INDEXANTHI.GR
Πολιτισμός

Μουσικό χωριό 2015 – απολογισμός και ευχαριστίες

Τον απολογισμό των φετινών εκδηλώσεων (λεπτομέρειες εδώ) που σηματοδοτούν μια μουσική/καλλιτεχνική πορεία δέκα χρόνων κάνει το Μουσικό Χωριό, αναφέροντας τα ακόλουθα:

Αγαπητοί φίλοι του Μουσικού Χωριού

Η καλλιτεχνική μας κοινότητα ολοκλήρωσε φέτος μία πορεία δέκα χρόνων, πάνω σε ένα πρότυπο μοντέλο καλλιτεχνικής συμβίωσης που γεννήθηκε στον Άγιο Λαυρέντιο και εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι και σήμερα πρωτότυπο θεσμό σε διεθνές επίπεδο.

Στα 24 μουσικά εργαστήρια, masterclasses και residencies συμβιωτικής δράσης, τα οποία συντόνισαν 45 διεθνείς καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν ενεργά πάνω από 300 επαγγελματίες ή σπουδαστές μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί και performers απ’ όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή τους δεν περιορίστηκε στα εργαστήρια και την παρακολούθηση συναυλιών, αλλά επεκτάθηκε σε ομαδική δημιουργική δράση και παραγωγή δρώμενων και μουσικών project σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, από τον Άγιο Λαυρέντιο πέρασαν πάνω από 5.000 μουσικόφιλοι που τίμησαν τον θεσμό με την παρουσία τους.

Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων πραγματοποιήθηκαν 33 συναυλίες/παραστάσεις (εκ των οποίων οι δέκα ήταν αποτέλεσμα της επιτόπιας εργασίας σπουδαστών/συντονιστών) καθώς και οκτώ ομιλίες – ανοικτές συζητήσεις με ευρείες θεματικές επάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία. Όλες οι παραπάνω δράσεις ήταν ανοικτές και με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.

Εκ μέρους της διοργάνωσης και της ομάδας εργασίας ευχαριστούμε θερμά τους σπουδαστές και τους καλλιτέχνες/εκπαιδευτικούς που μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν και να υπηρετήσουν τη μουσική, τον χορό και το θέατρο κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του θεσμού, ιδιαίτερα τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αγίου Λαυρεντίου Γιάννη Αγαπητό, τον δήμο Βόλου, το Ωνάσειο Ίδρυμα και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου, τις εκδόσεις “Μεταίχμιο”, την “Red Creative”, την Ε.Ρ.Τ., καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του Αγίου Λαυρεντίου που αγκάλιασε μια ολόκληρη κοινωνία καλλιτεχνών με αγάπη και υπομονή. Ειδικά την οικογένεια Κλειδωνάρη, τους Αποστόλη Βέργο και Ελένη Βλάχου, Μαρία Χουρμουζιάδου, Ελένη Μανωλοπούλου, Ρίτα (για πάντα) και Λητώ Ιωαννίδη, Πέτρο Μύλλερ, Αποστόλη Λουάρη, την οικογένεια Χρηστάκη, την Εβελίνα Τσιούτσιου και τον παπα-Δημήτρη για τη συνεχή τους πολύτιμη υποστήριξη και συνεισφορά.

Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους επαγγελματίες του Αγίου Λαυρεντίου, ειδικά τους Μιχάλη Ελευθεράκη, όλη την οικογένεια Λουάρη, Λαυρέντη Γούσιο, Νίκο και Ελένη Κόκκινου, Κατερίνα Καρατζιά, Φρόσω και Αποστόλη Αναγνωστοπούλου, Βίκυ Μάτσου, Δημήτρη και Μέλλω Κόκκινου, Τριαντάφυλλο Τριανταφύλλου, Λένα Κωσταντέλια, Δημήτρη Μαχαιρά  και τη Μάχη για τις ιδιαίτερες παροχές και την περιποίηση, το βιβλιοπωλείο Αναστασιάδη για την ευγενική χορηγία, καθώς και τη Μητρόπολη Δημητριάδος για την παραχώρηση του αρχοντικού «Γκλαβάνη».

Ευχαριστούμε την Έρη Βασιλειάδου η οποία για ένα τετράμηνο συντόνισε τη γραμματεία μεριμνώντας αδιάκοπα για σπουδαστές και καθηγητές, καθώς και την Ελένη Παπαγεωργίου για την αδιάκοπη στήριξη και τις ιδέες.

Ευχαριστούμε θερμά τους πολύτιμους εθελοντές του Μουσικού Χωριού Aποστόλη Κουτσογιάννη, Ορέστη Παυλίδη, Μάουρα Φερτεκλίδη, Σίλβυ Πλαγκαρίτσα, Χριστίνα Αγγελίδη και Γιάννη Πουρνάρα που βοήθησαν στο συντονισμό των εργαστηρίων, στο στήσιμο των μουσικών παραστάσεων και στην παραγωγή. Ειδικά τον διευθυντή παραγωγής Αλέξανδρο Σεϊταρίδη για τον γενικό συντονισμό, τον ηλεκτρονικό σχεδιασμό και την ενημέρωση της ιστοσελίδας, καθώς και τους συντονιστές της ομάδας εργασίας Δημήτρη Ζαχαράκη και Ηλέκτρα Μηλιάδου. Μαζί με τους παραπάνω ευχαριστούμε και τους φοιτητές πρακτικής άσκησης του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονίας Αγάπη Φασούλα και Γιάννη Διονυσίου, για την άψογη συνεργασία σε επίπεδο εκπαιδευτικού συντονισμού και καλλιτεχνικής συνέργειας με όλη την ομάδα. Πολλές ευχαριστίες στον Γιάννη Αγγελάκη για τη βιντεοληψία των εκπαιδευτικών δράσεων και των παραστάσεων. Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά τον Νικόλα Χρυσό για τη συνεχή φωτογραφική κάλυψη και τον Γιάννη Γκουντάνο για τον ήχο και την τεχνογνωσία.

Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα τη συμμετοχή σας στην αξιολόγηση αυτών των δραστηριοτήτων και θα χαιρόμασταν να διαβάσουμε στο artree@music-village.gr, σχόλια και παρατηρήσεις που αφορούν στη βελτίωση της διοργάνωσης.

Η ιδρυτική ομάδα του Μουσικού Χωριού: Θύμιος Ατζακάς, Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Κώστας Μακρυγιαννάκης.

 

Σχετικά άρθρα

Μια οφειλόμενη απάντηση της Ομάδας «Λοκομοτίβα» στην «Αυγή»

Super User

Οι 35 ταινίες του 43ου Φεστιβάλ Δράμας

Super User

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies