INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Ομάδα συντονισμού και διαχείρισης για τον κορωνοϊό στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.

Συστάθηκε και πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίασή της η ομάδα συντονισμού και διαχείρισης εκτάκτων ενεργειών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. για τον κορωνοϊό.

Η ομάδα αποτελείται από τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, την εκτελεστική γραμματέα Ζωή Κοσμίδου, τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Λουκά Γεωργίου, τον γενικό διευθυντή Εσωτερικής Λειτουργίας Αριστοτέλη Γκαράνη και τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Χουβαρδά. Θα είναι δε σε τακτική επαφή με το σύνολο των αντιπεριφερειαρχών -χωρικών και θεματικών-, τους υπόλοιπους γενικούς διευθυντές και τις υπηρεσίες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Κατά την πρώτη συνεδρίασή της η ομάδα αποφάσισε τα εξής:

Εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και για κατεπείγοντα θέματα θα εξυπηρετούνται δια ζώσης μετά από προγραμματισμένη συνάντηση (ραντεβού). Για την εξεύρεση των τηλεφώνων και των e-mail πατήστε εδώ ή επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Π.Α.Μ.-Θ. στην Κομοτηνή (25313 50125 και 50108), καθώς και με τα τμήματα Πληροφορικής των

 • Π.Ε. Έβρου (25513 50491 και 50446)
 • Π.Ε. Ξάνθης (25413 50107)
 • Π.Ε. Καβάλας (25135 03266 και 50333)
 • Π.Ε. Δράμας (25213 51315 και 51316).

Επίσης, για κατεπείγοντα θέματα οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και με τα γραφεία των χωρικών αντιπεριφερειαρχών.

Απολυμάνσεις

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας θα προβεί άμεσα σε απολυμάνσεις όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας, ξεκινώντας από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και στη συνέχεια στις υπόλοιπες υπηρεσίες. Οι πολίτες θα ενημερώνονται για την ημέρα που θα πραγματοποιείται η απολύμανση, οπότε και η υπηρεσία θα παραμένει κλειστή. Τη συγκεκριμένη ημέρα οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται μέσω e-mail.

Αναστολή εξετάσεων των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης

Αναστέλλεται η διενέργεια των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης και χειρισμού γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και ο προγραμματισμός και η διενέργεια εξετάσεων για τη χορήγηση τεχνικών επαγγελματικών αδειών (υδραυλικών, ηλεκτρολόγων κλπ).

Λειτουργία σφαγείων

Σε σχέση με τη λειτουργία των σφαγείων και το εμπόριο των ζώων, ισχύει το από 13-3-2020 δελτίο τύπου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Π.Α.Μ.-Θ. αναφορικά με τη χρησιμοποίηση ατομικών μέτρων προστασίας από τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους και την έκδοση εγγράφων μέσω e-mail.

Έλεγχοι τιμών και επάρκειας αγαθών

Οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων προβαίνουν σε ελέγχους για την επάρκεια των αγαθών και τον έλεγχο της πολιτικής των τιμών. Μέχρι στιγμής η αγορά έχει απόλυτη επάρκεια τροφίμων.

Λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου

Στο πλαίσιο της τήρησης των γενικών και ειδικών διατάξεων που αφορούν στον κορωνοϊό και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου και τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, το περιφερειακό συμβούλιο του Μαρτίου θα συνεδριάσει δια περιφοράς.

Λειτουργία των υπηρεσιών και υπάλληλοι που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες

Η λειτουργία των υπηρεσιών θα ακολουθεί τις οδηγίες που εκδίδει το υπουργείο Εσωτερικών (εκ περιτροπής εργασία, εργασία εξ αποστάσεως, προσαρμογή ωρών εισόδου κοινού κλπ).

Εφαρμογή της ειδικής άδειας για τους υπαλλήλους της Π.Α.Μ.-Θ. που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Παράταση αναστολής εκδηλώσεων-δράσεων

 • Παρατείνεται μέχρι νεωτέρας η απόφαση με την οποία είχαν ανασταλεί μέχρι τις 20 Μαρτίου όλες οι εκδηλώσεις και δράσεις της Περιφέρειας
 • Παράταση αναβολής εξετάσεων των Διευθύνσεων Μεταφορών
 • Παρατείνεται μέχρι νεωτέρας η απόφαση με την οποία είχαν ανασταλεί μέχρι τις 27 Μαρτίου όλες οι εξετάσεις -πρακτικές και θεωρητικές- σχετικές με τις άδειες οδήγησης.

Επίσπευση ένταξης έργων υγείας στο Π.Ε.Π. Α.Μ.-Θ.

Επισπεύδεται από τον περιφερειάρχη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος η χρηματοδότηση έργων που αφορούν σε θέματα υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώνεται πως με απόφαση του κ. Μέτιου η Περιφέρεια διαθέτει 3.313.387 € από το επιχειρησιακό της πρόγραμμα για τα ακόλουθα έργα:

 • 499.000 € για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στην Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα καλύψει ανάγκες τόσο σε προγραμματισμένα όσο και σε έκτακτα περιστατικά
 • 1.138.000 € για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την κάλυψη προγραμματισμένων και έκτακτων αναγκών της Χειρουργικής Κλινικής Καρδιάς-Θώρακος του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης
 • 1.047.731 € για την ανάπτυξη μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης – Οικοτροφείο στην Ξάνθη, που θα στεγάσει δεκαπέντε ενήλικα άτομα με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα
 • 449.656 € για την στήριξη της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών και τη διεύρυνση των δράσεών τους σε περισσότερους ωφελούμενους στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.
 • 180.000 € για την ανάπτυξη και λειτουργία Ιατρείου Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, το οποίο θα φροντίζει και θα υποστηρίζει ασθενείς με Αλτσχάιμερ και συναφείς διαταραχές.

Τέλος, καλούνται οι πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι, επιλέγοντας για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους την εξυπηρέτηση εξ αποστάσεως και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Σχετικά άρθρα

Συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Α.Μ.-Θ. στην Ξάνθη

Super User

Διπλή συνεδρίαση για την Οικονομική Επιτροπή Π.Α.Μ.-Θ.

Super User

Μια ιστορική φωτογραφία από τη χθεσινή συναυλία κατά του χρυσού στην Ιερισσό

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies