή μιας σειράς από επιθετικές συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα και σε άλλα ιμπεριαλιστικά κράτη, όπως η Ελληνοαμερικάνικη, η Ελληνογαλλική, οι αντίστοιχες συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ αποτελούν σήματα κινδύνου για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής. Έρχονται να “κουμπώσουν” με τα σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας, τις δεκάδες στρατιωτικές ασκήσεις – πρόβες πολέμου κατά άλλων λαών, με τη γενικότερη πολεμική προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον αναβαθμισμένο ρόλο που επιδιώκει να παίξει η ελληνική αστική τάξη στην ευρύτερη περιοχή.

Καμιά σχέση δεν έχει η υπογραφή αυτών των συμφωνιών με την ειρήνη, την ασφάλεια, την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, όπως επιχειρούν να πείσουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Αντίθετα, οι εξελίξεις αποκαλύπτουν πως ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος για νέες ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.

Οι ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ αποτελούν δήθεν παράγοντες “ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας”, είναι αβάσιμοι. Ο λαός μας γνωρίζει καλά ότι αυτοί είναι που φέρουν εγκληματικές ευθύνες για την αμερικανοκίνητη Χούντα στην Ελλάδα, το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο, που ρίχνουν νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας, που προωθούν διχοτομική λύση στο Κυπριακό, που στρώνουν το έδαφος για επώδυνους συμβιβασμούς σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, με το βλέμμα στραμμένο στη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

Στην άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, της ίδιας αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής βρίσκονται τα τεράστια κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας εν μέσω της αναζωπύρωσης του τετάρτου κύματος της πανδημίας, σε παιδεία – πρόνοια, οι χρόνιες ελλείψεις σε βασικά έργα – υποδομής προστασίας από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους σεισμούς. Μετράνε και την τελευταία δεκάρα όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, υποτάσσουν τη ζωή του λαού στην επικίνδυνη λογική “κόστους – οφέλους”, ενώ την ίδια ώρα θυσιάζουν στο βωμό του ΝΑΤΟ 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα καταφέρουν να σβήσουν τη λαϊκή πάλη, ότι θα καταφέρουν να βάλουν στο μουσείο τα πάντα επίκαιρα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας για “ψωμί – παιδεία – ελευθερία – εθνική ανεξαρτησία”, για απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, οι αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος δίνουμε μαχητικό “παρών”, μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ!

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ! ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ!

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ θα συμμετέχει στην πορεία. Τόπος συνάντησης ο χώρος  του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021,  στις 17:00 το απόγευμα.

Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. Ξάνθης

Σχετικά άρθρα

Αντιφασιστική συγκέντρωση από την Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης

Super User

Συγκεντρώσεις του Κ.Κ.Ε. σε Γενισέα,Γλαύκη και Κένταυρο

Super User

Εκδήλωση-συζήτηση της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies