INDEXANTHI.GR
Κόσμος

Μασκάρεψαν τα όπλα σε… ανθρωπιστική βοήθεια

Ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Ιταλίας, η Συνδικαλιστική Ένωση Βάσης (Unione Sindacale di Base – U.S.B.), οργάνωσε το Σάββατο 19 Μάρτη διαδήλωση έξω από το διεθνές αεροδρόμιο «Galileo Galilei» της Πίζα, καταγγέλλοντας ότι τα κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζονταν για την Ουκρανία δεν περιείχαν τρόφιμα και φάρμακα αλλά όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Είχε προηγηθεί άρνηση αρκετών εργατών να φορτώσουν μια πτήση cargo, καταγγέλλοντας ότι αυτό το φορτίο θα οδηγούσε στο θάνατο συναδέλφων τους στην Ουκρανία, οι οποίοι θα ξεφόρτωναν το φορτίο των όπλων που θα προωθούνταν μέσω βάσεων των Η.Π.Α. και του Ν.Α.Τ.Ο. στην Πολωνία σε βάσεις στοχοποιημένες από ρωσικούς πυραύλους στην Ουκρανία.

Δίπλα στους εργάτες του αεροδρόμιου συντάχθηκαν οι λιμενεργάτες του Λιβόρνο, οι οποίοι πήραν μέρος στην κινητοποίησή τους την περασμένη Πέμπτη. «Στεκόμαστε στο πλευρό των λαών της Ουκρανίας, του Ντονμπάς και της Ρωσίας και δεν θέλουμε να εμπλακούμε σ’ αυτή τη σύγκρουση», ανακοίνωσε το τμήμα Λιμανιού Λιβόρνο της U.S.B. Έτσι, παρενέβη κεντρικά το συνδικάτο και ζήτησε αεροπορικό έλεγχο στο αεροδρόμιο της Πίζα, ώστε «να μπλοκαριστούν άμεσα αυτές οι πτήσεις του θανάτου που μεταμφιέζονται σε ανθρωπιστική βοήθεια». Το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης του Σαββάτου έξω από το αεροδρόμιο της Πίζα είναι «γέφυρες ειρήνης, όχι πτήσεις πολέμου». Το συνδικάτο κάλεσε όλους τους εργάτες να αρνούνται να φορτώνουν όπλα και εκρηκτικά και τάχθηκε υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και των ειρηνευτικών συνομιλιών για να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της U.S.B.:

Κάποιοι εργάτες από το πολιτικό αεροδρόμιο Γκαλιλέο Γκαλιλέι της Πίζα μας πληροφόρησαν για ένα πολύ σοβαρό γεγονός: από την Χωριό Cargo στο πολιτικό αεροδρόμιο αναχωρούσαν “ανθρωπιστικές“ πτήσεις, που θα έπρεπε να είναι γεμάτες με εφόδια, τρόφιμα, φάρμακα και οτιδήποτε άλλο χρήσιμο για τους πληθυσμούς της Ουκρανίας που πλήττονται εδώ και εβδομάδες από βομβαρδισμούς και μάχες. Αλλά δεν είναι έτσι!

Όταν οι εργάτες φόρτωσης πήγαν κάτω από το αεροπλάνο, βρέθηκαν μπροστά σε κιβώτια γεμάτα με όπλα διαφόρων ειδών, πυρομαχικά και εκρηκτικά. Μια πικρή και τρομερή έκπληξη, που επιβεβαιώνει το πολεμικό κλίμα στο οποίο μας σέρνει η κυβέρνηση Ντράγκι.

Αντικρίζοντας αυτό το πολύ σοβαρό γεγονός, οι εργάτες αρνήθηκαν να φορτώσουν το φορτίο. Αυτά τα αεροσκάφη προσγειώνονται πρώτα σε αμερικανονατοϊκές βάσεις στην Πολωνία, μετά τα φορτία στέλνονται στην Ουκρανία, όπου τελικά βομβαρδίζονται από το ρωσικό στρατό, με αποτέλεσμα το θάνατο άλλων εργατών που χρησιμοποιούνται στις βάσεις που επηρεάζονται από τις επιθέσεις.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτή την πραγματική μεταμφίεση που χρησιμοποιεί κυνικά το «ανθρωπιστικό» κάλυμμα για να συνεχίζει να τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ζητάμε:

  • Οι δομές αεροπορικού ελέγχου του πολιτικού αεροδρόμιου να σταματήσουν αμέσως αυτές τις πτήσεις του θανάτου που μεταμφιέζονται σε “ανθρωπιστική“ βοήθεια
  • Οι εργάτες να συνεχίσουν να αρνούνται να φορτώσουν όπλα και εκρηκτικά που θα τροφοδοτήσουν το σπιράλ του πολέμου, τον οποίο μπορούμε να σταματήσουμε μόνο με άμεση κατάπαυση του πυρός και την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών
  • Από τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία το Σάββατο 19 Μάρτη μπροστά από το αεροδρόμιο Γκαλιλέι (στις 15.00) με σύνθημα “Από την Τοσκάνη γέφυρες ειρήνης, όχι πτήσεις θανάτου!“.

Συνδικαλιστική Ένωση Βάσης – Ομοσπονδία Πίζα (U.S.B. – Pisa Federation).

Τους συνδικαλιστές της U.S.B. κανένας δεν μπορεί να τους πει «ρωσόφιλους». Πρόκειται για μια συνδικαλιστική οργάνωση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες και έλκει το γένος από την «εργατική αυτονομία» και από τα ορφανά του ιταλικού ευρω-ρεβιζιονισμού, που δε δέχτηκαν την πλήρη μετάλλαξη σε «Δημοκρατικό Κόμμα» και την ανοιχτή συμμετοχή στη διαχείριση της ιμπεριαλιστικής εξουσίας. Σε συνδικαλιστικό επίπεδο διακρίνεται για τον αγωνιστικό οικονομισμό, ενώ και σε πολιτικό επίπεδο -όπως βλέπουμε από την ανακοίνωσή της για τα συμβάντα της Πίζας- δεν μπορεί να κινηθεί πέρα από τα όρια του πασιφισμού.

Όμως, πρωτοβουλίες σαν αυτή των ιταλών εργατών που αρνήθηκαν να φορτώσουν τα νατοϊκά όπλα, είναι σε θετική κατεύθυνση καθώς σπάνε το «μπετόν» της δυτικής προπαγάνδας και αρνούνται τη συμμετοχή των εργατών σ’ έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, άδικο απ’ όλες τις πλευρές.

ΥΓ1. Με τη δράση των εργατών και της U.S.B. προσπάθησε να σπεκουλάρει η ακροδεξιά ευρωβουλευτίνα Φραντσέσκα Ντονάτο (Λέγκα), μία από τους δεκατρείς ευρωβουλευτές που ψήφισαν ενάντια στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση της Ρώμης να «ξεκαθαρίσει» τι συμβαίνει. Περιττεύει να πούμε ότι η U.S.B. δεν έχει καμιά σχέση με την ακροδεξιά, φασιστική και μισο-φασιστική.

ΥΓ2. Όταν βλέπουμε στην τηλεόραση «δραματικά» ρεπορτάζ που αναφέρονται σε «κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας» που χτυπήθηκε από τον ρωσικό στρατό, να σκεφτόμαστε ότι μπορεί το κονβόι απλά να μετέφερε όπλα μασκαρεμένα σε ανθρωπιστική βοήθεια. Όχι πως δικαιώνονται οι ρώσοι ιμπεριαλιστές, αλλά να μην μας περνούν και για… χαχόλους οι ιμπεριαλιστές της δύσης.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Τριάντα νομοσχέδια ενάντια στις διαμαρτυρίες εισήχθησαν στις Η.Π.Α. από την ημέρα των εκλογών!

Super User

Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών θα κυματίζει η σημαία της Παλαιστίνης

Super User

Χτίζουν νέο νοσοκομείο σε έξι μέρες!

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies