INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) για τα νέα πολεμικά παιχνίδια

Με τίτλο “Μέτωπο των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστές-εμπρηστές του πολέμου – Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες”, το Κ.Κ.Ε.(μ-λ) της Ξάνθης κοινοποιεί την ακόλουθη ανακοίνωση του κόμματος:

Πληροφορίες διαρρέουν στον τύπο ότι η Ρωσία ζητάει από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χρήση του ελληνικού εναέριου χώρου για μεταφορά βοήθειας στη Συρία, ενώ οργιάζουν οι φήμες για παρέμβαση των Αμερικανών στην ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει αρνητικά.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, εκφράζει τις ανησυχίες του στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ για τις κινήσεις της Ρωσίας στη Συρία, χαρακτηρίζοντάς τες ως άμεση στρατιωτική εμπλοκή, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας μαζί με εκπροσώπους της «μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης», κάνουν συναντήσεις στη Μόσχα. Επιπλέον, η Γαλλία ανακοινώνει την πραγματοποίηση αναγνωριστικών πτήσεων πάνω από τη Συρία, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους. Την ίδια ώρα τα ποτάμια των κολασμένων προσφύγων προσπαθούν να περάσουν από Αιγαίο και Μεσόγειο για να σωθούν από τις φωτιές του πολέμου.

Οι εξελίξεις αυτές προμηνύουν νέα δεινά για τους λαούς της περιοχής μας και βάζουν μέσα στην διακεκαυμένη ζώνη και τον λαό μας. Οι επεμβάσεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών (Αμερικάνων, Ρώσων, Ευρωπαίων) για κυριαρχία στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, μετατρέπει τους λαούς σε κρέας για τα κανόνια τους και διαλύει χώρες.

Απέναντι στα σημερινά μακελειά και αυτά που οργανώνουν οι εμπρηστές του πολέμου δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους λαούς από το να αναπτύξουν ένα μέτωπο πάλης και αλληλεγγύης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Το Κ.Κ.Ε.(μ-λ) καταγγέλλει την κυβέρνηση και τα κόμματα τού «ανήκομεν εις την Δύσιν» (ΣυΡιζΑ, Ν.Δ., ΠαΣοΚ, Ποτάμι) γιατί ενισχύουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, εμπλέκουν τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και βάζουν σε κίνδυνο τον λαό. Το Κ.Κ.Ε.(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε ένα μαζικό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο πάλης, καθώς οι κίνδυνοι μεγαλώνουν και δεν πρέπει να βρουν τον λαό ανοργάνωτο και κάτω από ξένες σημαίες να διαλέξει ιμπεριαλιστή-προστάτη. Οι ευθύνες των οργανώσεων και των κομμάτων που αναφέρονται στην Αριστερά είναι ιδιαίτερα σοβαρές στο ζήτημα αυτό, καθώς έχουν συστηματικά υποτιμήσει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και τους άμεσους κινδύνους για τον λαό.

Το Κ.Κ.Ε.(μ-λ), μπροστά στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, στηρίζοντας την εκλογική συνεργασία Κ.Κ.Ε.(μ-λ) και Μ-Λ Κ.Κ.Ε. απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγωνιστές, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να βγουν στο δρόμο της πάλης ενάντια σε Η.Π.Α. – Ε.Ε. – Ν.Α.Τ.Ο., για μία Ελλάδα ειρηνική, δημοκρατική, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.

 

Σχετικά άρθρα

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση στην κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ.

Super User

Εκδήλωση-συζήτηση του Σ.Ε.Κ.

Super User

Εκδήλωση του ΕΠαΜ την Παρασκευή στην Ξάνθη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies