INDEXANTHI.GR
Πολιτισμός

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου: Το πρόγραμμα των Θ.Λ.Ε.

  • Παλιά πόλη στις 11.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε.: Ιστορικοί περίπατοι, γνωριμία με την τοπική ιστορία, βόλτες στα σοκάκια της παλιά πόλης και στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Στη διάρκεια των περιπάτων αναπτύσσεται ένας διάλογος για την ιστορία, τις ιδιαίτερες τεχνικές, την εξέλιξη και την παρουσία κάθε μορφής τέχνης στο ανθρώπινο περιβάλλον. Στο μουσείο αφηγούμαστε στιγμές από τη νεότερη ιστορία της Ξάνθης. Ημερολόγια, μαρτυρίες, αντικείμενα συνθέτουν ένα ενδιαφέρον σκηνικό. Μια βόλτα στα σοκάκια της παλιά πόλης με κατάληξη το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Πληροφορίες για συμμετοχή στο 25410 25421. Συμμετοχή 5€ (συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο μουσείο)
  • Πλατεία Δημοκρατίας στις 11.30: Παρουσιάσεις λαογραφικών χορών. Συμμετέχουν οι Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου Ξάνθης, Σύλλογος Πελοποννησίων Ξάνθης «Ο γέρος του Μοριά», Φολκλορικό συγκρότημα Κορυτσάς, Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Θράκη»
  • Γήπεδο Α.Ο.Ξ. – στέκι συλλόγου «Βίστωνες» στις 18.00: Στο άνοιγμα του Τριωδίου, ο σύλλογος προσκαλεί να απολαύσετε τις παραδοσιακές θρακιώτικες λαλαγγίτες
  • Πλατεία Δημοκρατίας στις 20.00: Αστικό πανηγύρι με το «Γκιντίκι». Είναι ένα μουσικό σχήμα που ξεκίνησε να παίζει και να πειραματίζεται με την παραδοσιακή μουσική το 2015. Σκοπός είναι στις συναυλίες όσοι συμμετέχουν να νιώθουν ελεύθεροι να χορέψουν, να ντυθούν και να εκφραστούν όπως θέλουν. Βασικό στοιχείο είναι η διάθεση για αυτοσχεδιασμό που προκύπτει από τις διαφορετικές μουσικές επιρροές. Κάθε live στέκεται ως αφορμή τόσο για πειραματισμό πάνω στις παραδοσιακές μουσικές φόρμες και στους ρυθμούς, όσο και για την εδραίωση μιας διαλεκτικής και δυναμικής σχέσης με το κοινό, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα σύγχρονο «αστικό πανηγύρι». Έτσι, ο ήχος που προκύπτει διαμορφώνεται και εξελίσσεται διαρκώς κρατώντας όμως σταθερή την ταυτότητα και τα ακούσματα των παραδοσιακών οργάνων. Οι «Γκιντίκι» είναι οι Τάσος Κοφοδήμος (λαούτο-τραγούδι), Κωνσταντίνος Λάζος (κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή), Κωσταντής Παπακωνσταντίνου (κρουστά) και Θοδωρής Σιούτης (βιολί-φωνή).

Σχετικά άρθρα

Δευτέρα 4 Μαρτίου: Το πρόγραμμα των Θ.Λ.Ε.

Super User

Κυριακή: Το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Super User

7ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies