INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Στ. Χατζησάββας: “Οι εκλογές δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στον λαό”

Ανοιχτή σύσκεψη με την οποία σηματοδοτήθηκε το ξεκίνημα της προεκλογικής παρέμβασής της πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης η εκλογική συνεργασία Κ.Κ.Ε.(μ-λ) – Μ-Λ Κ.Κ.Ε.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, οι εξελίξεις και ο χαρακτήρας των εκλογών, έγινε αναφορά στους στόχους που θέλει να πετύχει το σύστημα μέσα από αυτές τις εκλογές και αναλύθηκε το περιεχόμενο της εκλογικής παρέμβασης του συνδυασμού της συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) / Μ-Λ ΚΚΕ. Μια παρέμβαση που στοχεύει στην προώθηση και ενίσχυση του δρόμου της αντίστασης και διεκδίκησης, του αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση.

Εξηγώντας τα της εκλογικής συνεργασίας, ο εκπρόσωπός της Στέφανος Χατζησάββας σημείωσε ότι “η ουσιαστική συνεργασία γίνεται στο επίπεδο του κινήματος και κυρίως μέσα από τη Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία“, λέγοντας: “Είναι ένα μετωπικό σχήμα που προέκυψε από κινηματικές διαδικασίες και συζητήσεις, όπου συμμετέχουν και ανένταχτοι αριστεροί αγωνιστές. Εκεί στοχεύουμε να προχωρήσουμε και όχι τόσο μέσα από τις εκλογές. Άλλωστε, ένας από τους στόχους συμμετοχής στις εκλογές, είναι να μπορέσει να ενισχυθεί επί της ουσίας η πολιτική και η φωνή της Λαϊκής Αντίστασης –άσχετα με το ότι δεν συμμετέχει η ίδια- ώστε μετά τις εκλογές να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στην ανάπτυξη του κινήματος“. Ο ίδιος αποτιμά ότι “δεν έχουν γίνει τα βήματα που θα θέλαμε για ένα διακριτό μετωπικό σχήμα, κυρίως με αποτελέσματα στη λαϊκή κινητοποίηση, ωστόσο έχουν γίνει βήματα –και εδώ στην Ξάνθη- και θεωρούμε ότι είναι μια αναγκαιότητα“.

Αυτές τις μέρες η εκλογική συνεργασία βρίσκεται στο στάδιο της κατάρτισης των ψηφοδελτίων. “Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, στα μέτρα μας, χωρίς να μπλέκονται και… άλλα πέρα από τις πολιτικές κατευθύνσεις, όπως συμβαίνει σε άλλα κόμματα. Κάναμε μια πανελλαδική προσπάθεια να συμμετάσχουν και ανένταχτοι αγωνιστές στα ψηφοδέλτιά μας, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες μέρες” λέει ο εκπρόσωπος της εκλογικής συνεργασίας.

“Ο λαός καλείται να… υποστηρίξει τη βάρβαρη επίθεση εναντίον του”

Μπορεί η παραπάνω φράση του Στέφανου Χατζησάββα να ηχεί οξύμωρα, ωστόσο δεν παύει να είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. Ο ίδιος εξηγεί τα προφανή, που δυστυχώς πολλοί εξακολουθούν να αποφεύγουν να κατονομάσουν και να παραδεχτούν, με αποτέλεσμα τις δραματικές συνέπειες που βιώνει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια: “Οι εκλογές δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στον λαό. Αντίθετα, θα μπει σε μια διαδικασία αποπροσανατολισμού και επιλογής ενός κυβερνητικού σχήματος που θα διαχειριστεί την υπάρχουσα κατάσταση και το τρίτο μνημόνιο. Και παράλληλα θα θεωρηθεί ότι υπερψηφίζοντας κάποιο από τα μνημονιακά κόμματα, στα οποία έχει ενταχθεί πλέον με τον πιο καθοριστικό τρόπο και ο ΣυΡιζΑ, υποστηρίζει την πολιτική των μνημονίων, δηλαδή της βάρβαρης επίθεσης εναντίον του. Ένας λόγος είναι αυτός ο εγκλωβισμός του λαού σε αυταπάτες κι ένας δεύτερος και βασικότερος λόγος είναι η ανάδειξη μιας νέας κυβέρνησης που θα μπορέσει με σταθερότητα να προχωρήσει ακόμη παραπέρα την επίθεση των τελευταίων χρόνων“.

Στα προφανή και ως προς τον ΣυΡιζΑ αναφέρεται ο συνομιλητής μας, λέγοντας ότι “φαίνεται πως επιδιώκει να ολοκληρώσει αυτή τη μεταστροφή του σ’ ένα κόμμα που εντάσσεται στο σύστημα και παράλληλα να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες κυβερνητικής διαχείρισής του” και κλείνει τη συνομιλία μας λέγοντας: “Ο λαός θα πρέπει να αρνηθεί αυτό τον εγκλωβισμό, παρ’ όλο που βρίσκεται σε μια κατάσταση απογοήτευσης, προβληματισμού και χωρίς επιλογές. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια κινηματική νηνεμία, γεγονός που διαμορφώνει και την ανάλογη συνείδηση. Ωστόσο θα πρέπει να προσπαθήσει να το ξεπεράσει αυτό κι εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση“.

Στο τέλος της σύσκεψης ορίστηκε εκλογική επιτροπή και κλείστηκαν τα ραντεβού για τις πρώτες προεκλογικές παρεμβάσεις: Μέλη και φίλοι του συνδυασμού θα διακινήσουν προεκλογικό υλικό το απόγευμα της Πέμπτης και το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία, ενώ κλιμάκιο από συναγωνιστές της μειονότητας θα ξεκινήσει τις παρεμβάσεις του το απόγευμα της Πέμπτης, με διακίνηση δίγλωσσης προκήρυξης σε μειονοτικά καφενεία της Ξάνθης.

 

Σχετικά άρθρα

Κοινή ανακοίνωση πρωτοβάθμιων σωματείων της Ξάνθης

Super User

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.Ξάνθης

Super User

Κάλεσμα της ΑντΑρΣυΑ για τη συγκέντρωση του Σαββάτου

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies