INDEXANTHI.GR
Διάφορα

“Μαλλιά κουβάρια” στο Δ.Π.Θ.

Χωρίς κανένα σχόλιο, δημοσιοποιούμε (σε πρώτη φάση) αυτούσιο το ανοιχτό e-mail κοσμήτορα του Δ.Π.Θ. που στάλθηκε μαζικά σε φοιτητές και καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, με ανάρμοστους χαρακτηρισμούς εκπαιδευτικού προς σπουδαστές (“τσογλάνια”, “συκοφάντες”, “αφελείς”), σε συνέχεια και αυτών:

Με αφορμή το άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών το οποίο αναφέρεται στη συμμετοχή πρώην Πρύτανη σε εταιρείες φωτοβολταϊκών, η δημοκρατική παράταξη “ΑΡιστερή ΕΝότητα” που αν είμαι σωστά πληροφορημένος πρόσκειται στον Σύριζα, κυκλοφόρησε φυλλάδιο το οποίο αναφέρεται και στο όνομά μου.

Όσον αφορά τη συμμετοχή μου σε εταιρείες φωτοβολταϊκών η αλήθεια είναι ότι κατέχω ένα τέτοιο φωτοβολταϊκό, μεγέθους 12cm x 8cm το οποίο αγόρασα από το LIDL χωρίς όμως να επωφελούμαι ιδιαίτερα καθώς πρόκειται περί ενός επαναφορτιζόμενου φακού. Ο Θεός με φύλαξε και δεν αγόρασα προχθές και τον ηλιακό φορτιστή κινητών τηλεφώνων…

Όσον αφορά το φυλλάδιο, δεν θα αναφέρω λεπτομέρειες και θα περιοριστώ στο τμήμα που με αφορά:

“… να ρίξουμε το κατεστημένο της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, τους Κουκουρλίδες και τους Καραμπίνιδες που αντιλαμβάνονται το πανεπιστήμιο σαν τσιφλίκι τους, τις εταιρίες που θησαυρίζουν μέσα από τα πανεπιστήμια, εις βάρος των δικών μας αναγκών”

Προκαλώ το κάθε τσογλάνι που γράφει αυτά τα κείμενα να συγκρίνει τη δική μου τιμιότητα με αυτήν του πατέρα του πρώτα και ύστερα να ξαναγράψει. Και να έρθει να μου ζητήσει και το λόγο. Μαζί με τον πατέρα του.

Πού βρίσκεται όμως το θέμα;

Η παράταξη ΑΡΕΝ ζήτησε και έλαβε άδεια να κάνει πάρτυ (μουσική εκδήλωση) στις 1 και 2 Μαίου 2015 στο Αναγνωστήριο με την προϋπόθεση να παραδοθεί καθαρό. Οι υπεύθυνοι κατέβαλαν πράγματι προσπάθειες αλλά το Αναγνωστήριο παρέμενε σε άθλια κατάσταση ενώ ακολουθούσε εκδήλωση για το Μάνο Χατζηδάκι. Χάρις στο φιλότιμο του φύλακα διασώθηκαν τα προσχήματα.

Στη συνέχεια κατατέθηκε αίτημα του Συλλόγου Γέφυρα για ανάλογη εκδήλωση. Στις περιπτώσεις που κυκλοφορούν ποτά κυρίως μπύρα, υπάρχουν τα εξής συνεπακόλουθα:

1. Η ρύπανση είναι αυξημένη και απαιτείται επαγγελματικός καθαρισμός τουλάχιστον για το “τελευταίο χέρι”

2. Η ανεξέλεγκτη κατανάλωση ποτού δημιουργεί και περιστατικά που μπορούν να ξεφύγουν του ελέγχου και συνεπώς απαιτείται αυξημένη φύλαξη για να προληφθούν, όσο γίνεται, ζημιές και έκτροπα.

3. Κυκλοφορεί χρήμα….

Ζήτησα λοιπόν από τους διαδικτυακούς συκοφάντες της Γέφυρας να διαθέσουν ένα μικρό ποσό από τις εισπράξεις τους για τις καθαρίστριες της Πολυτεχνικής Σχολής (και όχι να φέρουν ξένο συνεργείο που ήταν πράγματι στις προθέσεις τους) και στους φύλακες ώστε να προσέλθουν περισσότεροι του ενός φύλακες για να μπορώ να χορηγήσω την άδεια.

Οι αφελείς της Γέφυρας που προσήλθαν στο γραφείο μου, μου πρότειναν να μεταθέσω την ευθύνη της φύλαξης σε αυτούς! Αυτό που λέγεται “να βάλουμε τη γάτα να φυλάει τα ψάρια”, ή να αναθέσω τη δική μου ευθύνη στους ανεύθυνους που έσπασαν διάφορα αντικείμενα τις απόκριες στο Εστιατόριο των Εστιών – αλλά είχαν αρκετά λεφτά και πλήρωσαν τις ζημιές. Τα ποσά στα οποία αναφέρομαι είναι της τάξεως των 120 ευρώ για την κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις και μάλιστα για την περίπτωση που το Αναγνωστήριο παραδοθεί εντελώς ακάθαρτο. Οι συκοφάντες της Γέφυρας δεν είχαν αντίρρηση για τις καθαρίστριες αλλά είχαν αντίρρηση για τους φύλακες οπότε δεν εδόθη η άδεια. Έκτοτε άρχισε τόσο η διαδικτυακή συκοφάντιση μέσω του facebook αλλά και η έντυπη μέσω της ΑΡΕΝ. Η ελεύθερη και ανεξέλεγκτη χρήση των χώρων για πάρτυ μετονομάστηκε “Άσυλο”. Να θυμίσω δε ότι το ημερομίσθιο των καθαριστριών είναι λίγο λιγότερο από 10 Ευρώ. Και τις αντιρρήσεις αυτές διατυπώνουν φοιτητές της νεολαίας του κόμματος που έγινε Κυβέρνηση με σύνθημα την επαναπρόσληψη καθαριστριών. Είναι αυτοί οι φοιτητές που μου είπαν ότι τις καθαρίστριες τις πληρώνει το Κράτος, οπότε αυτοί δεν διατίθενται να δώσουν χρήματα. Κατά τη λογική τους το κράτος θα πρέπει να πληρώνει για να σφουγγαρίζουν και τη χυμένη μπύρα.

Μήπως να σκεφθεί ο Σύλλογος φοιτητών ή ο Πολιτιστικός της Γέφυρας να κάνει ένα πάρτυ υπέρ των καθαριστριών;

Μου μένει όμως η απορία:

Ποιός άραγε τυπώνει τεράστιες αφίσες μεγέθους Φωτοβολταϊκού (Α0), λες και εργάζεται σε γνωστό φωτοτυπάδικο της πόλης; Πληρώνει για τις εκτυπώσεις; Αφού το πολιτιστικό πάρτυ της Γέφυρας που έγινε χωρίς άδεια στις Εστίες, πάτωσε οικονομικά.

Διευκρίνηση: Οι “διαφορές” μου με τη Γέφυρα αφορούν το σημερινό προεδρείο της. Στο παρελθόν όχι μόνο συνεργαστήκαμε αρμονικά αλλά είχαμε επιχορηγήσει οικονομικά εκδηλώσεις τους από τα χρήματα της Κοσμητείας. Τα τιμολόγια στη διαθεση των ενδιαφερομένων.

Χρήστος Κουκουρλίδης

(ο Κουκουρλίδης – οι Κουκουρλίδες, από εκεί βγαίνει)

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Η βασιλόπιτα του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης

Super User

Η ατζέντα της ημέρας

Super User

Διακοπή υδροδότησης από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies