INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Καλέσματα-ανακοινώσεις για την εργατική πρωτομαγιά

Παραθέτουμε τα καλέσματα για την πρωτομαγιά της γραμματείας Ξάνθης της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., της πρωτοβουλίας για μια αγωνιστική-ταξική πρωτομαγιά και της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης:

1η ΜΑΗ 2015 10 Π.Μ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Συνάδελφοι Αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Μικροί Έμποροι, Αυτοκινητιστές και Συνταξιούχοι.

Δεν βολευόμαστε στη αναδουλειά, την ανασφάλεια και τα λουκέτα.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τις συντάξεις πείνας!

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στα άδικα βάρη που μας φόρτωσαν.

Διεκδικούμε να ζούμε όπως μας αξίζει!

Παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στην εργατική τάξη, μαζί με όλους τους ανθρώπους του μόχθου, για τη μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία που είναι αναγκαία σήμερα!

Τα παχιά λόγια, δεν κρύβουν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που είναι εδώ και περιορίζουν το εισόδημα μας καθημερινά,  που πετσοκόβουν τις συντάξεις. Παίρνουμε θέση στην πάλη για την ανατροπή τους, ενάντια στις νέες συμφωνίες που έρχονται, για να μην είμαστε εμείς και τα παιδιά μας, για άλλη μια φορά οι χαμένοι.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την, δήθεν, περήφανη διαπραγμάτευσή, βάζει ενέχυρο την δουλειά και την ζωή μας. Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Υπόσχεται την πληρωμή του κρατικού χρέους προς τα μονοπώλια και τους διεθνείς οργανισμούς τους. Αναγνωρίζει τη διαρκή αξιολόγηση και επιτήρηση της ΕΕ, που τόσα δεινά μας φόρτωσε τα προηγούμενα χρόνια.

Επιδιώκει, δήθεν, έντιμη συμφωνία με τους «θεσμούς». Δηλαδή νέα μνημόνια και αιματοβαμμένα πλεονάσματα. Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι, αυτές οι πολιτικές είναι που μας οδήγησαν σε απόγνωση, και 230.000 αυτοαπασχολούμενους στο λουκέτο και τη ανεργία.

Οι περιβόητες λίστες που διαπραγματεύεται στο ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, είναι ένας νέος γύρος αντιλαϊκών μέτρων κόστους 8 δις ευρώ στις πλάτες μας, επιπλέον από τα προηγούμενα που ρύθμισε σε 100 δόσεις, για να μην πάνε χαμένα.

Την ίδια ώρα που καταληστεύει το λαό, υπόσχεται «ανάπτυξη» στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων, που δεν χωρά τους αυτοαπασχολούμενους. Γι αυτό αντλεί ιδέες από την εργαλειοθήκη του  Ο.Α.Σ.Α, συνεχίζει την «απελευθέρωση» της αγοράς από τις μικρές επιχειρήσεις, σχεδιάζει νέα προνόμια για τις μεγάλες επιχειρήσεις, παχυλά πακέτα κρατικής στήριξης.

Εκεί οδηγούν οι αυταπάτες περί «εξανθρωπισμού»  της ΕΕ και οι θεωρίες περί υγιούς επιχειρηματικότητας. Η κυβέρνηση πιάνει στασίδι με αυτούς που έχουν αναγορεύσει τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργατοϋπαλλήλους σε μόνιμο υποζύγιο, που πληρώνουν κάθε φορά το μάρμαρο. Είναι στην απέναντι πλευρά.

Η πείρα επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει. Είναι πάντα η ΕΕ των μνημονίων και της μονοπώλησης. Αυτό σημαίνει ανταγωνιστικότητα. Θωράκιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, εξαθλίωση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, εκτοπισμό από την αγορά και χρεοκοπία για τους αυτοαπασχολούμενους.

Όμως η στρατηγική αυτής της σφηκοφωλιάς είναι το όραμα και της νέας κυβέρνησης, που πίνει νερό στο όνομα της υγιούς επιχειρηματικότητας. Στο μόνο που διαφωνεί με τις προηγούμενες, είναι η μοιρασιά του κλεμμένου ιδρώτα του λαού ανάμεσα στις συμμορίες των λύκων, ντόπιων και ξένων, μονοπωλιακών ομίλων που έχουμε απέναντί μας.

Γι’ αυτό να μη μας μπερδεύουν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» περί πατριωτικού καθήκοντος. Ο πατριωτισμός της κυβέρνησης είναι η κερδοφορία των μονοπωλίων, είναι το προπέτασμα καπνού για  να κρυφτεί ο νέος γύρος αντιλαϊκής επίθεσης!

Όσες φορές τους εμπιστευτήκαμε το πληρώσαμε ακριβά! Βγάζουμε συμπεράσματα, παίρνουμε θέση στον δίκαιο αγώνα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ηρωική Πρωτομαγιά της εργατικής τάξης είναι και δική μας!  Τα διδάγματά της, είναι σοβαρά μαθήματα για στις σκληρές αναμετρήσεις που έρχονται. Με την μαζική μας συμμετοχή, σηματοδοτούμε την απάντηση μας απέναντι στη σφαγή που ετοιμάζουν με τις νέες συμφωνίες.

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ, το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, έχουμε κάνει την επιλογή μας:

Οικοδομούμε τη λαϊκή συμμαχία με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ. Δυναμώνουμε την κοινή δράση με το ταξικό κίνημα και την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Τις γυναίκες και τα παιδιά μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.

Παλεύουμε για την επιβίωση, για αξιοπρεπή δουλειά και εισόδημα.

Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, τον δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

ΠΑΛΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1Η ΜΑΗ  10 Π.Μ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Γραμματεία Ξάνθης της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.

 

1η Μάη: Ημέρα αγώνα και διεκδίκησης

Ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της υποταγής.

Ενάντια σε Ε.Ε. – ΔΝΤ – ΝΑΤΟ

Συγκέντρωση – πορεία Παρασκευή 1η Μάη, 10:00 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Ο φετινός γιορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς είναι αναγκαίο -περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά- να πάρει ταξικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Παρά τις αυταπάτες που έχουν στηθεί, ότι «η ελπίδα ήρθε», μέσα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρά την επίθεση «ρεαλισμού» που δεχόμαστε για να αποδεχτούμε έναν «έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό» με τους δανειστές-δυνάστες, η επίθεση του συστήματος στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού είναι εδώ!

Με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, τη νέα τρόικα και την επιτήρηση, την τήρηση των «υποχρεώσεων» σε Ε.Ε και ΔΝΤ στο «ακέραιο». Παράλληλα, η λεγόμενη «διαπραγμάτευση» με τους ιμπεριαλιστικούς «θεσμούς», σημαίνει υποταγή στα κέντρα του συστήματος μέσα και έξω από την Ελλάδα, υποταγή στις απαιτήσεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Σημαίνει νέα δεσμά και νέα δεινά για την εργατική τάξη της χώρας, όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τη νεολαία, όλα τα καταπιεσμένα στρώματα της κοινωνίας.

Είναι ανάγκη λοιπόν να αναδειχτεί το ταξικό περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς. Σαν ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης ενάντια στο κεφαλαιοκρατικό σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης. Σαν ημέρα υπόσχεσης και προετοιμασίας για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο, που θα ανοίξουν το δρόμο για τη ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και τη δικαίωση της προοπτικής της εργατικής τάξης και όλων των λαών. Σαν ημέρα προβολής του ταξικού περιεχομένου των αγώνων, ενάντια στον κυρίαρχο, υποταγμένο συνδικαλισμό που μπαίνει φρένο στην ανάπτυξη και την νικηφόρα έκβαση τους.

Αλλά είναι ακόμη πιο αναγκαίο να δεθεί αυτό το ταξικό περιεχόμενο με την απαίτηση (απαίτηση ζωής) να ξεδιπλώσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας την αντίσταση και την πάλη τους, ξεπερνώντας τις όποιες αυταπάτες υπάρχουν ακόμη, τις απογοητεύσεις ή την αναμονή και το μούδιασμα. Τους ταξικούς αγώνες της διεκδίκησης, της αντιπαράθεσης και της σύγκρουσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, κόντρα στην αντίληψη συνδιαλλαγής ή συνδιαχείρισης του συστήματος, ενάντια στην υποταγή και την αποδοχή της κυριαρχίας του.

Το δικαίωμα της εργατικής τάξης και όλου του λαού στη ζωή και στη δουλειά, δεν τίθεται σε «διαπραγμάτευση», δεν αναβάλλεται, ούτε υποτάσσεται στις ανάγκες των διαχειριστών του συστήματος. Καταχτιέται μέσα στην ταξική πάλη.

Μόνο η εργατική τάξη και οι λαοί μπορούν με ταξικό, διεθνιστικό αγώνα, να ανοίξουν τον δρόμο για την απελευθέρωση τους, ενάντια στον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό , στον πόλεμο, στον φασισμό και ρατσισμό.

Η ελπίδα βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες. Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς.

Πρωτοβουλία για μια αγωνιστική – ταξική πρωτομαγιά.

 

1η Μάη διαδηλώνουμε ενωμένοι ενάντια στις πολιτικές που σπέρνουν τη φτώχεια, το ρατσισμό και τον πόλεμο και «νομιμοποιούν» τους φασίστες Όχι στην Ισλαμοφοβία και το Ρατσισμό! Κάτω τα χέρια από τη Μειονότητα!

Το τελευταίο διάστημα, μπροστά στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκαν μια σειρά ακροδεξιές, ρατσιστικές και φασιστικές προκλήσεις σε βάρος της τουρκικής και μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή μας, με κορυφαία τον εμπρησμό στο τζαμί Μαχμούντ Αγά στη συνοικία Γιενίτζε στην Κομοτηνή. Στις 20 Απρίλη, ημέρα έναρξης της δίκης, το αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό και εργατικό κίνημα απάντησε από τον Κορυδαλλό ως την Ξάνθη να τιμωρηθούν οι ναζί της Χρυσής Αυγής, ισόβια στους εγκληματίες των ταγμάτων εφόδου, δεν θα τους αφήσουμε να πέσουν στα μαλακά.

Η στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τη μέρα εκείνη είναι η απόδειξη ότι το εργατικό κίνημα που πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει ενάντια στις απολύσεις, το πετσόκομμα μισθών και τα χαράτσια των μνημονίων για ρίξει τους ναζί στη φυλακή για πάντα, να σταματήσει το ρατσιστικό τους δηλητήριο,να σταματήσουν οι πνιγμοί προσφύγων, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Καμιά ανοχή στη στοχοποίηση και τρομοκράτηση της μειονότητας. Η τουρκική και μουσουλμανική μειονότητα από το 1988 παλεύει για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και πέτυχε εκλογή Τούρκων βουλευτών με αυτόνομους συνδυασμούς στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης το 1989. Είμαστε μαζί τους. Θέλουμε ίσα δικαιώματα για όλους. Δεν θα αφήσουμε κανένα φασίστα-παρακρατικό σαν αυτούς που το Γενάρη-Φλεβάρη του 1990, με υπουργό εξωτερικών τότε τον Αντώνη Σαμάρα, έστησαν πογκρόμ στην Κομοτηνή, σπάζοντας επί ένα μήνα τα τουρκικά μαγαζιά και δέρνοντας όποιον μειονοτικό έβρισκαν μπροστά τους. Κάτω τα χέρια απ’ τη Μειονότητα!

Λίγες μέρες πριν τους πνιγμούς πάνω από χιλίων προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, σαν αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο, αλλά και των πολέμων και της απάνθρωπης λιτότητας που επέβαλαν επί δεκαετίες με τις πολιτικές τους τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ΗΠΑ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξέδωσε μια απαράδεκτη ρατσιστική και ισλαμοφοβική ανακοίνωση που, με αφορμή το «μεταναστευτικό», έκανε λόγο για «κίνδυνο ανατροπής ισορροπιών στα πληθυσμιακά δεδομένα της Περιφέρειάς μας μεσομακροπρόθεσμα, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ομάδων που ζουν στην περιοχή μας». Κίνδυνος δεν είναι η μειονότητα και οι πρόσφυγες, αλλά το ρατσιστικό δηλητήριο, που «δικαιολογεί» την καταπίεση και την εξαθλίωση, που στήνει σκηνικό πολέμου και ταραχών. Δεν περνάνε τα ψέματα αυτών που βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές, που ισοπεδώνουν ολόκληρα κράτη, που και ξεριζώνουν εκατομμύρια μουσουλμάνους απ’ τον τόπο τους, που τους απαγορεύουν να ζουν και μετά παριστάνουν τους αμυνόμενους από την «απειλή των τζιχαντιστών». Όχι στην Ισλαμοφοβία!

Μόνο οι κοινοί μας αγώνες είναι ικανοί να διαλύσουν όλες αυτές τις προσπάθειες να μας διαιρέσουν και να μας τρομοκρατήσουν. Οι κοινοί μας αγώνες με τους εργάτες γης της Μανωλάδας ενάντια στους μπράβους του Βαγγελάτου, με τους εργάτες της Γενικής Ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, με τους μετανάστες που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας στις 21 Μάρτη απαιτώντας να τους δοθούν χαρτιά, με τους Ρομά του Νομισματοκοπείου που αντιστάθηκαν στην εξορία στο Όρος Πάτερα, με την ίδια τη μειονότητα, που με τον τεράστιο ξεσηκωμό της τον Απρίλη του 2013, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πεταχτούν οι ναζί της Χρυσής Αυγής έξω από την Ξάνθη.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή διαδήλωση της 1ης Μάη την Παρασκευή στις 10πμ στο εργατικό κέντρο. Διαδηλώσουμε ενωμένοι ενάντια στις πολιτικές που σπέρνουν τη φτώχεια, το ρατσισμό και τον πόλεμο και «νομιμοποιούν» τους φασίστες.

Όλοι στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς! Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!

Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Ο δήμος Ξάνθης για τη γιορτή της μητέρας

Super User

Ημερίδα στην καπναποθήκη “Π”

Super User

Πορεία ΠΑΜε-Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. και κάλεσμα για τις 9 Απριλίου

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies