INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Καταγγελία της Ε.Σ.Α.Κ. για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης

Καταγγέλλουμε την στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, ΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ για την απόρριψη του αιτήματος της ΕΣΑΚ (παράταξη που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ. στο ΕΚΞ) για Πανξαθιωτική Πανεργατική Απεργία στις 6 Μάη για να γιορταστεί ταξικά η Πρωτομαγιά και να δοθεί πρώτη ηχηρή απεργιακή απάντηση από τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Ξάνθης ενάντια στο νομοσχέδιο κυβέρνησης κι εργοδοσίας που καταργούν το 8ωρο με 10ωρη εργασία, χωρίς αμοιβή των υπερωριών και βάζοντας «χέρι» στο συνδικαλιστικό νόμο και στην λειτουργία των συνδικάτων.

Αφού όλο αυτό το διάστημα των 13 μηνών της πανδημίας, το ΔΣ του ΕΚΞ απουσιάζει απ’ όλους τους εργασιακούς χώρους κλείνοντας τα μάτια στα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων, (χαρακτηριστικό είναι πως συνεδρίασε μόνο τρεις φορές!!!) και αφού έμαθαν πως πραγματοποιείται η τηλεδιάσκεψη, περιόρισαν τον χρόνο συζήτησης για την απεργία στα 30 λεπτά της ώρας(!!!), βάζοντας και τη συνεδρίαση σε εργάσιμη ώρα 11 το πρωί. Την ώρα που εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, η ΑΔΕΔΥ, Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα έχουν πάρει απεργιακή απόφαση, για τις 6 Μάη, κόντρα στην αναμενόμενη πλέον θέση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που χέρι-χέρι με την κυβέρνηση θα γιορτάσουν αγκαζέ με πενθήμερη αργία την κατάργηση του 8ωρου, η συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΞ αποφάσισε να στοιχηθεί πίσω από την κυβέρνηση και τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ.

Μάλιστα έβαλαν το θέμα της απεργίας σε ψηφοφορία, την καταψήφισαν και αυτό το ονόμασαν Δημοκρατία. Δεκαετίες αγώνων, θυσιών, νεκρών, αίματος τα έσβησαν μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, καθώς δεν «έφτανε» ο χρόνος της ιντερνετικής πλατφόρμας, εναποθέτοντας τις «ελπίδες» τους, όπως είπαν στην ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ της ΓΣΕΕ και ίσως πάρει πίσω κάτι η κυβέρνηση. Καμία κίνηση για την ενημέρωση και δραστηριοποίηση των σωματείων και των εργαζομένων της Ξάνθης. Ακόμη και στην ανακοίνωση που έβγαλαν για την Πρωτομαγιά δεν λένε λέξη για το αντεργατικό «έκτρωμα». Αν αυτό δεν είναι εργατοπατερισμός τότε τι είναι; Άξιος ο μισθός τους!!!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις εργοδοτικές ηγεσίες ΕΚΞ και ΓΣΕΕ. Καλούμε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού μας να σηκώσουμε το βάρος της απεργιακής απάντησης σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Κανείς να μη μείνει έξω από αυτόν τον αγώνα. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα στην απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 6 Μάη στις 10:30 πμ στην Κεντρική Πλατεία ώστε να τιμήσουμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης και να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στο αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζει η μεγαλοεργοδοσία μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! – Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!

Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση

Σχετικά άρθρα

Διαμαρτυρία την Πέμπτη στον “Μαρινόπουλο” της Τσιμισκή

Super User

Ψήφισμα της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης για τον Νίκο Ρωμανό

Super User

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ξάνθη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies